Ceaiul din zilele noastre

     Istoria ceaiului este foarte interesantă, presărată cu legende. Încă nu se ştie exact ţara de origine a primului”ceai”, dar acesta aspect nu ne afectează când savurăm băutura. În funcţie de tradiţie şi nevoi, ceaiul a fost când leac medicinal, când băutură specială pentru ceremonii nocturne, când obicei în societatea engleză.

     Indiferent că era „Ceaiul de la ora 5”, „Ceai dansant”, ceai de ceapă sau Ceai Rooibos, fiecare tip de ceai îşi găseşte consumatorul. Acum, în 2017, o ceaşcă de ceai este acea mini pauză de vacanţă între 2 capitole de teză sau valul de căldură din cană când afară sunt -20 de grade.

     Imensitatea internetului îţi dă posibilitatea să cauţi arome şi combinaţii de ceai de pe „alte meleaguri”. Doar citind ingredientele te gândeşti la ţara de origine. Te şi vezi pe câmpiile imense, pline cu acele culturi de plante pentru ceai. Doar un pasionat de arome şi visare poate mirosi o zi întreagă mixuri de plante, flori şi fructe.

     Pentru cei care vor porţia, sau porţiile lor de visare într-un colet, le recomand cu mare drag Arta Ceaiului. Produsele lor sunt atât de aromate şi de parfumate, încât ai putea foarte uşor să le confunzi cu un potpuriu.

     Mi-am luat şi eu „doza” mea de arome şi visare la pachet.:)

17078369_10154101763146612_849342612_n

     Cum nu am avut răbdare şi nici timpul necesar să prepar ceaiul cum m-a învăţat bunica la ţară, am folosit o cafetieră.: P Am ales sortimentul cu Rooibos Citrus Ginger. Aroma a început să se împrăştie imediat în bucătărie. Aş putea spune că am băut acest ceai din 2 înghiţituri: P. Delicios, esenţa lemnoasă, gustul curat de plante. Mai are rost să spun ceva în plus? 🙂

     Aroma cu numărul 2 încercată a doua zi a fost Celebration Time. Acesta conţine ceai negru 70%, ceai verde Sencha 23%, arome, iasomie 1%, trandafiri 1%, petale de floarea soarelui. De această dată l-am făcut la ibric, în care am infuzat ceaiul cu ajutorul filtrelor de hârtie după fierberea apei. Aroma tare a ceaiului negru, este domolită de cea a petalelor de trandafir şi de floarea soarelui. Acest tip de ceai l-aş încadra în categoria „Trezeşte-te şi lasă cafeaua!” 😛

     „A face ceai”, este totuşi o artă. Să îl bei într-un anumit timp de la preparare este o recomandare. Să îl păstrezi în bucătărie cât mai mult, este tare greu.

     Dacă sunteţi curioşi sau pofticioşi, vă invit pe pagina celor de la Arta Ceaiului AICI.

 

Ordine sau dezordine

Am terminat Facultatea de Filosofie-Jurnalism in cadrul Universitatii Spiru Haret, cu diploma in Pedagogie si Stiintele Comunicarii. Informatiile primite in cadrul cursurilor sunt insuficiente pentru a devenii jurnalist. Poate nici nu era menirea mea aceea. Acum sunt mama de gemeni, mereu intr-o continua auto-educare.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.