Cândva un gard din beton m-a oprit din visare. Acum îl doresc cu ardoare.

Paza bună, trece primejdia rea. Așa cum un gard din beton va rezista mai mult decât unul de lemn.

Crescând în zonă de case, toată lumea avea gard de lemn, vopsit în cam aceleași culori. Mai răruț vedeam un gard pe șine, gard de tablă sau beton.

„Până la urmă, dacă vine hoțul, vine și peste beton și peste lemn, măcar nu te mai chinui atâta.” Cam asta se auzea pe stradă.

Cu toate acestea, noi, copiii, ne uitam cu jind la gardurile din beton. Gândul nostru era la pomul fructifer de dincolo de gard. La metoda cum vom urca pe gard fără să rupem vreo creangă, în acest fel putem să revenim și anul următor la acelaşi corcoduș sau vișin.

Odată cu trecerea anilor, când am ajuns o domnișoară ce începuse să viseze la casa ei, analizam tot ce îmi ieșea în cale. De la garduri, la culori de case, de la copaci, la flori în curte. Dar, de multe ori eram blocată de gard. Un gard de beton este de cele mai multe ori compact și nu vezi în curtea omului. Nu se compară cu cel de lemn, care în general este mai mic de înălțime, dar mai mereu „aerisit”.

Dacă în copilărie îl plăceam pe gardul de, sau din beton pentru că nu ne rupeam hainele sau picioarele, acum acest gard mă enerva. Mă oftica mai bine spus. Cumva mă oprea din visare. Acest lucru a făcut să trec cumva peste ce tip de gard îmi doresc la casa mea.

Ani de zile am ignorat apoi gardurile, mă mai opream admirativ la unul ce avea o decorațiune aparte sau un model diferit. Dar în general vecinii oricum se luau unii după alții și vedem cam același gard din beton acum. Însă, de această dată, un astfel de gard îl văd cu alți ochi și nu neapărat de decor, deși nu îi neg această calitate.

De când am copiii îmi doresc ca multe lucruri sau obiecte din jurul nostru să aibă rezistența betonului. Chiar și gardul nostru mi-l doresc acum din beton. Ba mai mult, aș face un dublu stratificat. Un strat exterior decorativ, apoi unul interior de rezistență. Nu de alta, dar una dintre jucăriile preferate ale copiilor este ciocanul, cu care testează rezistența diferitelor obiecte ce la ies în cale.

Cum am mai spus și în alte articole, încep să mă gândesc din ce în ce mai mult la mutatul din București. Dar de mutat m-aș muta tot la curte. Curte ce acum mă gândesc să o protejez cu un gard din beton. Dar, de această dată aș vrea un gard cu model. Un gard care să se asorteze cu florile mult dorite. Un gard care să permită pe ici și colo să se vadă pomii mei fructiferi. Dar, în același timp să fie și un gard elegant. Un gard ce cu siguranţă va fi vopsit.

Câteva modele drăguţe de garduri din beton am văzut pe site-ul petrifalean.ro.

gard beton romb

gard beton impletit

gard beton piata

Modelele acestea se pot aranja într-un gard frumos.

Cine știe să lucreze cu betonul, poate realiza lucruri frumoase, precum gardurile din beton, ghivece, adăpătoare pentru animale, bazine de colectare a apei și multe altele. Unii au făcut statui și monumente din beton tocmai pentru că are o mare rezistență betonul.

contact garduri beton

Înainte de încheiere vreau să vă spun că un gard din beton nu trebuie să fie integral din beton, precum nici nu trebuie să rămână în culoarea cumpărată. Fiecare își poate pune amprenta personală pe ceea ce cumpără.

Voi cum ați folosi acest tip de gard?

Ordine sau dezordine

Am terminat Facultatea de Filosofie-Jurnalism in cadrul Universitatii Spiru Haret, cu diploma in Pedagogie si Stiintele Comunicarii. Informatiile primite in cadrul cursurilor sunt insuficiente pentru a devenii jurnalist. Poate nici nu era menirea mea aceea. Acum sunt mama de gemeni, mereu intr-o continua auto-educare.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

De unde cumpărăm o ușă? Din apropierea casei sau online din colțul țării?

lun mai 10 , 2021
Aud de multe ori fraza: „Când mi se închide o ușă, intru pe geam”. Mulți se referă la refuzul unei oportunități sau terminarea unui capitol. Însă, sunt cazuri când intri pe geam când ți se blochează ușa. Salutare drag cititor, astăzi vorbesc despre uși de interior și uși de exterior […]
usa la interior
%d blogeri au apreciat: