Cum începe visul Amazon- ian în România

     Uneori mă întreb dacă am luat la rând toate micile proiecte de antreprenoriat pe nişa unde simt eu o mare prăpastie. Alteori mă întreb dacă “starea de TABOO” le mai permite oamenilor să răspundă verbal la unele întrebări pe care le consideră “usturătoare”. Când am spus de răspuns verbal ştiam la ce mă refer. Un răspuns non-verbal primeşti în secunda 2. Şoc, panică, priviri de explozii nucleare cu replici repetate ai să tot vezi când întrebi despre viaţa sexuală, poziţii, sex după naştere sau ce jucării pentru adulţi au cumpărat în ultimul an.

O minte mai descuiată începe şi caută informaţii dar se izbeşte de zâmbetul ironic al curierului când îi livrează coletul. Un magazin cu nume explicit precum sex69, sexlab sau depozitul de sex nici nu are cum să nu trezească curiozitatea, ca mai apoi să devină subiect de bârfă.

Uite aşa ajunge românul cu un dram de seriozitate şi cu ceva cunoştinţe să îşi caute cele trebuincioase “pe afară”.

Cautare pe Amazon

     În topul căutărilor sunt platformele mari, precum Amazon şi Aliexpress. Unul mai serios, altul mai buclucaş. Eu personal m-am jucat de-a clientul pe Ali cu sume mici, un maxim 10 dolari per sesiune de cumpărături. Calitatea, cantitatea şi timpul de livrare variază. Probleme la ei, probleme la noi, Poşta Română într-un fel de grevă când vine vorba de livrat colete alioase… Oficii poştale de cartier sunt închise iar coletele sunt transferate la oficiile vamale unde mulţi clienți şi-au văzut coletul desfăcut şi desfiinţat de către şeful X sau Y pe motiv de fals, valoare declarată incorectă sau piesă originală fără acte însoţitoare.

Pentru unii, varianta Ali pică cu desăvârşire. Pentru alţii, începe mirajul Amazon. Testează marea cu degetul şi comandă nimicuri ieftine, pentru a vedea promptitudinea şi corectitudinea comunicării cu magazinul. Urmează plata, livrarea şi recepţionarea coletului. Încearcă o dată, de două ori, de trei ori. Apoi… BINGO! Sau Ewrika! Sau pe româneşte: “Stai băi că şi io ştiu să fac ceva bine, dar care nu este apreciat aci la românica. Hai să îl creez mai frumos, mai atractiv din punct de vedere al conţinutului şi bonus pun câteva desene în creion tragicomice, rupte din viaţa de zi cu zi.”

     Acum începe furtuna de creiere ce gândesc produsul, conţinutul, publicul ţintă şi posibil preţul. Apoi o “mică pauză” căci am muncit cam mult.

Apare o fată în viaţa ta, şi parcă “în secunda doi” ajungi tată. Vizite la pediatru, ciondăneli pe marca de lapte praf şi uite aşa ai uitat de visul tău expus pe Amazon.

     Vin zvonuri cum că Amazon se lansează în România. Ţi se umflă pipota în tine şi te duci în garaj să mai ştergi praful de pe proiectul tău. Pui două bilete la Loto, apoi îţi rogi soţia să se roage şi ea pentru ieşirea numerelor norocoase. Başca îi promiţi să îi cumperi din câştig un sutien mai bun şi acei pantofi de piele pe care nu ai fi dat în ruptul capului 200 de lei. Uiţi de extragerea Loto şi îţi aduci aminte de ea când un tovarăş zbiară pe stradă că i-au ieşit 3 numere. Confrunţi biletele tale cu atotştiutorul Google şi vezi surpriza: un câştig frumuşel, din care musai îi dai partea soţiei.

Antreprenor pe Amazon scrie pe tine

După repetate calcule şi plata către Stat a “părţii sale”, decizi să iei “visul Amazon-ian” de coadă. Vrei ca totul să meargă cât se poate de bine, iar pentru aceasta cauţi “Curs Amazon” pe Google. Fiind la început de drum, nu poţi să şti care este cel mai cel în acest moment, dar te decizi asupra celui susţinut de AMZ Academy.

Te atrage ideea de 5 traineri. Ţi-i imaginezi ca o gaşcă de tovarăşi ce visează şi mănâncă Amazon pe pâine. Cum ţie îţi plac găştile, îţi doreşti să aderi la aceasta. Îţi prezinţi discursul elogios şi bine structurat soţiei pentru viitoarele ieşiri din căminul conjugal, promiţând pe ROŞU că serile de miercuri îi sunt libere pentru următoarele 4 LUNI. Başca ai şi o mică prezentare la tine cu numele celor 4 module cu un total de 85 de capitole. Şi începi să enumeri:

1. CĂUTAREA PRODUSULUI -16 capitole
2. CĂUTAREA FURNIZORULUI -18 capitole
3. LISTAREA PRODUSULUI PE AMAZON-18 capitole
4. LANSAREA PRODUSULUI PE AMAZON-33 capitole.

În acel moment, soţia îşi dă seama că eşti în depresie “post-partum” şi îţi dă voie să te joci cu acel câştig atât timp cât nu neglijezi treburile casei şi îi mai faci şi ei un masaj seara, după ce adoarme micul crăuănel.

Constaţi cu uimire că erai cât pe ce să pierzi un webinar gratuit şi îţi faci înscrierea imediat.

ACEST CURS ESTE POTRIVIT ŞI PENTRU TINE CITITORULE, INFORMAŢIA TE VA AJUTA SĂ ÎŢI SEDIMENTEZI MAI BINE IDEEA DE AMAZON ŞI AFACERE LA MAAAAAAAAAAAAAAAARE DISTANŢĂ.

 

„Cei de la AMZ Academy au o misiune clară: să le arate antreprenorilor din țara noastră că se pot face afaceri rentabile pe Amazon. Și chiar mai simplu și rapid decât în orice alt mediu… Au sediul în Bucureşti, şi în plus, organizează regulat întâlniri live de socializare, motivaţionale, dar şi discuţii despre afacerea Amazon, atât în Bucureşti, cât şi în ţară. Cursanţii au acces la: materiale în format scris, reduceri la instrumente specifice afacerii, reduceri la furnizori validaţi de servicii, înregistrările webinariilor live şi webinarii suplimentare de întrebări şi răspunsuri live, unde cei din Comunitate pot întreba trainerii în direct despre orice neclaritate au, referitoare la afacerea lor pe Amazon.”

Acum să te ţi nenicule de cursuri, căci sunt pe bani. Şcoala de stat nu a fost bună, ba a creat o lume nebună, cu nişte cunoştinţe fără aplicabilitate în viaţa reală şi numai teorii de-alde Pitagora şi Pisica lui Schrödinger şi combinaţii de N luate câte K. Acum K-ul reprezintă mii de vizualizări pe FB iar N este prescurtarea lui nu.

     Mai priveşti odată la Motto-ul lor:” Succesul nostru este şi succesul vostru.” Apoi speri să nu fi unul din acei fraieri care se aruncă cu capul înainte şi cu mintea la plimbare. Te rogi ca exerciţiile de memorare să îţi revină în minte şi capacitatea ta de asimilare să fie potrivită vârstei, stilului de viaţă dar şi a viitorului business pe care vrei să îl dezvolţi. Instinctiv te duci la şifonier şi verifici dacă întâmplător ai în garderobă ceva ce se apropie de aspectul unui tocilar. Te linişteşti şi îţi recuperezi sticla de bere deschisă înainte de ai prezenta soţiei acel plan bine pus la punct.

Te duci pe balcon şi vrei să te relaxezi dar neuronii tăi fac conexiuni ciudate. Un moderator pare că îţi exprimă cu voce tare gândurile încă neexprimate şi continuarea proiectului „conservat” în garaj.

Acum ai vrea ca proiectul tău să aibă altă componență a colegilor. Îl vrei pe Florin şi pe Cătălin. Desenele Ioanei şi dibăcia Zamfirei. Dar mai ales vrei să aşterni cât mai curat şi mai real poveştile de viaţă ale românilor. Cum au început ei viaţa sexuală „după ureche”, cum au fost păcăliţi de băieţii din gaşcă să facă sau să cumpere X lucru, cum au apărut sarcini nedorite sau cum s-au creat jocuri sexuale penibile.

Cu o promovare potrivită, produsul tău va fi căutat ca şi „curiozitatea zilei”. Apoi te gândeşti la cantitatea produsului, la ambalare, transport şi alte acareturi ce fac parte din minunata lume Amazon.

     Constaţi că ţi s-a terminat berea iar tu ai ochii cât cepele de oboseală. Te duci lângă acel bebe minunat din mijlocul patului tău, îl săruţi şi îi promiţi din primul câştig o bicicletă. Măcar eşti realist şi nu speri la un venit rapid. Cel puţin nu până face bebe un an.

Curs de vanzare pe Amazon

     Soţia dispare şi revine cu o punguţă mică în care se găsesc două „sex dice”.

Zaruri cumparate de pe Amazon

– De mâine îţi încerci norocul cu astea. Şi eu sunt client Amazon, dar nu m-am gândit aşa departe la un business. Am un cont de bază pe platformă, dar am impresia să ţie îţi trebuie unul mai performant cu opţiuni mai multe. Cu toate acestea, aş vrea să nu îţi bifezi din start toate opţiunile oferite de Amazon. Nu ştiu ce produs ai tu de vânzare, dar cred că pentru început putem să facem noi promovarea de tip SEO sau PPC, ambalarea, livrarea şi comunicarea cu potenţialul client. După epuizarea primului stoc de produse putem să facem o analiză şi apoi să decidem ce este în avantajul nostru să facem şi ce poate Amazon pentru noi să facă, ce costuri implică şi eventuale actualizări ale produsului tău. Dar acum este timpul să dormi. Îţi promit să urmărim împreună webinarul de care spuneai.

Profund surprins de către soţie, bărbatul o sărută pe frunte. Uite domne cât de importantă este soţia într-o familie. Chiar şi obosită, ea gândeşte întotdeauna mai logic şi mai practic decât un bărbat.

Ordine sau dezordine

Am terminat Facultatea de Filosofie-Jurnalism in cadrul Universitatii Spiru Haret, cu diploma in Pedagogie si Stiintele Comunicarii. Informatiile primite in cadrul cursurilor sunt insuficiente pentru a devenii jurnalist. Poate nici nu era menirea mea aceea. Acum sunt mama de gemeni, mereu intr-o continua auto-educare.

2 thoughts on “Cum începe visul Amazon- ian în România

 1. Frumos, felicitări, Georgiana!
  Persoana a doua, really?
  Obiectivul e atins, am înțeles despre ce este AMZ ACADEMY.
  M-a distrat interpretarea ta, frumos.
  Aproape că mă visez antreprenor pe Amazon, navigând pe iahtul meu.
  O soție?
  De ce nu o blondă și o mulatră care să mă flancheze și să mă țină să nu mă clatin de la berici.
  Mi-a plăcut mult!
  Felicitări, încă o dată!

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

Știri Avon-campania 12

mar aug. 28 , 2018
     În Avon România se petrec câteva schimbări. După repetate cercetări numai pe rapoarte, pe cifra de vânzări şi pe valoarea plăţilor, Avon România decide să treacă la nivelul următor: întâlniri cu reprezentanţi, cu coordonatori şi cu clienţi. Cu toţii au fost ascultaţi şi s-au notat ideile cele mai […]
Concurs Avon 1 an fara griji
%d blogeri au apreciat: