Ceas de mami organizata

Sunt la Cislău la întâlnirea anuală a mămicilor de gemeni. În seara asta suntem 30 venite. Restul până la 70 vin mâine. Constat că tot oameni sunt. Tot cu copii activi, care îşi sparg capetele, care urlă, care fac mofturi la mâncare şi care adoră desenele. Cu toate acestea nu cred că am văzut la vreuna un ceas. Toate avem telefon. Toate suntem tehnologizate.
De când am devenit mamă parcă nu mai am timp. Cu toate acestea, am reuşit să fac lucruri minunate într-un interval infim de mic. Dar timpul acela când îmi permiteam să casc ochii aiurea nu mai există. Nici cu un aparat de oprirea timpului nu cred că îl voi mai avea. Sau cel puţin nu îl voi folosii pentru căscat ochii. Primele 3 zile vor fi pentru somn, cafea, mâncat sănătos şi nu pe fugă, baie în mai mult de 5.7 minute şi cine ştie, poate un film întreg.

Însă, invenţia care îmi dă mari bătăi de cap este ceasul. Mereu îmi spune cât timp mai am până la. Acel “până la…” este stresant. Este epuizant şi mă face incapabilă să mă pot organiza bine. Verific ceasul de pe telefon. Verific ceasul de la cuptorul cu microunde. Dar tot nu îmi este suficient.

Acum, ca mamă “super, extra, mega casnică” ce sunt, un ceas m-ar cam incomoda. Aluaturi de frământat, vase de spălat, copii de verificat. Chiar dacă aş găsi un obiect care să reziste la apă, cuptor, detergent şi alte chestii ce ajung întâmplător pe el, copiii ar fi cei care mi l-ar confisca. Însă, aş putea să le explic copiilor care este rostul ceasului de mână. Nu ştiu ce va ieşii, dar poate fi o soluţie pentru a reintegra acest obiect în garderoba mea.

Este trecut de 1 noaptea când scriu aceste rânduri. Deşi sunt obosită, parcă nu îmi vine să mă culc. Parcă îmi vine să mai trag puţin de această zi de Black Friday. Nu ştiu dacă vreau ceva dar mă uit. La cărţi nu am găsit nimic interesant. Aspiratorul de geamuri deşi este redus, are o taxă de transport de nici nu simt reducerea. Uite aşa am ajuns la ceasuri. Dar am ajuns fix la ăla de mai are puţin şi îmi dă şi două palme. Numai că nu are voce personală ca să mă certe pentru momentele de inactivitate şi de dezordine din viaţa mea. Acest ceas nu este el elegant, dar este atât un ceas de damă, cât şi un ceas de bărbat. Pe numele lui Polar TRAINING COMPUTER M200 BLACK 90061201
ceas polar
Produsul se prezintă aşa:

Geam de tipul Gorilla Glass
Mecanism de Quartz
Afişaj digital
Rezistenţă la apă de până la 3 atmosfere.

Aici se termină chestiile de ceas normal şi încep cele de super ceas. Nu voi spune acum de curea, cadran sau greutatea ceasului. Mi se par irelevante în comparaţie cu ce vine acest produs la pachet.

Ceasul vine la pachet cu calculatorul pentru antrenament M200, centură pentru ritm cardiac şi cablu USB.

Apoi, după ce îl pui la mână îşi începe activitatea de monitorizare. Urmărește activitatea ta zilnică la cinci niveluri de intensitate. Este ca un detectiv privat care te urmăreşte din umbră. După cele 7 zile de monitorizare îți oferă o imagine completă a tuturor activităților şi anume:

Măsoară timpii de activitate,
Caloriile consumate zilnic,
Numărul de pași
Distanța parcursă în mers
Somnul

Cu alte cuvinte ai exact acea şedinţă de consiliere personală pentru stilul tău de viaţă. Dar, ai această şedinţă făcută chiar în timpul în care tu îţi trăieşti viaţa în mod normal, fără să îţi perturbi activităţile zilnice. Prin intermediul USB-ului poţi să vezi pe un ecran raportul activităţilor tale.

În aplicația Polar Flow și în serviciul web corespunzător îți poți urmări cu ușurință activitățile fizice zilnice și pe termen lung.

În acest fel poţi să fi tu însuţi şi să îţi monitorizezi timpii de activitate, de repaos, de somn. Alarma pentru inactivitate te va anunţa la 55 de minute că este timpul să faci ceva mişcare.

Bun, acum cu acest ceas minune parcă şti că ai un timp câştigat. Ai şedinţele de consiliere undeva în casa ta. Ai recomandări generice pentru sănătate fără se mai cauţi specialistul în timpul tău liber. Acest ceas îţi oferă puţin spun încredere. Acest ceas îţi arată mai mult decât oră în momentul verificării lui. Acest ceas este începutul unui stil de viaţă sănătos, începutul ideii că timpul nu este pierdut ci bine folosit. Acest ceas este util, uşor de folosit, uşor de purtat şi rezistent la… copii şi băiţe accidentale.

Dacă ţi se pare că dai peste termeni greu de înţeles în aplicaţia ceasului nu te panica. Site-ul WatchShop de unde poate fi cumpărat are şi o rubrică de dicţionar pentru termeni ceasorinicaresti.

De ţi-am trezit interesul pentru acest ceas sau oricare alt tip, la prima comandă primeşti o reducere de 10%.

 

discount ceasuri.png Dacă vrei şi mai mult, se poate. Dacă încarci o poză cu tine purtând un ceas cumpărat de pe magazinul online WatchShop primeşti un voucher în valoare de 50 de lei. Poate nu este o valoare mare, dar o poţi folosii pentru cadourile de Crăciun când pe site nu vor mai fi ofertele de Black Friday.

Îmi termin cafeaua şi mă duc la grupul meu de mămici. Cu siguranţă vor dorii şi ele un astfel de detectiv ceasornicaresc.

Acest articol a fost scris pentru SuperBlog 2019

Ordine sau dezordine

Am terminat Facultatea de Filosofie-Jurnalism in cadrul Universitatii Spiru Haret, cu diploma in Pedagogie si Stiintele Comunicarii. Informatiile primite in cadrul cursurilor sunt insuficiente pentru a devenii jurnalist. Poate nici nu era menirea mea aceea. Acum sunt mama de gemeni, mereu intr-o continua auto-educare.

3 comentarii

  1. Mie-mi plac ceasurile smartwatch care sunt mai accesibile. Cel mai bun ceas inteligent este acela care se potriveste bugetului si nevoilor tale

    1. Ordine sau dezordine spune:

      Asa este, nu te contrazic. 🙂

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: