Ce am învăţat de la o cremă anticelulitică?

În primul rând nu am crezut niciodată că o cremă anticelulitică poate face minuni sau chiar are rezultate bune folosită singură. Când spun singură, mă refer fără exerciţii, fără un oarecare regim, fără un masaj complementar, fără un aparat de masaj. Şi bănuielile mi-au fost confirmate de articole, de studii prezentate public şi de personal calificat în masaj anticelulitic sau personal medical.

Dar să le iau pe rând…

Celulita este acel aspect al pielii ce se aseamănă cu coaja de portocale. Celulita poate fi determinată de cauze medicale, motiv pentru care crema şi masajul anticelulitic nu au efect şi nici nu sunt recomandate!!!

Însă, dacă celulita este determinate de un stil de viaţă dezorganizat, începând de la alimentaţie nesănătoasă şi până la sedentarism, atunci se poate lucra cu ea, dar rezultate miraculoase nu vor exista atât timp cât nu se schimbă şi stilul de viaţă.

Crema anticelulitică este “construită” în ultimii ani cu ingredient care să ajute la arderea grăsimilor adunate în surplus, dar şi la eliminarea excesului de apă din organism.

Un sfat foarte important în timpul folosirii unei creme anticelulitice sau a combinaţiei de cremă cu masaj anticelulitic este consumul suplimentar de apă. Deşi unele persoane au şi un surplus de apă în corp, masarea potrivită tipului de masaj anticelulitic determină şi fluidizarea lichidelor şi îmbunătăţirea microcirculaţiei, ceea ce duce la o eliminare suplimentară de apă, dar ajută şi la transportarea grăsimii spre arderea ei. De fapt, indiferent care este tipul de masaj la care suntem supuşi, nevoia de a urină imediat după terminarea masajului este ceva normal şi chiar recomandat. Este posibil ca acea urină să fie mai concentrată decât în mod normal.

Crema anticelulitică pe care o am acum acasă conţine Unt de SHEA, Miere, Propolis, Ulei esenţial de Pin şi Ceară de albine. Din aceste ingrediente Uleiul esenţial de pin are acţiune locală de încălzire a pielii cu rol de ardere a grăsimilor. În completarea uleiului care are şi rol în stimularea circulaţiei sangvine, vine şi propolisul care ajută la eliminarea toxinelor din organism.

Deşi în general cremele anticelulitice sunt şi hidratante pentru piele, regenerând şi protejând epidermă, acestea nu sunt recomandate pe piele traumatizată (rănită) sau pe un corp cu varice deoarece nu face decât să accelereze circulaţia sangvină într-o zonă deja problematică. Este recomandat să cereţi sfatul unui specialist când vine vorba de a acţiona pe suprafeţe de corp afectate.

De fapt este recomandat să apelaţi cu încredere şi la personal calificat în tratarea celulitei.

Masajul anticelulitic este acel tip de acţiune asupra corpului ce ajută la uniformizarea zonelor afectate de surplusul de grăsime adunată inestetic. Un profesionist ştie să îţi determine gradul de celulită, tipul ei şi să îţi prezinte un plan de tratament. Dar, niciodată şedinţele de masaj anticelulitic nu vor avea efect imediat. Sunt necesare şedinţe repetate şi eventual un oarecare regim alimentar.

Când vine vorba de a face efectiv masajul anticelulitic, numai un personal calificat ce cunoaşte bine corpul uman îţi poate oferii un masaj de calitate. Acest personal se numeşte fizioterapeut. Acesta aplică diverse tehnici de masaj, de la presiune la frământare şi de la fricţiune la lovire (superficială şi regulată). Tehnicile folosite exercită presiune şi un oarecare disconfort, dar nu trebuie să genereze durere sau să lase urmă de vânătăi. Fizioterapeutul trebuie să testeze care îţi este gradul de rezistenţă şi să aplice presiuni diferite în funcţie de zona corpului lucrată.

Tot el îţi poate face recomandări de creme anticelulitice în funcţie de cunoştinţele lui. A se înţelege cunoştinţe adunate pe baza anilor de experienţă, timp în care i-au trecut prin faţa ochilor diferite tipuri de celulită aflate pe o diversitate de corpuri şi vârste.

Celulita nu ţine cont de gen sau de vârstă. Este trist să o vedem încă de la adolescente, dar şi foarte deranjant vizual la vârsta a treia când o vedem expusă pe plajă sau în locuri publice.

Aparatele de masaj sunt acele obiecte ce le poţi folosi acasă, în intimitate când nu îţi permiţi un abonament la masaj anticelulitic, dar îţi doreşti beneficiile unuia. Aceste aparate pot fi de diferite forme şi dimensiuni. Nu contează dacă sunt pe baterii, alimentare la priză sau sunt cu acţiune manuală. Utilizate corect şi constant au un efect bun împreună cu crema anticelulitică.

Personal am un aparat de masaj de la Avon. Nu ştiu cât de calitativ este dar l-am folosit intens de când am primit spre testare Crema Anticelulitică cu Unt de Shea de la Apidava.

 

Ba mai mult, mi-am făcut un ritual de dimineaţă după ce duceam copiii la creşă:

Deschideam toate geamurile în casă pentru aerisire
Dădeam drumul la televizor pe un post de muzică
Aplicam crema anticelulitică de la Apidava cu ajutorul unei mănuşi de unică folosinţă
Masam zonele cu celulită pe durata a aproximativ 3 melodii.

Am făcut acest ritual încă de când am primit cremele de la Brander(Pe lîngă crema anticelulitică am mai primit și o cremă hidratantă).

Ziua 1

crema anticelulitica de la apidava 2

Ziua 2

crema anticelulitica apidava 1

Ziua 3

crema anticelulitica de la apidava 3
Ziua 4 Astăzi nu mai am cafea… 😣

crema anticelulitica de la apidava 4
Ziua 5


A fost fără crema anticelulitică. Din graba mea prin oraș am alunecat pe o pantă de acces cărucioare și am căzut lovindu-mă la noadă. Am mers toată ziua ca un robot. Acasă am dat cu putina cremă hidratantă cu unt de shea de la Apidava peste julitură. Apoi am luat și un antiinflamator.

crema cu unt de shea apidava

Ziua 6

Am sărit peste libere. Nu doream ca maeștrii exploratori sa își bage mânuțele în crema mea anticelulitică Apidava

 

Ziua 7

Aparatul m-a lăsat. Bateriile s-au dus la cele reciclabile. Cremă anticelulitică de la Apidava primită de la Brander încă mai am…

crema anticelulitica de la apidava 6

 

Ziua 8 
Am sărit ieri peste rutina cu crema anticelulitică de la Apidava din cauza de bebe miau în ploaie. Altul, nu al meu. Dar revin azi la rutina Brander.

 

Am observat o fermitate a pielii între timp. Poate şi puţină uniformizare aş spune. Dacă îmi amintesc bine, cred că primele două zile am fost cam agresivă cu aparatul, în dorinţa de a vedea mai repede efectele, dar nu am făcut decât să îmi produc două mici vânătăi pe coapse. Ce să fac dacă am prea mult exces de zel?!

Şi nu, celulita nu mi-a dispărut după o săptămână şi ceva de utilizat crema și aparatul. Sau poate într-un grad mult prea mic pentru a fi vizibil pentru mine. Însă, atât timp cât mai am cremă, am de gând să o folosesc, să mă obişnuiesc cu această rutină sănătoasă. Să îmi pun într-un sertar al minţii ideea de ritual de îngrijire.

Dacă noi nu avem grijă de corpurile noastre, nu vine nimeni să aibă grijă aşa… din mărinimia lui.

Ordine sau dezordine

Am terminat Facultatea de Filosofie-Jurnalism in cadrul Universitatii Spiru Haret, cu diploma in Pedagogie si Stiintele Comunicarii. Informatiile primite in cadrul cursurilor sunt insuficiente pentru a devenii jurnalist. Poate nici nu era menirea mea aceea. Acum sunt mama de gemeni, mereu intr-o continua auto-educare.

14 thoughts on “Ce am învăţat de la o cremă anticelulitică?

  1. Am folosit și eu o vreme aparatul de vibromasaj și o cremă anticelulitică de la Farmec. Vreo 2 luni de zile, zi de zi, uneori și de două ori. Și regim alimentar. Într-adevăr, am și slăbit și am observat corpul mai ferm. Deci, perseverență!

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

Genţile din piele Peloro-meșteșuguri florențane

Dum iun. 30 , 2019
Mereu am ştiut că genţile din piele sunt scumpe. Mereu le-am admirat la mama şi bunica mea. Tare supărată era mama când i se strica de tot geanta. O purta iar şi iar până ajungea efectiv o zdreanţă. Acum nu ştiu dacă era ataşată de geanta ei sau era ideea […]
logo peloro
%d blogeri au apreciat: