Bijuteriile-bucuria primăverii

Refren:
„Un zâmbet, o floare
O rază de soare
Un zgomot de-aripa
Un cântec de-o clipă… „(versuri.ro)

Aşa încep versurile unei bine cunoscute melodii scrisă şi interpretată de Mihai Constantinescu. Aşa îmi doresc să încep şi eu fiecare zi, cu un zâmbet şi cu o floare. Azi un ghiocel, mâine o zambilă, poimâine o broşă, apoi un pandantiv, urmat de o frezie şi în final păsărele atârnate la urechi.
Of… ce frumos este să visezi. O fi şi primăvara asta de vină. Anul acesta este cam timidă şi capricioasă. Parcă mă şi oftică puţin. Mi-am cumpărat câteva broşe de Mărţişor şi nu am apucat să le port, plus că se tot agăţau de geacă groasă.

Bucuria primăverii în curcubeu de culori şi forme

A trecut şi Paştele şi am rămas plăcut surprinsă de către Cuana Vreme. Deşi mă aşteptam la câteva zile de ploaie conform prognozei meteo, am primit cu bucurie în suflet temperaturile ridicate şi zâmbetele copiilor. Ba mai mult, m-au făcut să îmi caut cutia cu bijuterii din argint. Undeva pe acolo mă aşteaptă fluturaşul meu cu picături roşiatice. Mereu mi-a plăcut să îl post. Aveam bucuria culorii cu el şi o mică doză de bună dispoziţie.

[…]

Azi văd că este mai frumos afară. Am de făcut un drum în oraş şi parcă îmi vine să las acasă eşarfa. Cred că este o bună ocazie de a scoate în lume acel lănțic cu medalion albastru. Incă nu m-am dumirit dacă este piatră sau sticlă, însă este foarte frumos lucrat. Are cel mai mare medalion în formă de inimă din toată colecţia mea de bijuterii. De fapt cred că este din întreaga familie.

[…]

Şi uite aşa încep să îmi caut acea garderobă care să îmi permită să port cercei cu fluturaşi, păsărele, brăţări cu pietricele şi pandantive supradimensionate. Uneori am impresia că port cu mine acele animăluţe şi floricele din bijuteriile mele. Le curăţ şi le vorbesc ca şi cum ar fi adevărate. Chiar şi copiii mă întreabă de ce port la urechi pisicuţe. Eu le răspund că îmi vorbesc şi îmi torc la ureche. Dacă stau să mă gândesc bine, acele pisicuţe-cercei din fimo sunt cea mai veche pereche de cercei pe care am reuşit să o păstrez intactă.

Cred că este şi bucuria primăverii momentul când noi, femeile scoatem la iveală acele bijuterii făcute din bogăţia adâncurilor. Eu prefer argintul şi pietrele în culori neutre, dar şi verde, maro, albastru. Rareori accept negru şi roşu. Dar… cu toate acestea, primăvara mă face să accept acel curcubeu de pietre semipreţioase ca pe ceva normal.

[…]

Şi uite aşa încep să îmi caut alt magazin de unde să îmi pot lua cel puţin o bijuterie ce emană valuri de culori şi energie pozitivă. Uneori este şi greu să te opreşti asupra unui singur magazin, dar unul cu nume de fată mi-a atras atenţia.

La o primă vedere pare comun. Are cam aceleaşi categorii cu celelalte magazine: Pentru El, Pentru Ea, Card cadou, Reduceri… Dar partea care m-a impresionat cel mai mult este categoria de COLECŢII.

categorii de bijuterii

În această categorie am găsit nume precum „Bucuria primăverii”, „Aromele naturii” sau „Poveşti orientale”. Am decis să investighez mai mult „Bucuria primăverii”. Adică să dau primăverii ceea ce este al primăverii.

pandantiv mare copacul vietii

 

 

Aici am văzut bijuterii din argint cu pietre colorate sau fără, cu simboluri energizante ce pot fi însuşite cu uşurinţă. Este şi greu în acelaşi timp! Această categorie are nu mai puţin de 152 de produse. Din acestea, am notat câteva care cred că mă reprezintă în această primăvară. Sunt nouă produse elegant lucrate, dar de o simplitate aparte.
Primul care mi-a atras atenţia este pandantivul „Copacul vieţii”

 

Este un pandantiv măricel pe care l-am tot văzut în ultima vreme inclusiv peste îmbrăcăminte groasă de iarnă.

Apoi au urmat fluturaşii şi libelula. Mi-au atras atenţia prin culorile lor luminoase.

brose din argint

Cu siguranţă vor capta frumos razele soarelui. Şi colierul cu cei cinci fluturaşi este elegant şi se potriveşte cu cerceluşii aceia simpli (tot fluture 😀 ). Ce-i drept acei cerceluşi sunt mai mari faţă de fluturii pe de colier.

lantisor-argint-pandantiv-fluturasi-cristale-albastre-stralucitoare-janette_1-min_2_bijuterii cu fluturi

Alte două perechi de cercei mi-au mai atras atenţia prin elementul decorativ „vrăbiuţă”. Tare micuţe şi discrete dar şi elegante dacă sunt purtate la o coafură strânsă pe ceafă ce lasă gâtul gol.

cercei cu pasarelecercei-argint-aurit-satinat-lungi-pasari-janette-min-_5_

colier cu crenguta si vrabiuta

 

Ultimul produs care mi-a atras atenţia este un colier cu modelul „crenguţă cu frunzuliţe”. Lanţul lucrat simplu iar medalionul mai măricel este exact pe gustul meu. Acum rămâne să mă gândesc ce aleg să port la ziua copiilor mei. Încă ţin cu bugetul casei şi nu vreau să fac prăpăd la cheltuieli.

Ordine sau dezordine

Am terminat Facultatea de Filosofie-Jurnalism in cadrul Universitatii Spiru Haret, cu diploma in Pedagogie si Stiintele Comunicarii. Informatiile primite in cadrul cursurilor sunt insuficiente pentru a devenii jurnalist. Poate nici nu era menirea mea aceea. Acum sunt mama de gemeni, mereu intr-o continua auto-educare.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

Parfumul de la miezul nopții mi-a fost Rare Flowers Night Orchid

sâm mai 4 , 2019
De ceva timp stau cu copiii acasă. Iar nu mai pot să mă concentrez pe scris şi pe realizarea visului meu. Nu-i nimic, îl mai pun puţin la somn în păturica lui mică şi neagră. Ideea este că nu ştiu dacă să îi pun ceas deşteptător la acest vis al […]
Parfum de la Avon
%d blogeri au apreciat: