Ambart-ambalajul din spatele cafelelor consumate

Iar stă să plouă şi mă grăbesc să traversez strada. Vreau să ajung la patiseria aceea cu acoperiş mare. Vai, dar ce repede s-a format coada, ce or avea bun acolo?
– Cafea doamnă. Şi au şi suporturi gratis pentru cine cumpără mai multe, spuse un domn mărunţel ce a trecut pe lângă mine.

Semaforul îşi schimbă culoarea şi apuc să traversez la limită cu ploaia torenţială. Mă aşez la coadă şi aştept. Dar ce aştept?! Nu văd nimic dincolo de aceste geamuri aburinde. Numai miros de cafea simt şi parcă ceva de covrigi.

Coada înaintează dar se formează un grup pestriţ la colţul patiseriei. Plouă şi lumea nu se vrea plecată de aici. Păi şi noi, cei de la coadă cum vom ajunge la geamul de servire?

Văd că pleacă o maşină parcată în lateralul patiseriei şi grupul pestriţ se transformă într-un şerpişor colorat. Opa… coada a dat roată patiseriei şi a ajung lângă mine.

– Următorul! Se aude o voce răguşită prin geam.
– Ămmm… tot nu ştiu ce vreau pentru că nu văd din ce îmi pot alege. Ă… un pahar de cafea.
– Mare, mic?
– A… mare.
– Poftim.
– Păi este gol, zic eu spre surprinderea mea.
– Asta aţi cerut doamnă, un pahar DE CAFEA.
– Păi şi cafeaua?
– Este în aparat doamnă.
– Şi eu cum o beau?
– O cereţi în pahar.
– Păi şi eu ce am cerut?!
– UN PAHAR DE CAFEA, nu cu cafea.
– Aideţi doamnă… da așa se spune la patiserii.
– Păi eu nu lucrez la patiserie, eu lucrez pentru patiserii.
– Cum aşa doamnă? Păi atunci ce faceţi aici?
– Ţin locul Mirelei, fata de la vânzare. A trebuit să plece de urgenţă la spital. I-am dat maşina mea iar eu am rămas să o ajut dar să fac şi cercetare de piaţă.
– Pe timpul meu doamnă?!
– Nu, eu am oferit ce aţi cerut. Mereu ni se spune să oferim clientului ceea ce cere. Dar este cazul ca clienţii să înveţe să ceară corect produse. Eu de exemplu lucrez cu produse de ambalare din carton şi din plastic. La acesta patiserie vindem pahare de carton şi suportul pentru 2 şi 4 pahare.

suportul de pahare din cartonsuport_4
– Interesant. Observ că toţi clienţii au în mână pahare interesante. Nu am mai văzut acest model.
– Aşa este. Acest tip de pahar are o capacitatea de 200 ml şi o personalizare generică. Se vând în seturi de minim 100 de bucăţi. Vrei suport pentru pahar?

pahar de carton personalizabil
– Nu, mulţumesc, prefer să îl ţin în mână. Mă mai încălzesc puţin pe vremea asta. Deşi… dacă mai stau mult voi fi nevoită să mai cumpăr o cafea ca să mă încălzesc.
– Uite, cafea nu îţi mai dau, dar un ceai alb tot îţi fac şi îţi pun paharul în acest suport de carton. Are loc pentru 4 pahare, dar te las pe tine să spui dacă mai doreşti ceva să bei.
– Mai puneţi două pahare de cafea. Vreau să testez şi rezistenţa acestui suport.
– Acestea sunt făcute pentru pahare cu capacitate de 200 ml. Noi cei din birouri le considerăm practice şi economisesc timp. Delegăm un coleg să meargă după cafea, în timp ce restul îl aşteptăm la o ţigară.
– Cunosc această practică. Sunt pe cale să o execut şi eu, dar eram trimisă în altă locaţie. Dar acolo nu au aceste suporturi…
carte de vizita ambart

– Dacă îţi plac produsele noastre de ambalat dar produsele de consum de la acea locaţie, poţi să le dai cartea noastră de vizită.

Suntem din Cluj-Napoca dar deservim restaurante, bistro-uri, cafenele, brutării, patiserii, dar şi producători de cafea şi îngheţată. Poţi să le dai data viitoarea când te duci la ei aceste mostre de pahare şi suporturi de pahare.
– Mulţumesc doamnă. Nu am întors bine spatele că vocea răguşită de după geam a şi strigat in urma mea “următorul”.

Ordine sau dezordine

Am terminat Facultatea de Filosofie-Jurnalism in cadrul Universitatii Spiru Haret, cu diploma in Pedagogie si Stiintele Comunicarii. Informatiile primite in cadrul cursurilor sunt insuficiente pentru a devenii jurnalist. Poate nici nu era menirea mea aceea. Acum sunt mama de gemeni, mereu intr-o continua auto-educare.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

Ancuța-mămica ce crează paste acasă

mar mai 7 , 2019
  Din lumea mămicilor iscusite am ales o mămică cu super puterea pastelor. Nu ştiu dacă pe stil italian cum ar crede marea majoritate, dar are un stil de o mare personalizare. A pastelor mă refer. Am aflat de ea de ceva vreme din Comunitatea WAHM. Este urmărită şi apreciată […]
paste colorate cu fructe si legume
%d blogeri au apreciat: