corpuri iluminat led

Corpuri de iluminat exterioare, următorul trend în 2021

Anul 2020 a fost pentru mine un an al culorilor, al improvizațiilor și al lui ce mai facem prin casă.

Dar anul 2021 este mai permisiv. Am învățat din anul precedent cum să purtăm măștile, dar să cumpărăm și unele calitative. Am învățat că micile bucurii se pot face și dacă stai mai mult acasă. Așa am ajuns să vopsim gardul de tablă, cimentul din curte și marchiza de la intrare. Am avut și un gărduleț micuț, din lemn, dar nu a rezistat testării de către copii și cățel.

Până acum, am grădinărit în această primă parte de an. Am mure ce cresc cu viteza gândului, zmeură timidă, dar fermă, pătrunjel răsfirat și cartof tupeist. Da, tupeist acest cartof, nene. Un curaj nebun să crească din COJI aruncate în toamnă, drept compost, pe peticul de grădină improvizată anul trecut.

Anul acesta putem să mergem mai departe cu amenajarea curții. Putem să pregătim spațiul pentru acei musafiri ce stau la bloc și tânjesc tare mult după o seară răcoroasă la curte. Pentru aceste seri propun corpuri de iluminat pentru exterior.

Pentru că noi avem o curticică, nu o să avem nevoie de multe corpuri de iluminat exterioare. Putem să folosim un felinar. Dă senzația și de intimitate și ceva romantism.

Pe site-ul eorion.ro am găsit două tipuri de felinare exterioare: felinare tip abajur cu prindere sus și felinare tip abajur de grădină.

felinare de gradina

Cele din urmă sunt din polietilenă albă sau imitaţie granit. Sunt rezistente la raze UV, cu variante cu fasung E27 sau echipate cu LED-uri. Există și variante colorate SMD ce au sistem RGB de control a culorilor.

Ce ar putea fi mai plăcut decât să stai într-un șezlong la apus și să schimbi lumina felinarului pentru a putea vedea mai bine un film pe laptop în curte?

Pentru cei ce au o curte considerabil mai mare, stâlpii de iluminat sunt soluția optimă. În dulcele stil clasic, modern sau avangardist, stâlpii de iluminat pot fi chiar demni de admirat.

stâlpi de iluminat stradal

Mici, medii sau foarte înalți, vopsiți în culori metalice, arămii sau albi, stâlpii pot fi parte din zona de relaxare, zona romantică sau zona de parcare.

Dacă tot am menționat de zona de parcare, tare mult aș vrea să vă arăt și spoturile pentru zona pietonală.

spoturi pietonale

Acest produs se folosește pentru marcarea zonelor de acces şi a zonelor de circulaţie pietonală. În cazul locuințelor, se pot monta în zona de acces în curte, atât în dreptul porții de acces mașină, cât și în dreptul celei de acces oameni.

Aceste spturi sunt dotate cu LED, de la 1 la 4 orificii de luminat. Corpul spotului este confecționat din aluminiu, iar materialul dispersor din policarbonat transparent.

Aceste spoturi rezistă la temperaturi de -40, până la +40 °C. Ca flux luminos per corp de iluminat acestea au 165, 235 și 255 lm.

Dar, odată cu venirea seri, lumea mai intră și în casă. Pentru zona verandei, prispei sau ce denumire regională aveți pentru zona de intrare în casă, recomand spoturi încastrate în pardoseală.

spoturi let incastrate in pardoseala

Acestea pot fi montate pe un modulator de intensitate. În acest fel poți avea lumină difuză, de veghe, sau lumină puternică pentru o vedere clară.

Atât spoturile pietonale, încastrate, cât și stâlpi de iluminat exterior sau felinarele pot fi combinate între ele. Nu se exclud reciproc, precum nici nu se acceptă toate laolaltă, sub formă de grămadă. Cu puțină imaginație sau ajutor de la un profesionist puteți să realizați fix atmosfera pe care o doriți.

Produsele prezentate le găsiţi pe site-ul eorion.ro la categoria CORPURI DE ILUMINAT DECORATIVE.

Mai multe informații pe imaginea de mai jos.

contact eorion.ro

Ordine sau dezordine

Am terminat Facultatea de Filosofie-Jurnalism in cadrul Universitatii Spiru Haret, cu diploma in Pedagogie si Stiintele Comunicarii. Informatiile primite in cadrul cursurilor sunt insuficiente pentru a devenii jurnalist. Poate nici nu era menirea mea aceea. Acum sunt mama de gemeni, mereu intr-o continua auto-educare.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: