Avantajele și DEZAVANTAJELE covorului tip puzzle

Mă săturasem de covorul din camera copiilor. Devenise din ce în ce mai greu de curăţat. A fost martorul tăcut al diversificării mâncării la copii şi apoi câmpul pe care se duceau lupte crâncene spre convingerea copiilor de a mânca numai pe masă. Ceea ce mi-a pus capac la covor a fost masa de duminică seară când unul din băieţi a considerat că poate face turte ca cele de noroi pe covor, însă a înlocuit noroiul cu brânză şi mămăliguţă.

Şi într-un moment de exces de zel îmi iau soţul la o vizită prin magazinele cu de toate. A se înţelege Pepco, magazinul chinesc de la Năsăud şi Jumbo. În prealabil căutasem de cu seară pe net covoraşe tip puzzle. Motivele pentru care am decis întâi eu că vreau acest tip de covor au fost următoarele:

Culori frumoase, poate chiar modele
Atractiv la locurile de joacă din interior
Moale la păşit
Antialunecare
Impermeabil
Bucăţi mari şi uşor de montat
Uşor de transportat acasă
Nu necesită mare inginerie pentru montare.

Am găsisem o mie şi una de variante. Am căutat pe site-uri precum eMag, BestKid, TeamDeals şi Nichiduță. Făcusem calculul la suprafaţa de acoperit utilizând preţul mediu per piesă din rezultatele găsite pe net. Ne-a dat suma de 250 de lei pe modelele cele mai simple. Cum netul este plin de oferte pe marimi şi culori şi tematici diferite, am pus stop căutărilor şi am zis să vedem ce găsim în magazinele reale.

Primul magazin vizitat a fost Pepco dar am văzut numai piese relativ micuţe de puzzle iar suma necesară pentru achiziţionarea cantităţii necesare era peste ceea ce calculasem noi de cu seară. Am intrat în magazinul chinezesc dar am ieşit la fel de repede. Motivul a fost că nu aveau decât două baxuri de piese. Am vrut apoi să merg în KIK dar printr-o extorsiune de moment mi-am convins soţul să mergem în Jumbo, numai pentru că am auzit că este un magazin mare şi am presupus (bine 😀 ) că are şi un stoc relativ consistent cu produse.

Ajunşi în Jumbo nu mi-a fost greu să găsesc de doream, dar eram şi cu ochii ca la melc ca nu cumva să ratez ceva interesant. Mai doream băncuţă din plastic solid pentru copii sau măsuţă cu scaune, un joc cu bancnote, cănuţe din plastic solid dar şi o ustensilă de bucătărie pentru mine. La casa de marcat am ajuns cu covorul tip puzzle, ustensilă de bucătărie, plasă pentru ţânţari şi fursecuri. Valoare bon 317 lei. Da, tot peste valoarea iniţial calculată, dar am spus că este bonus la dimensiunea de 60/60 a plăcilor de covor.

Acasă a început stresul. Mută vitrina, scoate covorul. Ba taie covorul împinge vitrina. Ridică colţarul şi  trage covorul. Mută biroul şi taie covorul. Adună în mijlocul camerei totul şi vezi cum mai deschizi uşa să scoţi namilă de covor.

piese covor tip puzzlemontare covor puzzelmontare covor puzzle

Praf, 3 jucării şi o nucă zăceau prin cameră. Am început să punem bucăţile şi cred că entuziasmul meu a grăbit totul. Rezultatul final a fost drăguţ şi am văzut mici inconveniente dar am trecut peste.

Soţul a plecat în schimbul 3 iar eu să iau copiii. Pe drum le-am spus că am o surpriză pentru ei. Alin a fost entuziasmat iar Denis nu prea. Odată intraţi în casă, parcă au fost şocaţi. Entuziasmul meu a ajuns la temperaturi de Alaska şi părul mi se ridică pe mâini când am văzut cu ce viteză au reuşit să scoată marginile covorului şi să desfacă de zor la el ca şi cum asta era treaba lor de când lumea. În momentul când au vrut să scoată şi bucăţi mari din noul covor am spus STOP şi mi-am arătat nervii.

Deci ceea ce am crezut eu că este bine, frumos şi spre binele lor a fost în realitate o mare neplăcere ca şi covor, dar numai bun de jucărie, că de… tocmai ce adunasem vreo 4 sacoşe de rafie pline cu jucării, resturi de jucării şi ceva ce cred că erau folosite ca şi jucării.

Seara a trecut greu şi după ora 21 când “puiii mamiii” făceau nani am observat cât de tare se văd urmele de scaune pe covor. La tamburete sunt urme ce îşi mai revin cu timpul, dar la scaunul directorial am o mare problemă. Greutatea ce apasă pe el a cam găurit placa de puzzle. Cumva trebuie să o schimb pe cea afectată şi să găsesc ceva de improvizat la scaun pentru a putea să îl folosesc şi în continuare fără a mai deteriora o altă piesă de puzzle.

urme de tamburet 2urme de tambureturme de scaun pe covort tip spuma
Acum, după ce mi-a trecut şi mama lui entuziasm de părinte pot să spun aşa:

*Montare uşoară, dar şi stricare uşoară de către copii dacă nu este încadrat pe margine de obiecte ce nu permit prinderea capetelor spre desfacerea covorului.
*Senzaţie plăcută la păşire, dar se vede şi praful sau mizeria imediat.
*Plăcile de puzzle permit montarea pe ce dimensiune şi spaţiu doriţi, dar repet partea cu marginile ce pot fi imediat scoase de către copii.
*Pentru spaţiile mai micuţe recomand covoarele din acelaşi material dar compacte. Acestea au marginea frumos cusută, nu se pot desface în bucăţele şi uneori au preţuri mai bune. Puteţi să vă orientate după modelele de mai jos.

covor pentru copii

covor pentru copii

covor copii

covoras numere din spuma

 

covor spume pentru copiigeanta cu covor piese micicovor pies emici

Gata pe ziua de ieri. Acu sunt cuprinsă de febra reducerilor la cărţi. Nemira are 50% reducere la toate cărţile de pe site-ul Libris.ro. Da, tot cu Libris sunt 😀

50% reducere

Ordine sau dezordine

Am terminat Facultatea de Filosofie-Jurnalism in cadrul Universitatii Spiru Haret, cu diploma in Pedagogie si Stiintele Comunicarii. Informatiile primite in cadrul cursurilor sunt insuficiente pentru a devenii jurnalist. Poate nici nu era menirea mea aceea. Acum sunt mama de gemeni, mereu intr-o continua auto-educare.

30 thoughts on “Avantajele și DEZAVANTAJELE covorului tip puzzle

 1. Ce pot sa zic e ca ma bucur ca al meu nu a vrut un astfel de covor 🙂 Daca ii va trebuii vreodata ii iau unul micut si sa fie sanatos :))

 2. Uite ca nu mi-ar fi dat prin cap ca aceste covorase au atatea dezavantaje. Sigurul de care stiam este ca se vede praful pe ele imediat. A avut si nepoata-mea unul, de mici dimensiuni, cred ca vre9 bucati, dar nu l-a lasat deloc pe jos. Te desfacea si le tragea dupa ea prin casa, asa ca la noi nu prea au apucat sa stea pe ele scaune sau chestii grele. Ma gandesc ca poate si astea or fi calitati diferite?

 3. EU folosesc astfel de covorașe la școală, pentru orele de lectură! Sunt, într-adevăr, foarte practice!

  1. Din acea oferta am comandat carti in valoare de 101 lei din care voi achita 50.5 lei, primesc bonus o carte si transport gratuit <3

 4. Am vazut asa ceva la gradinite. Cei mici erau incantati..dar daca ma uit la dezavantaje…mai bine ma abtin.

 5. Sunt tare drăguțe covorașele! Am vrut și eu să iau la un moment dat piticului, dar am renunțșat, nu mai știu de ce. Cred că trebuie puse într-o cameră unde nu sunt scaune, birouri etc. Doar pentru joaca copiilor. Și fixate cu ceva,, o baghetă, nu știu.

 6. Nu m-am gandit ca ar putea avea si dezavantaje aceste covorase. Oricum ar fi, cred ca sunt foarte utile in camera celor mici

 7. sunt foarte bune covorasele puzzle, cei mici se joaca in siguranta stau pe jos si imi este mai usor sa curat suprafata.Eu am cumparata de pe sietul http://www.pardoselicopii.ro au covorase de o calitate superioara fata de cele din Jumbo. Cele din Jumbo erau de 1 cm grosime iar pardoselicopii au 1.4cm si mai multe culori.
  Cred ca sunt foarte utile in camera celor mici

  1. Buna Ana Maria 🙂

   Experienta noastra este legata de mobila, ce nu s epotriveste cu tipul de covoras. Ale noastre sunt vadit mai groase, cred ca au 3 cm.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

Avon Look de festival( sau stare de festival)

sâm iul. 20 , 2019
Vara este sezonul culorilor vi, al petrecerilor şi evenimentelor de tot felul. În acest anotimp le prefer pe cele de copii în aer liber care îmi permit să “mă copilăresc” şi eu. Codiţe, culori ţipătoare, ţopăit şi desene pe mâini şi faţă mă fac să intru în vârsta copiilor, sau […]
avon look de festival
%d blogeri au apreciat: