Cât fitness intră într-o pauză de film?

Statistic vorbind undeva între 5 şi 10 minute. Practic, mult mai puţin. Asta dacă nu îţi pregăteşti din timp aparatura pentru fitness. Sau ţi-a luat prea mult timp să te pregăteşti pentru serbarea acestei zile? Îţi spun la final ce zi este și îți enumăr cele 10 beneficii ale fitnessului

Salutare,

Astăzi voi vorbi de porţile de fitness. Porţii, pentru că un film văzut la tv are cel puţin 2 sau 3 pauze. Sau şi mai bine, îţi recomand filmul indian de duminică seara de pe postul Naţional TV. Pe durata celor 4 ore alocate transmiterii filmului pot fi suficiente pauze de fitness. La finalul acestui articol vă arăt ce aparatură folosesc eu şi cât de încurcată sunt când o folosesc.

De ce propun repriză de fitness fix cât o pauză de film?

*Din simplul motiv că este fooooarte mică. Cele 5 minute trec pe nesimţite iar efortul depus nu se simte.
*Poţi folosi o pauză de film pentru câte un tip de exerciţiu sau aparatură.
*O pauză de film nu te grăbeşti.
*Nu te critică pentru lipsa echipamentului sportiv. Exceptând încălţămintea. În funcţie de aparatura folosită uneori este recomandat să ai încălţăminte în picioare, chiar dacă eşti în casă.
*Poţi face repriza de fitness fix acolo unde te uiţi la film: în bucătărie, dormitor, sufragerie, balcon, etc.

Ce aparatură de fitness poţi folosii în pauza de film?

Ganterele sunt cel mai des cumpărate.

Sunt folosite atât de către femei, cât şi de către bărbaţi şi adolescenţi. Diversitatea de culori şi greutăţi le fac atractive şi uşor de folosit. Totuşi, este bine să avem o îndrumare corectă de folosire a lor. Sunt şanse să facem febră musculară pentru folosirea incorectă a lor.

Banda elastică este produsul ce se situează pe poziţia doi în căutările pe Decathlon. Împărţită şi ea pe kilograme, o poţi găsi în variante de la 3, 5, 15, 25, 30, 45 sau 60kg.


Banda elastică este atât de mică încât poate fi depozitată foarte uşor într-un sertar, vestiar sau chiar în încălţămintea pentru pauza de fitness de acasă.
Atenţie cât întinderi de ea. Cunosc cazuri care s-au plesnit peste faţă destul de urât.

Salteaua este fix spaţiul de care ai nevoie pentru a face sport acasă. Dar vei avea şi locul curat şi nivelat. Foicele şi firimituri nu îţi vor sta în cale.


Indiferent că alegi o saltea de STRETCHING, YOGA, PILATES te poţi bucura de dimensiunea şi grosimea potrivită nevoilor tale.

Şosetele antiderapante sunt numai bune pentru exerciţiile de fitness din casa ta. Veţi fi protejată şi în acelaşi timp echipată destul de fluid pentru mişcările tale de mare preţ.

Poţi să te crezi o balerină, o dansatoare modernă, abstractă sau pur şi simplu nu vrei să alunci pe gresia din hol, singurul lor liber pentru exerciţiile tale.

Această pernă pare multifuncţională. O să las filmuleţul să vă arate de ce.

Acum să vă arăt şi ce am eu acasă. Cu această ocazie îi mulţumesc surorii mele pentru că şi-a cumpărat acest aparat dar nu l-a luat cu ea în Anglia când a plecat la muncă acolo.

Aparatul meu se numeşte Stepper MS500 Domyos. Îl am în varianta pe albastru. Pe site-ul Decathlon îl găsiţi pe alb şi roz.

Acest Stepper permite tonifierea muşchilor din zona inferioară şi exerciţii cardio. Adică tipul de exerciţii unde nu trebuie să abuzezi de el timp îndelungat.

Indiferent că te axezi mai mult pe tonifierea picioarelor sau a braţelor, o pauză de film tv este fix ceea ce ai nevoie. Nu trebuie să îţi mai setezi o alarmă pentru a nu exagera cu un anumit exerciţiu.

Acest mini Stepper solicită abdomenul şi zona inferioară a corpului, adică fesieri, coapse, gambe. Mișcarea tip twister solicită mușchii profunzi ai abdomenului. Elasticele lucrează mușchii superiori.

Eu când am început să îl folosesc am avut impresia că fac exerciţii pentru a învăţa să schiez. Zâmbeam şi practic în mintea mea eram deja într-un peisaj montan, cu zăpadă şi un instructor în faţa mea. Tot testând aparatul mi-am dat seama că nu îmi place să folosesc concomitent braţele cu picioarele.


Dacă folosesc benzile elastice, îmi place să ţin picioarele la acelaşi nivel, ca şi cum aş staţiona. Dacă folosesc picioarele, las mâinile pe lângă corp, fără să folosesc în vreun fel corzile elastice.

Acum să vă spun ce anume mă încurcă pe mine când folosesc acest aparat: COPIII.

Adică cele două bucați (mulţumesc Doamne că sunt numai 2) din dotare vin imediat peste mine. Să tragă ei de corzi, să se urce ei pe pedale, să îi las pe unu pe o pedală şi pe celălalt pe cealaltă pedală. Şi aşa mai departe. Practic, eu trebuie să mă feresc de ei când vreau să iau o pauză de fitness acasă.

Pauza mea de mişcare acasă trebuie luată după ce culc energiile solare. Pentru cei care nu sunt părinţi asta înseamnă după orele 21,30.


Saaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaau, fix pe durata desenelor animate. Atunci nu îi mai interesează nimic.

Tu cum ţi-ai alege pauza de mişcare de acasă:
A) în pauzele filmelor difuzate la tv
B) pe durata desenelor animate.

Iată și cele 10 beneficii ale fitnessului:

Arăți și te simți mai bine
-Activitate sexuală mai bună 😀
-Digestie mai bună
-Oase puternice
-Reduce stresul, riscul de depresie și anxietate
-Creier mai activ, fără risc de demență
-Spate relaxat
-Imunitate mai bună
-Piele elastică
-Inimă sănătoasă

Aştept răspunsul tău cu mare interes. Între timp îți spun La mulți ani de ziua internașională a Omului de zăpadă 🙂


Ordine sau dezordine

Am terminat Facultatea de Filosofie-Jurnalism in cadrul Universitatii Spiru Haret, cu diploma in Pedagogie si Stiintele Comunicarii. Informatiile primite in cadrul cursurilor sunt insuficiente pentru a devenii jurnalist. Poate nici nu era menirea mea aceea. Acum sunt mama de gemeni, mereu intr-o continua auto-educare.

4 comentarii

 1. Alex. Popa spune:

  Bun, dar m-ai lăsat lat, mi-ai făcut pacheții de pe abdomen să mi se cutremure de râs. Păi filme indiene, bre? Nu-mi spune, te uiți și la alea de pe Canal D.
  Bun articolul și felicitări, dar eu sunt un pic cam bărbat, adică… aș fi vrut și ceva detalii tehnice. Dar sunt mulțumit, mi-a plăcut experiența ta de fitness, și apropo, ești mult mai convingătoare decât alea de la TV, și sunt foarte serios acum.
  Am citit, și Cred că Voi comanda și pentru mine niște chestiuțe de pe Dechatlon, pentru că, pe bune, chiar m-am, cum să spun… pufoșenat, și nu îmi place deloc.
  Mulțam frumos de info și felicitări pentru articol!

  1. Ordine sau dezordine spune:

   Buna Alex,

   Stiu ca am uitat datele tehnice la acest articol. Cred ca m-am gandit mai mult la publicul feminin cand am scris.
   La Kanal D nu ma uit de fel. Insa filmele indiene imi plac cu mult inainte de a devenii un trend. Erau iubite in familia mea inca din perioada filmelor Alb-Negru. Cele clasice imi sunt la inima si fredonez melodiile cand le aud.

   Iar legat de experienta de fitness vreau sa iti spun ca voi intra intr-o provocare: 2800 de genoflexiuni in luna feb. Provocare din Regatul Unit. Cei care adera la provocate posteaza ce face iar publicul doneaza in cauza evenimentului.

 2. Alex. Popa spune:

  Ar fi extraordinar! Ai putea determina pe mulți/multe să îți urmeze exemplul, făcând astfel, și în plus ai câștiga și financiar din asta, nu doar din punct de vedere al sănătății. Este o idee excelentă, iar eu sper să o pui în aplicare. Succes!

  1. Ordine sau dezordine spune:

   Multumesc pentru sustinere.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

error: Content is protected !!