Când eşti bolnav şi nu poţi să ieşi din casă, pe lângă medicamente îţi doreşti să ai şi cu ce să faci mâncare. Chiar dacă nu reuşeşti să o faci sau să o mănânci.
La “ceva de mâncare” m-am tot gândit în perioada de restricţii, cu limitarea accesului în magazinele alimentare. Timp nu aveam pentru a aştepta la cozi, decât dacă mă duceam duminica, singura zi din săptămână când soţul nu lucra.
Deşi nu sunt străină de cumpărăturile din online, parcă îmi lipsea ceva. Acel plafar care să nu îmi pună taxă de livrare mai mare decât comanda mea.
Haideţi să vă explic. În ultimul an am tot cumpărat mixuri de seminţe. Iar în momentul când am învăţat să fac pâine, am apelat la ele cu încredere, pe lângă dimineţile când eu mâncam iaurt cu seminţe crude sau prânzurile cu o salată jumate cu seminţe.
Dar, pe lângă aceste seminţe am mai folosit şi fructe confiate, condimente pentru mâncare şi alte prafuri pentru copt sau prăjit. Oricât aş comanda eu pe Cora, Carrefour sau alte magazine online, tot nu găsesc într-un singur magazin produsele cu care rezonez. Iar mai multe comenzi înseamnă automat şi mai multe taxe de transport.
Când am fost sunată de curier să îmi spună că am un colet de primit am fost surprinsă. Eu nu comandasem nimic şi nimeni nu avea nimic să îmi trimită. Bucuria mea a fost şi mai mare când “plafarul” a venit la mine acasă. Era un colet de la SanoVita . Venind curierul fix la momentul culcării copiilor la prânz, le-am promis să îl deschid după ce se trezesc. Aşa am şi făcut şi am filmat. Vedeţi şi voi ce a ieşit…
Din cutie dispar prima dată rondelele de orez expandat şi apoi migdalele. Puţine au fost, zău. O pungă mai mare se poate? 😀
Am început să fac pâine fără maşina de făcut pâine. A fost o ambiţie în care nu am mai vrut să aştept 3 ore după maşină. Am zis ceva de genul “fie ce o fi”, dacă o dau în bară, voi pune maşina pentru mai târziu. Şi a fost bine. Şi am pus şi seminţe, semincioare, mixuri. Am făcut pâine mare, mică, chifluţă, rotundă, melc, baghete, covrigi bavarezi.
Prima mâncare făcută cu un mix de legume uscate de la SanoVita a fost un rasol de vită la cuptor cu cus-cus în sos. Trebuie să mă pârăsc pentru greşeala de calicie. Am pus şi un mix de ingrediente arăbeşti despre care ştiam că sunt picante. Dar, Mariţa nu a citit ce conţin legumele uscate de la SanoVita: piper şi ardei iute. Şi uite aşa Mariţa nu a putut să mănânce mâncărica pentru că îşi supără hemoroizii.
Peparat 2 de masă: mic dejun în zi de vieri.
Trecem la desert 1. În realitate este o gustare amestec, plecată de la seminţe. Zău dacă ştiam ce să le dau să mănânce în acel moment. Aveam şi tensiunea mică şi mintea mea era la turci cu corpul undeva prin Ferentari. Dar dacă un copil a strigat seminţe, am spus şi eu “Bingo” şi gata. Am pus aşa: seminţe de floarea soarelui, caju şi merişoare. Zău dacă s-au supărat copiii. Vedeţi şi voi.
Desert 2 -amestec maxim. În realitate a fost un mix de fructe şi iaurt. A ieşit ceva mizerie şi prea puţină compoziţie în forme. Vedeţi în filmare ce ingrediente am folosit şi ce am putut salva.
Vă arăt și poze cu preparatul final 😛
Desert 3- gogoşi cu pudră de roşcove şi dulceaţă de trandafiri. Nu ştiu cât de prezentabilă este poza, căci fotografie nu pot să îi spun. Însă, la gust zău dacă s-a plâns cineva 😀
Am mai făcut un preparat care mi-a dat cu eroare de sistem şi încă mai caut timp pentru a încerca iar. Produsul utilizat de la SanoVita este tapioca.
Încă nu am folosit tot ce este în cutia minune pentru că nu am avut timpul necesar şi pentru că ai mei până la urmă sunt nişte carnivori. Dar cu prima ocazie doresc să fac un desert cu băutura de cocos. Poate un cozonac, cine ştie.
Imi plac, folosesc produsele lor!
Ma bucur. Ce reteta mai speciala ai mesterit?
Ce bine arata painea. In timpul pandemiei mi-am luat o masina de facut paine si am inceput si eu sa gospodaresc. baietilor le place painea mea, dar as vrea sa incerc varianta clasica, cum facea bunica. De la SanoVita imi plac mult rondelele de orez cu ciocolata.
Si eu tot de la masina am plecat. Dar nu am mai avut rabdare cu ea. varianta facuta de bunica la tara nu o mai stiu. Au trecut vreo 15 ani de cand am vazut-o facand paine de casa.