carte despre ucraina

Cartea „Actorii invaziei din Ucraina. De la Zelenski la Zolotov, via Putin” este un caz de marketing situațional?

Până acum câteva zile nu am înţeles că înseamnă marketing situaţional. Ştiam de marketingul din preajma sărbătorilor religioase sau zile speciale precum Black Friday, sezonul estival ori de iarnă. Eram atât de obişnuită cu astfel de postări sau reclame, încât nici nu le mai băgam în seamă.

Nu aveau cum să îmi fie de folos schiuri, salopetă impermeabilă de iarnă, clăpari sau bocanci dacă nu aveam în plan o vacanţă la munte, precum nu îmi foloseau ofertele la telefoane mobile performante de Sf Valentin, atât timp cât al meu telefon încă mai este în parametrii optimi de funcţionare.

Apoi am văzut tot mai des postări cu acest termen de marketing situaţional. Întâi ca exemplu de „AŞA NU”, apoi ca o pastilă de informaţii pentru bloggeri, în ideea de a-i ajuta să îşi transmită anumite mesaje în aşa fel încât să prindă la public.

În presa romană a explodat acest marketing situaţional odată cu războiul din Ucraina. Nu voi spune părerea personală despre această zonă de media. Prefer să le văd pe acelea mai bune.

Dar, clar sunt şi părţi triste, precum alegerea trustului PRO. Pentru cine nu ştie, din 9 aprilie Pro Arena a preluat serialul ucrainean în care actorul principal este Volodimir Zelenski. Aş spune că este o mişcare cu două tăişuri:
*Menţine activ interesul telespectatorului pentru persoana preşedintelui ucrainean
*Ia în râs activitatea unui om care a evoluat şi chiar a ajuns preşedinte în ţara lui.

Ultimă găselniţă în această zonă de marketing situaţional este cartea numită „Actorii invaziei din Ucraina. De la Zelenski la Zolotov, via Puţin” scrisă de Taras B. Ignatenko, apărută la Editura Neverland.

Conform publicaţiei Avantaje.ro cartea a fost lansată pe data de 24.03.2022 şi are ca mică descriere următorul pasaj:


În egală măsură, actorii reali – din ambele tabere – ai evenimentelor sunt implicaţi în aventuri uluitoare, fie că e vorba, pe de o parte, de Volodimir Zelenski, Vitali Khlitschko, Miss Ucraina ori câştigătoarea de la Eurovision sau, de cealaltă parte, de Vladimir Puţin, Serghei Lavrov, mercenarii din Grupul Wagner, Serghei Soigu sau enigmaticul general Zolotov, conducătorul trupelor de invazie…

Cine mai profită de marketing situaţional? Pot spune un exemplu, dar sigur poate fi extins şi la alte site-uri.

Librăria online LIBREX are în portofoliu această carte iar pentru promovarea ei oferă (astazi, 25,04,2022) un cod de reducere şi TRANSPORT GRATUIT. După adăugarea în coş cartea „Actorii invaziei din Ucraina. De la Zelenski la Zolotov, via Puţin” va costa numai 25,41 lei, mai puţin chiar decât editura care a lansat-o în România.

actorii invaziei din Ucraina

Acum eu vă întreb: marketingul situaţional ajută şi omul de rând sau numai firmele/companiile care îl folosesc (pe acest marketing situaţional)?

Ordine sau dezordine

Am terminat Facultatea de Filosofie-Jurnalism in cadrul Universitatii Spiru Haret, cu diploma in Pedagogie si Stiintele Comunicarii. Informatiile primite in cadrul cursurilor sunt insuficiente pentru a devenii jurnalist. Poate nici nu era menirea mea aceea. Acum sunt mama de gemeni, mereu intr-o continua auto-educare.

4 comentarii

 1. Un titlu interesant!

  1. Ordine sau dezordine spune:

   Sper ca ati gasit si articolul interesant.

 2. Multumesc pentru recomandare!

  1. Ordine sau dezordine spune:

   Cu mare placere. Ster sa mai gasiti si alte articole interesante.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

error: Content is protected !!