Bijuterii din argint în 3 culori. Pentru mine amintire, pentru tine posibil cadou de oferit de sărbători

Argintul nu mi-a plăcut de prima dată. Practic nu ştiam ce înseamnă argintul până nu l-am văzut la verişoarele mele de la Iaşi. Ele aveau lanţuri, multe braţări şi inele. Eram fascinată de ele.

Aveau un ritual de cum le puneau dimineaţa şi le dădeau jos seara. Iar ce mă oftica pe mine cel mai mult era faptul că eu eram prea grasă ca să îmi intre pe degetele mele acele inele pe care le consideram superbe.


În anul când am venit acasă din vacanţa de vară cu un inel de la verişoarele mele, mama m-a certat foarte tare, ca şi cum l-aş fi furat. M-a pus să promit că fac tot posibilul să îl dau înapoi. Am fost foarte tristă la gândul că nu mă lasă să port acel cadou. Deşi parcă îmi amintesc că era cu titlu de împrumut până la vacanţa următoare.

După acest incident mama a început să îmi cumpere bijuterii, dar în realitate erau gablonţuri ce nu rezistau mult. Nu înţelegeam de ce. Ea îmi spunea mereu că erau din argint.

Îşi făcuse un obicei în a cumpăra ceva de sărbători. Mai degrabă de Paşte şi Crăciun, căci de ziua mea de naştere nu îmi amintesc să fi primit ceva important până la 15 ani. Atunci am primit un inel mare din argint, cu o piatră dreptunghiulară bleu în centru iar contur pe margine mici pietricele transparente. Deşi îmi era mare, m-am încăpăţânat o perioadă să îl port, apoi l-am pus în vitrină, la loc de cinste ca şi valoros bibelou.

De la acel eveniment până s-a îmbolnăvit mama, nu îmi amintesc să mai fi primit ceva. Însă, vag, îmi amintesc de un set din argint. Un set împletit din argint cu 3 culori. Lanț și brăţară identice. Atunci îmi păreau late, grele şi prea ostentative. După ceva timp, nu ştiu cât, am început să port lanţul până l-am rupt, apoi nu mai ştiu ce s-a întâmplat cu el.

Mi-am adus aminte astăzi de acest lanţ şi brăţară din argint cu model împletit în 3 culori.

Astăzi, când căutam noutăţi pe un site de bijuterii personalizate. Am văzut pe acel site braţări cu nume, inimi ce pot fi împărţite la iubiţi, bijuterii pentru copii sau pentru bărbaţi. Şi acolo, lănţişorul şi brăţara ce le-am văzut demult la mama. Lăţişor ce l-am purtat şi eu cândva…


Având în vedere faptul că aceste modele de bijuterii din argint sunt suflate cu aur galben și rose, nu mă prea atrag. Nici argintul rodiat.

Însă sentimental, mă duce cu gândul la copilărie. Dacă le-aş cumpăra, le-aş pune în vitrină precum inelul pe care l-am primit la aniversarea de 15 ani. Între timp inelul mi-a fost furat de un cretin (fost iubit… 🙁 )

Cu toate astea, aceste bijuterii sunt festive. Sunt de purtat la zile mari, Anul Nou sau Majorat. Sunt late şi impresionante. Dau impresia că sunt grele, dar în realitate brăţara cântăreşte 5.8 gr iar lănţişorul 12.27 gr.

Sfat: când purtaţi aceste bijuterii aveţi grijă ca ţinuta voastră şi machiajul să fie cât mai simple, dar elegante. În acest fel vor ieşi în evidenţă bijuteriile. Dacă alegi să fi îmbrăcată cu paiete, sclipici, haine mulate şi culori ţipătoare, aspectul tău va fi de sorcovă veselă.

Sau, poţi să te îmbraci cum am spus puţin mai sus, dar alegi bijuterii cât mai simple, cât mai subţiri, fără pietre. Iar atitudinea… face cât 100 de rochii şi 1000 de cuvinte.

Ordine sau dezordine

Am terminat Facultatea de Filosofie-Jurnalism in cadrul Universitatii Spiru Haret, cu diploma in Pedagogie si Stiintele Comunicarii. Informatiile primite in cadrul cursurilor sunt insuficiente pentru a devenii jurnalist. Poate nici nu era menirea mea aceea. Acum sunt mama de gemeni, mereu intr-o continua auto-educare.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

error: Content is protected !!