Avem o țară, să ne trăiască !!!

     Deși am 30 de ani, nu pot spune că îmi cunosc țara. Viața a fost complicată pentru mine și am rămas de multe ori cu gândul la vacanțele altora. Zeci de poze puse pe rețelele de socializare mă făceau să îmi doresc și mai mult să îmi cunosc țara. Îmi făceam zeci de posibile trasee în cap, pe care le spuneam la o ceașcă de cafea sau un pahar de vorbă prietenilor.  După o perioadă, unii chiar veneau să le propun Vacanțe Speciale, circuite cu autocarul sau circuite cu avionulCu timpul, am început să caut oferte turistice pentru ei pe site-ul  www.vacantespeciale.ro

Untitled.jpg

     Recomandarea mea specială, era un circuit intern, ce începea pe Transfăgărășan <3 <3

Mai ales dacă plecai în mijlocul verii, trei zile pe munte, te răcoreai sigur. Aerul curat, mâncarea tradiţională şi obiectivele turistice, te aduceau în inima culturii româneşti. Barajul Vidraru îţi oferă şi eventuale plimbări cu vaporaşul:), Cetatea Poienari, Golul Alpin Moldoveanul Capra, Peştera de la Piscul Negru, Bâlea Lac şi Tunelul de la cota 2040, te fac să uiţi de Internet, Facebook şi Instagram. Mâncărurile tradiţionale le vei savura uitând de orice dietă: p.

După cele trei zile de plimbare pe munte, 2-3 zile în Delta Dunării te vor relaxa cât pentru un an întreg. Fie că alegi varianta cu cortul sau cazare de 3 stele, România este darnică şi îţi aşterne la picioare „un ţinut exotic cu peste 1200 de specii de copaci şi plante, cu cea mai bogată faună ornitologică de pe continent (mai mult de 300 de specii, printre care colonii unice de pelicani) şi ihtiologică (reprezentată de cca 100 de specii, din care amintim heringul de Dunăre şi sturionii, de la care se obţine preţiosul caviar). Delta Dunării este cea mai mare rezervaţie de ţinuturi umede din Europa, acoperind o suprafaţă de 2.681 km2. În 1990 UNESCO a inclus Delta Dunării, cea mai nouă formă de relief din România, ferită de „progresul industrializării”, printre rezervaţiile biosferei.”

Plimbările cu vaporaşul, bărcuţa sau cu tălpile goale, nu vor face decât să te conecteze cu natura. Apa, păsările şi coloritul florilor deosebite, îţi vor rămâne amintiri dragi toată viaţa. Mulţi tineri şi-au jurat iubire eternă sau au procreat urmaşi demni de Decebal şi Traian. Mâncarea, deşi pare sărăcăcioasă, este consistentă şi nimeni nu se îngraşă de la prea mult pește sau salate asortate: P

Mai poţi vizita şi locul unde Dunărea se întâlneşte cu marea.

Gura Portiţei, situată la circa 50 de kilometri de Tulcea, este populată cu lipoveni şi e atestată documentar încă din 1710. Deşi este un colţ de sălbăticie, îţi poate oferi şi locuri pentru corturi şi cazare de 3 stele. Printre activităţile pe care le poţi desfăşura aici, se număra volei, tenis, însă poţi închiria bărci pentru a naviga pe canalele Dunării, hidrobiciclete şi ski jet. Deşi este situată la o distanţă de 300 de kilometri de Bucureşti, cam jumătate dintre prietenii mei au ajuns pe acele meleaguri, aducându-mi amintiri din călătoria lor.:)

Până acum, mi-am propus să nu părăsesc țara până nu voi vedea toate acele locuri superbe pe care le-am recomandat prietenilor şi cunoştinţelor. Cu siguranţă şi în lume sunt locuri la fel sau chiar mai frumoase ca cele din România, dar AVEM O ŢARĂ, SĂ NE TRĂIASCĂ!!!

Sursa poze Google imagini și VacanteSpeciale.ro

Acest text a fost scris pentru Spring Super Blog 2016

Ordine sau dezordine

Am terminat Facultatea de Filosofie-Jurnalism in cadrul Universitatii Spiru Haret, cu diploma in Pedagogie si Stiintele Comunicarii. Informatiile primite in cadrul cursurilor sunt insuficiente pentru a devenii jurnalist. Poate nici nu era menirea mea aceea. Acum sunt mama de gemeni, mereu intr-o continua auto-educare.

1 comentariu

  1. […] Avem o tara, sa ne traiasca !!! […]

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

error: Content is protected !!