Când 4D-ul îți schimbă lumea

În viaţa unei gravide, ecografiile sunt momentele când vede că burtica nu îi creşte de la multă mâncare, ci are un sufleţel care creşte şi vrea să te cunoască şi pe tine, din interior la exterior. Dar ce faci când ai două suflețele în burtică? Păi în primul rând, îţi ia ceva timp până să te gândeşti şi să accepţi situaţia. Apoi, te apuci de analize şi teste şi ecografii, care să îţi arate că tot greul este spre binele lor, dar şi al tău.

Dar, vin momente în care corpul se mai panichează şi el, iar tu ajungi la camera de gardă speriată şi cu lacrimi în ochi. Suporţi investigaţiile de la urgenţe cu mare stoicism, dar accepţi recomandarea medicului de gardă şi te internezi. Când doctora scapă porumbelul şi îţi spune că vei avea fată şi băiat, ai un moment de stop joc. Nu mai gândeşti, nu mai auzi, doar te benoclezi la monitorul pe care doctora îţi arată nişte dungi şi spune ferm convinsă că una este puţica la băiat şi una este puţica la fetiţă. O crezi pe cuvânt şi cu prima ocazie, suni „responsabilul” de bebei.

Trece o vreme şi te întorci acasă, unde, în mijlocul patului încerci să ai o atitudine zen… Începi să te gândeşti la nume, la hăinuţe, la camera copilaşilor când vor creşte. Dar stai să vezi bătăi de cap. Ai o casă cu doar 2 camere şi 2 viitori copii, care vor fi fată şi băiat. De unde spaţiu suficient să le amenajezi fiecăruia un colţişor personalizat? Şi din învălmăşeala de întrebări şi gânduri, unul se ridică la suprafaţă şi parcă țipă în gura mare: „Hai să ne apucăm de renovare!!! ” Aştepţi să vină şi domnul acasă şi îl pui în temă. Deja nu mai este timp de pierdut sau timp de discuţii. Casa este cam veche şi a rămas în mare parte după gusturile părinţilor. Acum, este vremea noastră, a mea şi a soţului meu, dar în curând, va fi vremea copiilor noştri.

Şi ne apucăm noi frumuşel de dărâmat soba, scos uşi duble, tencuit şi gletuit. De fapt mai mult el, eu cu indicaţiile: P. Uite aşa trece cam o lună şi ajungem şi la fenomenala ecografie 4D: D unde, o altă doamnă doctor ne spune că în burtică joacă leapşa 2 BĂIEŢEI. Şi în acel moment se duce tot zen ul meu… şi iar am un moment de nu respir, nu mă văd, nu exist. Şi cât mă chinuisem să găsesc nume care să ne placă amândurora : (. Dar asta e viaţa: D mergem înainte şi schimbăm planurile. Alte nume, alte haine, alte amenajări. Cu alte cuvinte, altă treabă pentru scumpul meu soţ: P. Să îl pup eu de drăgălaş ce este <3.

Şi uite cum încep să mă cuibăresc între perne acasă şi să mă „plimb” agale pe www-ul netului. Trebuie să caut inspiraţie pentru cei 2 băieţei. Amu, parcă îmi pare mai uşor cu colţişorul lor personalizat. Şi uite aşa, dau  Diego . Mă duce cu gândul la lumea poveștilor de dragoste și la visare. Pare numai bun de gugălit pentru camera de vis a copilașilor mei <3 . Anunț soțul de descoperirea făcută și stabilim ca cu prima ocazie când ieșim în oraș, să mergem într-un magazin să vedem pe viu lucrușoarele minunate ce apăreau în zecile de poze de pe site-ul lor.

     Vine ziua de sâmbătă și noi ne prezentăm în magazinul din  Şos. VITAN-Bârzeşti nr. 7A . Încă de la intrare, multitudinea de culori, mă face să mă simt precum un copil mic în fabrica de jucării. diego1.jpgLe vreau pe toate odată și am tendința să întind mâinile după fiecare lucru pe lângă care trec. Încă de acasă, aveam setate niște ținte fixe, măcar de informare dacă nu de cumpărat pe loc: Pardoseală LVT, Perdele și draperii, Tapet. 

     Nu fac bine zece pași în magazin și ne trezim întâmpinati de un Consilier de vânzări, cu zâmbetul pe buze. Mă felicită pentru burtică și m-a invitat la o măsuță să iau loc, mă servește cu  o cafeluță aromată și începem să vorbim despre  ce stil de amenajare interioară mă atrage şi ce decoraţiuni aș alege. Mă ascultă cu răbdare și își notează câte un cuvânt la capăt de rând. Între timp, soțul a dispărut printre rândurile de tapet, unde se plimba cu degetele pe un sul desfăcut cu model de viețuitoare din pădure. diego2

Între timp, se apropie de noi un alt consilier care mă întreabă cu amuzament în glas dacă al meu este soțul care cânta  prin raionul de tapet „În pădurea cu alune aveau casă 2 pitici” . Ne amuzăm copios toți trei și decidem să îl lăsăm în lumea lui <3 . Cu această ocazie, consilierul  profită și începe să-mi enumere serviciile oferite de magazinul Diego: diego3.jpg

Ascult cu atenție serviciile ce îmi pot fi oferite și privirea îmi este atrasă de un copilaș ce scapă pe jos sticla de suc. Imediat îmi aduc aminte de Pardoseala LVT, pentru că este rezistentă la apă. Exact ce voi avea nevoie pentru 2 copilași care sigur vor fi năzdravani 😛  . Consilierul a fost atent la reacția mea și mi-a spus: „Nu trebuie să renunţaţi la pardoselile cu efect de lemn nici în încăperile expuse la multă apă şi umezeală, deoarece familia de produse Woodstep LVT îmbină aspectul natural al suprafeţelor de lemn cu durabilitatea şi rezistenţa pardoselilor de vinil, ceea ce o face potrivită pentru orice tip de încăpere, cu orice destinaţie.”

     Între timp, termin și cafeluța și mă ridic de pe scaunul confortabil. Încep să adun tapetul cu model de pădure, două suluri, dacă tot l-a încântat pe al meu soț, pardoseala rezistentă la apă marble bej, vreo 16 metri, 3 metri de perdea Disney. Rămân restantă la capitoluldiego4.jpg

draperii, dar nu mai avem buget. Imediat consilierul se oferă să ne tivească materialul de perdele. În plus, ne-a spus că oferte suplimentare apar pe pagina lor de Facebook și îmi arata pe telefonul personal o postare recenta cu ofertele pentru 8 Martie .12790831_852838558177993_3323532956351812868_n

Am pregătit totul pentru transport și ne-am luat rămas-bun de la consilierul nostru. Am rămas placut surprinsă de magazin și de serviciile oferite. Cum burtica nu îmi mai permite sa fiu la fel de energică, ajutorul lor a fost foarte important pentru mine. Și simplul fapt că cineva m-a ascultat cu atenție în timp ce eu visam cu ochii deschiși la camera bebeilor mei, a fost de o mare însemnătate. Ce să mai spun ca al meu sot a rămas cu perdeaua în brațe pentru că îi place mult „Winnie de Puf”. : D Zadarnic am încercat să îi explic că numele lui este „Winny The Poo” 😛 Fiecare cu bucățica lui de vis, am asamblat-o acasă împreună și a ieșit o cameră minunată pentru cei doi băieței din burtică.

     După doar o săptămână, aveam pardoseala pusă, 2 pereți zugrăviți și 2 pereți tapetați, perdelele puse la geam și pătuțurile pline de Winny <3 . Acum, așteptăm cuminți pentru că se apropie venirea pe lume a bebeilor. Dar eu tot mai trag cu ochiul pe Facebook-ul și pe site-ul celor de la Diego 😛

ACEST TEXT A FOST SCRIS PENTRU SPRING SUPER BLOG 2016

Ordine sau dezordine

Am terminat Facultatea de Filosofie-Jurnalism in cadrul Universitatii Spiru Haret, cu diploma in Pedagogie si Stiintele Comunicarii. Informatiile primite in cadrul cursurilor sunt insuficiente pentru a devenii jurnalist. Poate nici nu era menirea mea aceea. Acum sunt mama de gemeni, mereu intr-o continua auto-educare.

1 comentariu

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: