Ceaiul bun de la Arta Ceaiului

      Ceaiul a dezvoltat adevărate ritualuri în ţările care l-au adoptat în calitate de băutură naţională. Invitaţia de a bea ceai este considerată o dovadă de preţuire.

” Rusul A. I Kuprin spune: “ Modul de a fierbe ceaiul este într-adevăr o mare artă, pe care trebuie s-o deprinzi la Moscova. Mai întâi se încălzeşte uşor ceainicul. Apoi se pun în el frunzele de ceai şi se toarnă apă clocotită. Prima fiertură trebuie turnată imediat într-o ceaşcă, astfel ceaiul devine mai curat şi mai aromat (…). Apoi se umple din nou ceainciul, cam un sfert, se pune pe o tavă şi se lasă acoperit cu un ştergar trei-patru minute. După aceea se umple cu apă clocotită, din nou se acoperă, se lasă puţin să se aşeze şi e gata băutura divină, nespus de aromată, răcoritoare şi fortifiantă. ” (Sursa: Antoaneta Olteanu, Civilizaţia rusă. Perioada veche şi modernă, Ed. Paideia.)

Asa am incercat si eu astazi sa imi fac doua cani de cai. Doua pentru ca nu ma puteam hotari la care din cele doua sortimente. 🙂 In casa mai aveam doua sortimente de ceai inca neincercate 🙂 Ceai alb cu Capsuni si Aloe,strawberry-aloe ce contine Ceai alb Shou Mei, bucati de mere, bucati de capsuni, arome, galbenele, aroma de aloe si Ceai de fructe cu mere, pere si capsuni,tipsy-strawberries.jpg

ce contine mar (min.29%), stafide, pere (min.17%), hibiscus, sfecla rosie, arome, boboci de trandafir, capsuni (min. 1.4%), frunze de bambus.

     Cum sunt o persoana care uneori exagereaza cu dozajul, m-am interesat pe site-ul celor de la Arta Ceaiului cum imi dau seama de acest lucru, iar informatia am gasit-o imediat:   „In cazul suprainfuzarii, ceaiurile verzi si albe pot capata un gust usor amarui.”

     Totodata, am devenit si fan al ceaiurilor albe, deoarece „Ceaiul alb este cel mai apreciat ceai datorita procesarii sale minime, ce are ca rezultat un continut de nutrienti mult mai mare decat la ceaiurile negre sau verzi. In timpul procesului de productie a ceaiului alb, frunzele nu sunt lasate sa oxideze, ele ramanand practic mai aproape de starea lor naturala, evident si cu o cantitate mai mare de antioxidanti. „

     Cum ambebe tipuri de ceai contin capsuni, as putea sa  imi adun cei mai buni prieteni si  impreuna sa savuram „betia capsunilor” intr-o infuzie delicioasa de mere, pere si capsuni!

     De fapt, acum, cand scriu acest text, inca mai am ceaiurile, dar pana ajung prietenii, nu se stie 😛

 

Va invit sa incercati si voi combinatiile interesante de ceaiuri, poate devenim cu totii fani Arta Ceaiului.

Ordine sau dezordine

Am terminat Facultatea de Filosofie-Jurnalism in cadrul Universitatii Spiru Haret, cu diploma in Pedagogie si Stiintele Comunicarii. Informatiile primite in cadrul cursurilor sunt insuficiente pentru a devenii jurnalist. Poate nici nu era menirea mea aceea. Acum sunt mama de gemeni, mereu intr-o continua auto-educare.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.