Ce pastă de dinți și periuțe am folosit noi și copiii

     Sincer, nu am căutat mult. Pur şi simplu s-a ivit ocazia. Mai aveam una acasă de la firma C, dar parcă nu îndrăzneam să o folosim. Ce-i drept, aveam numai o periuţă de dinţi pentru copii în casă 😀

brushing-teeth-787630_640
sursa pixabay.com

     Când am vorbit cu Victor, eram puţin sceptică în privinţa folosirii periuţei şi a pastei de dinţi pentru copii. Nu pentru că nu aş vrea, ci îmi ştiu odraslele prea bine. Nu ştiam ce i-ar fi încântat mai tare, rosul periuţei de dinţi sau molfăitul pastei. Să încerc să îi spăl eu pe dinţi… m-am lăsat de mult, când bebe Denis m-a muşcat atât de tare de deget încât am zis că mi l-a retezat.   

pasta de dinti curaprox copii

 

 

M-am bucurat să primesc o pastă de dinţi fără fluor pentru copii şi totodată o noutate în lumea igienei orale. Marca elveţiană Curaprox produce o gamă largă de produse destinate igienei orale, ce sunt testate riguros pentru rezultate optime.

     Nici periuţele primite nu sunt rele. Frumos colorate şi cu bază mai lată pentru a putea să stea singure în picioare, au fost o atracţie imediată pentru copii. Acestea fac parte din gama soft, cu 4260 filamente, numită CuraKid. Ele se recomandă de la apariţia primilor dinţi, până la vârsta de 6 ani. 🙂 Gama CURAPROX BABY este biofuncțională.

periute de dinti curaporc kids

     Biofuncționalitatea ajută la o dezvoltare naturală şi armonioasă a cavităţii bucale şi a danturii. De asemenea, toate produsele CURAPROX Baby sunt realizate din materiale fără toxine şi agenţi poluatori. Niciun produs nu conţine BPA, ftalaţi sau coloranţi azoici. Din toate aceste motive produsele CURAPROX Baby sunt sigure pentru folosire. <3

     Deşi le avem de ceva timp în casă, doar unul din pici a înţeles la ce se foloseşte periuţa de dinţi, dar mai ales că trebuie să punem ceva pe ea înainte să o băgăm în guriţă. Şi aici nu mă refer la copilul care prinde repete tot ce este nou 🙂 . Bebe 2, nu mă refer la ordinea în care au fost născuţi, încă mai analizează pe toate părţile obiectul şi nu cred că i-a înţeles rostul. Asta că tot am repetat mereu faptul că ai mei copii sunt total diferiţi şi au ritmurile lor de dezvoltare şi înţelegere a lucrurilor.

     Revenind la pasta de dinţi, ea poate deveni un obicei plăcut numai dacă copilul/copiii îşi văd părinţii sau fraţii mai mari folosind cu regularitate produsul. Pasta noastră, pe numele ei Enzycal Zero, se doreşte o pastă de dinţi cu un grad scăzut de abraziune. Coeficientul RDA, măsurat pentru Enzycal Zero este de aproximativ 60, ceea ce o face o pastă de dinţi delicată, dar cu un nivel de curăţare crescut. 🙂

     Contează foarte mult şi tipul de periuţă ce este folosit împreună cu pasta de dinţi. În cazul nostru perii erau suficient de moi încât să nu jeneze/rănească gingiutele copiilor. Până să le intre în obicei spălatul pe dinţi, cu siguranţă va curge multă apă la robinet şi vom uda şi murdării multe bluziţe 😛 Dar odată intrat în activitatea zilnică, pot să trec la următorul pas în creşterea şi educarea copiilor. <3

     pasta de dinti ptr albire curaproxPână acum am tot vorbit de produsele pentru copii, dar şi noi, părinţii, am testat produsele Curaprox. Pasta noastră de dinţi se numeşte Youtuel şi este o pastă de dinţi ce şi albese dantură. Formula sa completă cu xilitol, fluor, calciu, fosfaţi şi peroxid de carbamidă, albesc şi mineralizează smalţul luptând împotriva cariilor dentare. De asemenea, reduce impactul eroziv cauzat de băuturi izotonice, băuturi răcoritoare şi sucuri de fructe.
Un lucru ce m-a uimit la acest produs este lipsa spumei. Dacă până acum eram obişnuită să am gura plină de spumă gata să o înghit, în cazul acestui produs situaţia este alta.

 

 

periuta adulti curaporx

Periuţele noastre sunt foarte colorate şi moi <3. Se numesc Ultra Soft – 5460, deoarece atâţia peri are în componenţa sa. Este recomandată celor cu gingii sensibile care necesită un periaj ultra delicat. Aici m-a nimerit în totalitate, încă din timpul sarcinii am devenit o „delicată” şi încă ” mă menţin” 🙁

 

 

 

     Dacă sunt întrebată de cineva ce produse de igienă orală aş recomanda, cu siguranţă voi spune CURAPROX. Au o gamă atât de diversificată, încât pot mulţumii şi bebeluşul şi bunicul cu proteză 😀 .
Dacă vreţi să le încercaţi şi voi, căutaţi în farmacii sau în online, imediat găsiţi magazinul cu produse pentru copii cu de toate 😛 .

Ordine sau dezordine

Am terminat Facultatea de Filosofie-Jurnalism in cadrul Universitatii Spiru Haret, cu diploma in Pedagogie si Stiintele Comunicarii. Informatiile primite in cadrul cursurilor sunt insuficiente pentru a devenii jurnalist. Poate nici nu era menirea mea aceea. Acum sunt mama de gemeni, mereu intr-o continua auto-educare.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

error: Content is protected !!