,,Back to School,, clasic Vs cum văd eu ,,Back to School,,

Ani la rând “Back to School“era starea de forfotă generală în magazine. Haine, încălţăminte, rechizite, accesorii şi fel de fel de chestiute considerate auxiliare. Nu spun că în acest an nu sunt necesare cele enumerate mai sus. Chiar dacă este un an atipic, “Back to School“ poate fi privit cu alţi ochi. Cu altă mentalitate.


Dacă distanţarea socială ne este impusă, asta nu înseamnă că renunţăm la partea de mişcare, sănătate şi confort în propria piele şi pantofi.

Musai să avem o încălţăminte de drumeţie cu rucsacuri aferente de drumeţie.

Treningul este pielea exterioară necesar într-o aventură a cunoaşterii mediului înconjurător. După cum cunosc materialele de la Decathlon pot să spun că rezistenţa acestora este limitată numai de curiozitatea copiilor, dar şi a dumneavoastră. A nu se înţelege că nu sunt bune. Voi explica puţin mai târziu ideea. 😀


Capitala ne oferă dealuri în Parcul Tineretului, Carol şi chiar Grădina Botanică.

http://wikimapia.org/59916/ro/Parcul-Tineretului#/photo/1029781
https://www.danagont.ro/

Un prilej de a te încălţa adecvat unei mici drumeţii montane. Şi o spun din experienţă. Sandalele, balerini sau alte încălţări văratice nu îşi au rostul. Încălţămintea de drumeţie nu se foloseşte fix în drumeţiile montane. Simpla plimbare prin capitală ne poate da de furcă. Dovadă o stau aleile şi străzile… ce spui că sunt gropi experimentale spre analizarea conţinutului de material din care au fost realizate.

Cum toamna şi-a intrat în drepturi, spun răspicat că putem să mergem la cules frunze, nuci, ghinde, castane, conuri de brad, alune de pădure şi crenguţe. Numai bun pentru acest cules este un rucsac de drumeţie.

Măricel, estetic, comod şi numai bun pentru a avea în el şi mica trusă obligatorie în această perioadă: pe lângă sticluţa de apă şi o gustărică, mască, gelul antibacterian, un produs de curăţare a mâinilor fără clătire, şerveţele umede şi 2-3 plasturi cred că sunt suficiente.

Dacă ne-am gândit la burtică şi ne-am luat apă şi o gustărică, pentru pielea noastră putem să folosim un trening cu multiple avantaje.

Vă prezint numai 4, aşa de început:

Respirabilitate,
Extensibilitate,
Căldură şi
Fineţe la atingere.


Dar haideţi să vă explic.

1.Deşi materialul treningului este sintetic, acesta absoarbe transpirația în mod eficient.

2.Materialul este extensibil în mod natural pentru o îmbrăcare ușoară, atât pentru copii cât şi pentru adulţi.

3.Materialul protejează de frig şi este ușor de întreținut.

4.Materialul este moale, pieptănat la interior. Senzaţia resimţită de către copil va fi plăcută şi chiar va aprecia purtarea treningului.

Acum revenind la rezistenţa lui. Cum spuneam mai devreme, limita este curiozitatea.

Din curiozitate te caţeri în copac, te chinui să muţi cataroaie sau te bagi în gropi şi peşteri în căutarea misterelor. Oricât de atenţi am fi, atât noi cât şi copiii este inevitabil să nu te agăţi de o crenguţă sau să ai o dispută cu un animăluţ supărat. Căzături în şezut, în genunchi, sprijinit în coate sau alte manevre de moment pot pune orice ţinută de drumeţie în dificultate.

Dar, chiar dacă nu sunteţi firi sportive, sper ca programa şcolară să permită cât mai multe ore de educaţie fizică, competiţii sportive şi excursii în natură.


Din colecţia personală vă pot arăta acum aceste încălţări. 😀

Sunt rezistente, nu se îmbibă de apă uşor, se pot spăla la maşina de spălat şi se pot usca atât afară cât şi varianta pe calorifer la bloc. 😛

Acum rămâne la aprecierea voastră dacă doriţi varianta de “Back to School“ tradiţională, în care treningul, rucsacul şi încălţămintea de copii sunt folosite strict la orele de educaţie fizică sau la cunoaşterea şi explorarea mediului înconjurător.

Voi daţi sens sintagmei de “Back to School“.

Ordine sau dezordine

Am terminat Facultatea de Filosofie-Jurnalism in cadrul Universitatii Spiru Haret, cu diploma in Pedagogie si Stiintele Comunicarii. Informatiile primite in cadrul cursurilor sunt insuficiente pentru a devenii jurnalist. Poate nici nu era menirea mea aceea. Acum sunt mama de gemeni, mereu intr-o continua auto-educare.

8 comentarii

 1. Ce dor mi s-a facut de o drumetie montana! Este important sa avem o tinuta corespuzatoarea atat noi, adultii, cat si copilasii! Aceste produse sunt perfecte si pentru orele de sport.

  1. Ordine sau dezordine spune:

   Prima mea iesire cu adidasi de drumetie a fost pe Vf-ul Omu cu popas la Cabana Malaesti. Apoi au vazut marea, Cislau, Vulcanii Noroiosi de doua ori, Parcul Comana, Satul Ciocanu.

 2. Pentru mine anul asta clar o sa fie special pentru ca incep facultatea si intr un fel retraiesc vremurile vechi de cand mergeam la scoala/liceu. Cat despre echipament, eu zic ca putem sa l folosim si in afara orelor de sport.

  1. Ordine sau dezordine spune:

   Bafta la facultate. Poate ai si un program de educatie fizica.

 3. La capitolul drumetii nu stau bine deloc. Nu prea sunt nici eu cu drumetiile asa ca imi seamana cea mica. In schimb, tot de la decathlon i-am luat fetitei trening. Este absolut superb si abia astept sa-l poata purta ca este putin mai grosut

  1. Ordine sau dezordine spune:

   Pentru ai mei am avut pantofiorii albastri cu arici de 3 ori consecutiv. Bluzice de corp si muuuuuuuuuuuulte mingii. Nu a fost intrare in magazin fara minim o mingie de copil.

 4. Atunci cand cumparam treninguri si bluze pentru scoala sau incaltaminte pentru drumetii scurte cei drept, pentru ca noi nu suntem firi sportive si oricum locuim la munte, alegem intotdeauna Dechatlon, pentru ca ne-am convins de calitatea produselor. Articolul tau mi-a amintit ca trebuie sa-i iau o noua pereche de ghete celui mic. 🙂

  1. Ordine sau dezordine spune:

   Uneori sunt invidioasa pe cei ce locuies la munte.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

error: Content is protected !!