CUM ÎNTREŢIN FEMEILE DIN ROMÂNIA MAŞINILE BMW- STUDIU DE CAZ

     BMW-ul este o maşină aparte iar posesorul unei astfel de maşini este fie teribilist, fie tipicar. Am îndrăznit să fac un studiu de caz pe teritoriul României şi am pus întrebări tuturor femeilor din clubul BMW Ladies. Nu voi arăta tabele cu procente şi grafice greu de explicat, dar voi prezenta un singur interviu, compus din răspunsuri de la mai multe doamne. Dacă vă place rezultatul, aşteptăm să ne scrieţi pe adresa redacţiei dacă sunteți interesati de o astfel de mașină. Acum, să purcedem la prezentarea întrebărilor.

– Maşină nouă sau SH?
– Nouă. Chiar şi pentru o şoferiţă începătoare contează. O frână şi un disc nou reacţionează mult mai bine decât unul uzat. (Dana B.- Teiuş)

soferita bmw
1

– Piese originale sau after market?
– Întotdeauna piese originale BMW. Îmi dă siguranţă şi o calitate a călătoriei mai bună. Maşina care este echipată cu piese after market nu poate oferi acelaşi randament ca şi cea echipată cu piese OEM. (Florina G. – Sibiu)

soferita bmw 2
2

– Cum evaluaţi starea maşinii?
– Fac o constatare la fiecare 6 luni într-un services autorizat pe marcă dar şi de către RAR. (Iulia T. – Piteşti)

soferita bmw
3

– Ce probleme aţi depistat cel mai des la constatare?
– Zgârieturi, becuri arse, acumulator pe terminate şi accesorii originale BMW stricate. (Bianca F. -Drobeta Trunu Severin)

soferita bmw 3
4

– Cum rezolvaţi problema zgârieturilor?
– Apelez la eXclusiv OEM. Trimit seria de saşiu de la maşină şi primesc o ofertă personalizată. Ştiu sigur că acel spray va fi identic la culoarea cu cea de pe maşină. (Ana M. Bucureşti)

cerere de oferta
https://www.exclusivoem.ro/

– Cu becurile arse, cum vă descurcaţi? Le deosebiţi pe cele de poziţie faţă de cele de fază lungă?
– Niciodată, răspunde râzând Ilinca din Bragadiru. Dar le caut după piese auto BMW.
totem piese– De unde achiziţionaţi cel mai des piese pentru maşină?
Piese de BMW de la eXclusiv OEM. Mai avem un Ford în familie de care se ocupă socrul. (Timeea V. Satu Mare)
– Ce aţi învăţat de la această marcă de maşină?
– Îţi trebuie o atitudine aparte pentru a conduse un BMW în România. Şi musai să respecţi indicaţiile producătorului legat de revizii, jante şi ulei. (Carmen L. – Năsăud)
– Cum vă alegeţi piesele pentru revizie?
– Solicit piese OEM BMW X3, 2.0, diesel, an fabricaţie 2009, capacitate 1995 m³, sau dau integral seria de şasiu. Ştiu că întotdeauna voi primii exact aceleaşi filtre şi ulei avute pe maşină. Uneori sunt întrebată dacă doresc şi “mirositoare originale BMW” (Claudia I.- Târgovişte)
– Revizia o faceţi la număr de kilometrii?
– O singură dată s-a întâmplat să fac la 15100 de km şi am avut mustrări de conştiinţă. De atunci mi-am propus la o media de 10000, să fiu eu sigură că am grijă de maşina ce mă plimbă prin toate colţurile ţării. (Lenuta P. – Sighetul Marmaţiei)
– Când faceţi revizia, solicitaţi şi o constatate pe discuri şi plăcute?
– Sigur, la maşina ta nu trebuie să te joci cu sistemul de frânare. Din păcate, frânele se uzează mai repede decât preconizează producătorul, adică între 15.000 şi 25.000 de km pentru plăcuţe şi între 40.000-50.000 de km pentru discuri. (Irina L.- Satu Mare)

 

– Cum stai la capitolul schimbat plăcuţe şi discuri de frână?
– Din experienţa mea de 15 ani de șofereală, cam la 3 schimburi de plăcute schimb şi discurile. La prima experienţă de schimbat discuri văzusem în magazin unele cu găurele. Când am întrebat de ce sunt diferite, mi-au spus că producătorul a vrut să facă economie de material. (Corina J, Vaslui)
– Aţi încercat să faceţi o aroganţă cu maşina?
– Da, am avut montate becuri cu halogen H8 cam 5 săptămâni, până am refăcut ITP-ul. După ce le-am dat jos, le-am dat mai departe unui vecin ce organiza curse de viteză. (Domnica I. – Pipera)

soferita moderna bmw
5

– Ai făcut ceva special pentru maşina ta?
– Da, am luat silicon de bord şi degresant de jante. Îmi place să văd lucind bordul, fără pic de praf, dar şi jantele… până la prima ploaie. Și… mai spăl și tapițeria daca în mașină se urcă un fumător.(Carmen T. – Mediaş)

soferita blonda
6

– Ce nu aţi face pentru maşina dumneavoastră?
– Nu aş lăsa anvelopele la un hotel de anvelope. Pentru depozitare mi-am luat săculeţi speciali pentru păstrare. (Luminiţa P. – Băile Herculane)

tanara soferita
7

– De ce un brand german?
-Pentru rigoarea germană şi calitatea excepţională. Momentan, îmi ofertă tot ce am nevoie. (Maria O. – Suceava)

sediu BMW Munchen
8

– De unde achiziţionaţi mai des cele necesare pentru maşină, de la magazine online sau offline?
– Şi una şi alta. EXclusiv OEM are şi magazin fizic, în Bd. Dacia nr.118, sector 2, Bucureşti, dar şi pe site-ul www.exclusivoem.ro. (Narcisa R. – Iaşi)

piese
https://www.exclusivoem.ro/

Logo exclusiv oem

Sperăm să atragem atenţia asupra comunităţii de şoferiţe pe marca BMW. Din statisticile primate de noi, sunt mult mai vigilente în trafic şi au o grijă deosebită cu vehiculul lor.

Voi câtă atenţie oferiţi maşinii personale? O revizie şi un set de piese pe after marker este suficient?

Acest articol este scris pentru SuperBlog 2018.

Surse foto- 1, 4, 5 – Unsplash.com

-2, 3, 6, 7, 8- Pixabay.com

Ordine sau dezordine

Am terminat Facultatea de Filosofie-Jurnalism in cadrul Universitatii Spiru Haret, cu diploma in Pedagogie si Stiintele Comunicarii. Informatiile primite in cadrul cursurilor sunt insuficiente pentru a devenii jurnalist. Poate nici nu era menirea mea aceea. Acum sunt mama de gemeni, mereu intr-o continua auto-educare.

1 comentariu

  1. […] CUM ÎNTREŢIN FEMEILE DIN ROMÂNIA MAŞINILE BMW- STUDIU DE CAZ […]

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

error: Content is protected !!