vacanta in maroc

Cu gândul la vacanță? Ajungi mai repede cu o agenție.

Vacanță, concediu, dor de ducă. Poți să îi spui cum vrei. Poți să o gândești, dar cel mai bine este să îl/o planifici cu ajutorul unei agenții.

Oricât am căuta noi individual oferte de vacanțe în ţări îndepărtate, nu reușim să scădem costurile per total așa cum reușește o agenție.

Mă uit de mai bine de 2 ani cu jind la destinații din Maroc. Drumul cu avionul înseamnă în general 11-12 ore, cu o mică escală. Ceea ce nu este prea plăcut. Acest drum îți ocupă două zile și îți epuizează din start energia pentru vacanță. Iar la întoarcere poate însemna depresie garantată.

Dacă trec la capitolul cazări, ceva mai bine mă simt. Pot face comparație cu prețurile din țară în ceea ce privește sezonul estival și zic cu „Bodaproste” când văd că primesc Ultra All Inclusive la preț de sejur Mamaia în plin sezon. Și vorbim de Maroc, țară cu peisaje, mâncare și cazări de vis pentru turiști. Și o atenție deosebită pentru copii.

Dacă tragi linie după transport exagerat (luat individual) + cazare la preț „normal”, de sezon în România, rămâi cu un gust amar. Și apoi îți torni un pahar de vin și răsfoiești pliante după pliante, atât pe cele din cutia poștală, cât și pe cele de la agențiile de turism care ți-au ieșit în cale.

Contrat așteptărilor, Maroc nu este țara unde să fi agresată ca turistă non musulmană. Până la urmă este vorba de decență. Deși nordicii pensionari văzuți seara, în Agadir, ce ieșeau la promenadă de zici că au plecat la jogging, era îmbrăcați destul de sumar, nu am văzut să primească vreo observație.

Însă, contrat altor așteptări, româncele abia așteaptă să își pună pe cap un șal sau un văl arăbesc, atât timp cât o fac de plăcere. Iar o călătorie într-un tărâm de poveste este fix ceea ce au nevoie.

O mare parte dintre cei ce au văzut Marocul au fost în circuit. Nu spun că nu este frumos, dar mereu ești grăbit, pe fugă, ai de respectat un program. Prea puțini merg în sejur, indiferent ce parte a Marocului aleg. Cele mai vizitate sunt Fes, Medina, Marrakesh, Casablanca și încă vreo două orașe.

Eu am văzut Agadir. În mod special faleza. Dar, Agadir este și regiune. Fix regiunea universitară. Construcțiile acelea deosebite sunt grupate în așa fel încât lasă mut de admirație orice străin ce nu are cunoștințe arabe sau de arhitectură locală.

Ca străin ieși mediat în evidență în Maroc. Nu neapărat legat de cularea ta, deși mulți cred că marocanii sunt negrii ca tăciunele. Eronat. Nu sunt la piele precum algerienii, deși o mare parte sunt destul de închiși la piele. Însă, acest aspect eu îl pun pe seama soarelui destul de puternic.

Oricum, atât la bărbați cât și la femei vei vedea cel mai des palmele și chipul, adică fix cele mai expuse la soarele marocan. Adică fix ceea ce căutăm noi, alții se ascund de el.

Dacă dorești să profiți de soarele, mâncarea, peisajul și stilul de viață marocan, cel mai bine este să cauți o agenție ce îți poate oferii vacanța dorită.

vacanta in maroc

Sejur sau circuit în Maroc cred că este un mare vis. Unul în care te pierzi printre tarabe, te parfumezi cu mirodenii și te regăsești în fața unei farfurii cu tajine.

Țin minte că drumul de la aeroportul din Marrakesh până în Agadir a trecut prin Munții Atlas. Priveliștea era minunată. Chiar îmi doream să oprim și să explorez acei munți de unde am cumpărat superbe geode verzi.

vacanta in multii altlas

Nu mai lungesc vorba căci am o ciorbiță de făcut. 🙂

Am găsit recent o agenție ce oferă Circuitul oraşelor imperiale şi incursiune în Munţii Atlas cu plecare în 28-09-2021.


Pentru mai multe informații contactați agenția.

in vacanta
info aici

Ordine sau dezordine

Am terminat Facultatea de Filosofie-Jurnalism in cadrul Universitatii Spiru Haret, cu diploma in Pedagogie si Stiintele Comunicarii. Informatiile primite in cadrul cursurilor sunt insuficiente pentru a devenii jurnalist. Poate nici nu era menirea mea aceea. Acum sunt mama de gemeni, mereu intr-o continua auto-educare.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

error: Content is protected !!