Cu Delaco prin galaxie

     După ce Toni şi Toni Jr. au făcut cunoscută brânza şi caşcavalul Delaco întregii omeniri de pe Pământ, după ce au rămas fără replici de agăţat doamne şi domnişoare, au decis să îşi ia un mic concediu în localitatea Bânzești din judeţul Mulgești. DELACO Aici, toate drumurile erau din şvaiţer de cea mai bună calitate, lucru recunoscut de Fritz Hosendorf, consul onorific şi mare fan brânză, din cantonul Graubünden.

TNT_drum_svaiter

     Într-o zi, când stăteau ei la gura sobei şi pregăteau o mămăligă pentru brânza pufoasă, încercau să găsească şi noi orizonturi de cucerit cu Delaco. Toni Jr îşi turti nasul de geamul aburit apoi începu să deseneze nori pufoşi şi nave spaţiale. Imediat îi veni ideea de a pleca printre nori să caute alte locuri unde ar putea face cunoscută brânza lor. Îi spuse şi seniorului ideea că şi începură amândoi să strige „Fan Brânză până dincolo de nori!” Au luat imediat legătura cu NASAaișitubrânză şi au început să discute despre proiectul de călătorit în spaţiul cosmic în vederea popularizării brânzei şi pe alte meleaguri decât cele pământene.

     Discutia a fost productivă și în cel mai scurt timp,rocketship-006 după o pregătire temeinică a noilor cosmonauți, Toni si Toni Jr. au plecat ca să cucerească cerul.

     Și au umblat în sus și în jos, la stânga și la dreapta, lonely-planet.enpână au găsit o mică planetă care parcă îi căuta și ea, plictisită de singurătatea ei în cosmos. Ba chiar i-a invitat să aterizeze pe suprafața ei. 2520995834_f2afe91e73

     Acolo văzură prima creatură care părea numai bună de a face cunoștință cu brânzica lor. premiul-2-delaco2Luară şi coşul cu bunătăţi, doar-doar de o găsi ceva pe placul ei şi să le devină fan brânza. După aterizarea pe planetă şi saluturile protocolare, cosmonauţii noştri au fost surprinşi de capacitatea vizuală a gazdei care a reuşit să vadă tot ce era în coş până să dea mâna în salutul galactic. Zâmbetul evident nu îi dispăru nici după ce a fost servit cu Brânza fondue, Schabziger, Caşcaval, Byaslag, Brânza pufoasă ori Halloumi sau Cottage. După o masă aşa copioasă, gazda tot bolborosea pe limba sa, apoi s-a oprit şi a spus că este „Brânză pământeană, după care Cometele şi Asteroizii întorc capul în Cosmos!” După o masă așa copioasă, gazda tot bolborosea pe limba sa, apoi s-a oprit și a spus că este „Brânză pământeană, dupa care Cometele și Asteroizii întorc capul în Cosmos!cosmic-planets-cartoon-vector6 Sau și mai bine: „Este brânza pufoasă pentru care planetele ar face coadă dupa Soare pentru a primi o porție!”

     Mare a fost bucuria celor doi Toni când au văzut noul lor fan brânză. Au făcut chiar o întâlnire cu consiliul local de pe planetă şi au stabilit schimburi de mărfuri şi experienţă. Chiar au primit promisiuni de vizită la ei acasă în Localitatea Brânzești, Judeţul Mulgești.

Articol scris pentru SuperBlog 2015.

Ordine sau dezordine

Am terminat Facultatea de Filosofie-Jurnalism in cadrul Universitatii Spiru Haret, cu diploma in Pedagogie si Stiintele Comunicarii. Informatiile primite in cadrul cursurilor sunt insuficiente pentru a devenii jurnalist. Poate nici nu era menirea mea aceea. Acum sunt mama de gemeni, mereu intr-o continua auto-educare.

3 thoughts on “Cu Delaco prin galaxie

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

Să ai sau nu încredere în cluburi?!

Dum nov. 1 , 2015
Nu sunt genul care să meargă în club. Culmea, am început să merg în cluburi abia după despărţirea de fostul soţ. În ziua divorţului, la 9 eram la tribunal pentru sentinţa iar la 13 eram voluntar în Marşul Roz din cadrul Campaniei Preţuieşte viaţa al firmei Avon Cosmetics. Tot cu […]
%d blogeri au apreciat: