advertoriale.eu logo

Analiza celor 2 ani de utilizat platforma Advertoriale.eu

Să fi blogger nu este ușor. Uneori accepți compromisuri. Plăți mici, bartere, menționări pe alte bloguri mai mari sau pagini de Facebook.

blogger la lucru

De multe ori ne entuziasmăm când vedem o postare în care se spune că X firmă caută bloggeri pentru colaborare.

*Vor postare de articole.
* Vor portofoliu de la tine și preţuri.
*Și trafic și… multe date ca și cum te-ar lua ca angajat la firma lor și trebuie să știe cu cine lucrează.
*Iar la final… nimic. Nici că lucrează cu tine, nici că nu te ridici la nivelul lor. Sau, ceri prea mult pentru o persoană fără forme juridice. „Oricum” ei pot obţine un preț mai mic de la o agenție.

scriere de advetoriale

În multe astfel de postări am răspuns și eu. Mai mereu am fost refuzată pe motiv că cer mult. Adică suma de 100 de lei (în general) cerută de mine era exagerată din puntul lor de vedere.

Apoi am migrat către site-uri de job-uri online.

site-uri de job-uri advertoriale

-Unele sunt o loterie.
-Altele sunt licitații.
-Unele îți oferă o mică parte din platformă în varianta gratuită, apoi cu abonament.

Cu toate acestea, inclusiv cu abonament nu ți se garanta contractarea de job-uri. Pe astfel de platforme cunosc prea puține persoane care au reușit să realizeze venituri, indiferent dacă ocazionale sau mulțumitoare.

După toate aceste experiențe neplăcute am cunoscut platforma advertoriale.eu. Ce-i drept la început eram entuziasmată, dar repede am fost dezamăgită.

advertoriale.eu logo

Deși platforma este ușor de folosit, nu are un program de postări regulat. Nici de aprobări, de notificări de dare la plată sau o perioadă definită până se plătește. Singurele comunicări au fost când analiza lor constata că eu nu îndeplineam cerințele pentru vreun articol.

Comunicarea nu a fost complicată. Mi se spunea punctual ce aveam de modificat/corectat apoi la scurt timp primeam notificarea de articol aprobat.

postari advertoriale.eu

Cu timpul m-am obișnuit. Am scris 78 de articole începând cu 30.04.2019.

Ce-i drept, plata per articol nu este ceea ce ne dorim. Sumele pornesc de la 6 EURO și merg până spre 15. Singura diferență față de alte platforme este faptul că îmi primesc garantat plata. O plată întârziată, o plată pe care teoretic nu mă pot baza pentru că nu știu când vine. Dar ea VINE.

comisioane advertoriale.eu

În acești 2 ani de când scriu pentru această platformă am avut 10 plăți. Prima plată a fost de 54 E, urmată apoi de 113, 90, 52, 53, 8, 45, 77, 89 şi ultima în 11 februarie de 46 E.

În general am scris în perioada primăvară-vară, spre toamnă când începe competiția SB. Am scris pentru unii advertiseri de 2 sau 3 ori, plata per articol variind.

Unele site-uri de advertiseri sunt interesante, complexe, fotografi de produs minunat realizate. Însă, sunt și în extrema cealaltă. Site-uri aproape goale, cu informații lipsă, cu link-uri greșite către paginile din social media.

Cu toate acestea platforma advertoriale.eu este o platformă care nu te grăbește. A fost fix pe „programul meu”. Când se lansează noi job-uri ai un termen destul de mare pentru a scrie articolul dacă ți-l rezervi.

Dar să o luăm cu începutul. Advertoriale.eu este o platformă pe care îți faci cont. Se acceptă numai blogurile pe domeniu, cu o vechime de cel puțin 1 an.

sa fi blogger

Urmează să îți selectezi domeniile de interes în urma cărora vei primi în contul tău posibile job-uri pentru articole.

În general, termenul de scris pentru un articol este pe la 200 și ceva de zile. Mai sunt excepții când văd că un job se mai prelungeşte cu câteva zile și se modifică și plata. Sau un job are un termen mai mic de scriere, undeva la 50 de zile sau poate mai puțin.

Dacă ar fi să spun cea mai bună realizarea a mea de când scriu articole de pe această platformă, ar fi cele două menționări ale blogului meu pe ZELIST. Cumva, a fost confirmarea mea cum că ceva fac bine.

Acum, după 2 ani, pot să leg sau să menționez un articol sau două în fiecare nou articol scris. Asta și pentru că am ales advertiseri în așa fel încât să scriu o continuare a informațiilor deja postate.

Dacă la început eram avidă să îmi rezerv cât mai multe job-uri, acum selectez. Nu mai scriu despre găzduire domeniu sau servicii nu știu de care dacă nu am folosit ceva similar sau site-ul de prezentare este puțin spus lacunar.

Ce-i drept și platforma te restricționează la cel mult 4 rezervări de articole pe zi. Însă, am avut și surpriza să constat că mi-au dispărut rezervările după ceva timp dacă nu am scris articolele. Ulterior am putut să le re-rezerv și să adun bănuții în contul meu.

activitate pentru bloggeri

După cum am scris și mai sus, banii nu sunt mulți, dar în anumite contexte fac diferența. Având în vedere faptul că am rămas acasă cu copiii și nu m-am dus la muncă, această platformă a fost felul meu de muncă de acasă. A fost felul în care ieșeam din rolul de mamă și făceam ceva mai inteligent.

Cu toate acestea, îmi doresc ca platforma advertoriale.eu să beneficieze de:

-O mai bună comunicare direct în platformă, un roboţel, un chat, ceva…
-Un termen de x zile între care se pot face postările până la darea la plată
-Să se anunţe cu cel puțin 12/24 de ore înainte de închiderea seriei de postări aprobate
-Să se dea posibilitatea ca un blogger să scrie mai multe articole pentru fix același job, la x timp distanță
-Să ofere o serie de fotografi pentru articole
-Și eventual să mai crească prețul pentru job-urile propuse.

Știu că pot supăra alți bloggeri cu acest articol. Știu că sumele sunt puțin spus mici. Dar din lipsă alte oportunități, această platformă este bună. Nu pot să îmi cumpăr ciocolata mea preferată cu un barter sau cu produsele primite în campaniile de testare. Însă, cu articolele rezervate zilele acestea îmi pot plăti aproximativ jumătate din cazarea de 4 nopți la mare în luna iunie. Cazare în Eforie, la hotelul unde am legat puțin spus o prietenie cu menajera șefă 🙂

Ce-i drept, de dragul ei vom reveni în acel hotel după 3 ani.

Deși știu că mulți vor spune că scriu pe nimic, alți mulți o fac și ei, tocmai pentru bani. Pentru că uneori mai avem nevoie și de bani pe lângă cele 2-3-5 colaborări pe bartere pe care unii norocoși le mai au.

Vizitează advertoriale.eu! Nu mușcă, nu cere de mâncare. Poate fi soluția ta de rezervă.

Ordine sau dezordine

Am terminat Facultatea de Filosofie-Jurnalism in cadrul Universitatii Spiru Haret, cu diploma in Pedagogie si Stiintele Comunicarii. Informatiile primite in cadrul cursurilor sunt insuficiente pentru a devenii jurnalist. Poate nici nu era menirea mea aceea. Acum sunt mama de gemeni, mereu intr-o continua auto-educare.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: