Jucarii masinute mici

Cât de important este să explicăm seturile de produse copiilor?

Pe la vârsta de 2 ani copiii mei au început să arate interes pentru obiectele de tip electrocasnic din casă. Televizorul, aspiratorul, mașina de spălat, foenul, epilatorul, etc. Toate trebuiau să fie atinse și analizate de către copii. Apoi urmează faza cu ʺFac io, mami, fac io! ʺ Şi uite așa am început să explic copiilor cum stă treaba cu munca în casă.

Cum explic eu necesitatea și utilitatea seturilor de produse

masina de cusut

Iau exemplul hainelor. Uneori le cumpărăm prea lungi sau prea largi. Atunci este necesar să folosesc mașina de cusut În prealabil îmi marchez materialul pentru operațiunea ce o am de făcut și apoi îmi instalez mașina. Îmi determin spațiul de siguranță și apoi încerc să le explic copiilor ce fac. Evident că este și soțul prin preajmă. Nu vreau să mă trezesc cu o mânuță simpatică într-un loc periculos. O bună exemplificate poate fi făcută și cu

o jucărie în formă de mașină de cusut. Este mult mai sigură și potrivită pentru copii.

 

 

 

masina de spalat

În completarea mașinii de cusut vine și mașina de spălat. Personal am mari bătăi de cap cu copiii din cauza panoului de comandă al mașinii. Uneori rufele mele stau la spălat și câte 3 ore. Zici că mă pândesc copiii și imediat fug la mașină să mai apese un buton sau să învârtă de altul. Îi încântă foarte mult și răspunsul sonor al mașinii. Voi puteți să cumpărați varianta de jucărie mult mai micuță și mai simpatică. Și apropos… nu mai așteptați câte 3 ore să spălați o serie de rufe.

 

 

fier de calcatCa să închei cum se cuvine seria mea de seturi de produse, trebuie să explic și funcționalitatea fierului de călcat. Aici nu am decât varianta să arăt câteva minute. Cu obiectul bine încins și cu un cablu care se mișcă constant nu am curaj să calc rufe în preajma copiilor. În traducere liberă nu am curajul să calc rufe când sunt copiii acasă. Având numai două camere, nu au unde să se ducă copiii, deci tot în picioarele mele vor sta. Evident că pot cumpăra și varianta de jucărie a fierului de călcat, dar cu siguranță nu le va menține interesul până termin eu toată rufăria de călcat.

 

 

Și după ce trece ceva timp… eu nu mai am ce să le explic prin casă și vine și rândul soțului. Cum el nu prea trebăluiește pe acasă pentru că nu îi stă în fire (decât forțat de mine, dar asta este o altă poveste) îl pun să le explice copiilor mașinile, începând de la cea pe care lucrează, până la cele mai cunoscute: salvare, mașinile din construcţii (basculantă, betonieră excavator), tanc, pompieri, poliție.

 

masinuta ambulanta

 

 

 

Aici este vizibil mai ușor. Ia soțul copiii de mânuțe și îi duce în mașina de muncă. Nu știu exact cât timp au stat acolo dar o liniște ciudată se lasă în casă. După ceva timp revin veseli și se duc la sertarul cu jucării.

 

 

Soțul caută mașinuțele de construcție și le explică de ce este recomandat să lucreze împreună, dar nu înainte de a lua fiecare jucărie în parte și să le explice ce are și ce anume face.

Jucarii masinute mici

Mai dificil a fost să explice utilitatea tancului. Cam greu de înţeles noţiunea de război la 3 ani. Până la urmă au înţeles că este o mașină mai mare cu o țeavă.

tanc de jucarie
Dacă și voi aveți nevoie de material explicativ în formă de jucării vă sugerez magazinul importdirect.ro Veți găsi și magazine fizice, dar în Harghita. Informații veți primii la numerele de telefon 0770411081 sau 0755877780.
Voi cum le explicați copiilor ideea de seturi de produse sau produse/obiecte complementare?

Ordine sau dezordine

Am terminat Facultatea de Filosofie-Jurnalism in cadrul Universitatii Spiru Haret, cu diploma in Pedagogie si Stiintele Comunicarii. Informatiile primite in cadrul cursurilor sunt insuficiente pentru a devenii jurnalist. Poate nici nu era menirea mea aceea. Acum sunt mama de gemeni, mereu intr-o continua auto-educare.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.