ajutor tehnologic

Am participat la Campania „Thecon Susține Bloggerii „

Uneori un scriitor/blogger se bagă și în partea de tehnic, deși locul lui nu este acolo.

Salutare, astăzi voi scrie puțintel despre partea de tehnic, cea din spatele blogului. Partea aceea unde mulți neprofesioniști ne prindem urechile cu tot cu gât și apoi nu mai putem să scoatem capul blogului în lumea lui WWW.

lumea lui www

Partea de tehnic este atât de complexă, atât de actualizată încât riști să cazi în categoria de demodați chiar și pe partea nevăzută a blogului. Bine, asta numai dacă deschizi gura și pronunți numele modulelor și progrămelelor instalate pe blogul/site-ul tău. Dar, și dacă cineva mai experimentat îți accesează blogul/site-ul și constată ceva erori, lipsa unor butoane sau încărcarea greoaie și te ia puțin la întrebări.

intrebari IT

A fi blogger nu înseamnă că imediat dai și de bani cu care poți să plătești tehnicul din spate. Dar, a fi blogger îți dă ocazia de a fi parte dintr-o campanie de promovare ce merge în două direcții: una în care ești tu, bloggerul ajutat, iar altă în care cel care te ajută este ajutat la rândul lui.

ajutor tehnologic

Cu ocazia unei astfel de campanii am făcut și eu ceva schimbări pe partea de tehnic a blogului meu Ordine sau dezordine. Nu degeaba are și cuvântul dezordine în denumire, ci pentru că am făcut sau început mai multe lucruri în spatele vizualului și le-am lăsat cam aşa… începute. 😀

Campania de care vorbesc se numește „Thecon Susține Bloggerii ” și presupune următorii pași:
1.Bloggherul aplică la campanie prin intermediul unul e-mail către Thecon
2. Thecon analizează blogul şi cere datele de acces.
3 .Thecon propune ceea ce poate face în numai 2 ore.
4.Bloggerul acceptă sau solicită x chestie.
5. Thecon execută
6.Bloggerul scrie un articol despre experiența avută.

experianta avuta

Dar, puteți să colaborați cu Thecon și pentru creare site.
 
Bănuiesc că acum ați înțeles scopul acestui articol 🙂

În această colaborare am discutat de la început cu Alexandrina Cincu.

O să vă explic vizual ceea ce s-a schimbat.

1. În partea de sus au creat un fundal transparent peste care au pus logo-ul, numele blogului și ideea aceea ce mă face să par inteligentă 😛 (toate au fost și înainte dar aranjate în alt vizual)

vizual blog


2. Categoriile au fost restrânse, iar unele conțin subcategorii. Am păstrat această idee după ce inițial mi se propusese să mai creez categorii.

categorii blog

3. Aspectul general al primei pagini este mai luminos, iar textul este mai micuț pentru fiecare mică prezentare de articol.

aspect prima pagina blog


Aceste modificări au fost făcute în echivalentul a 2 ore de muncă Thecon. Nu știu dacă eu le făceam în 2 ore sau în 4, dar este plăcut când altă persoană lucrează la ceea ce ție nu îți este comod, lăsându-te pe tine în elementul tău cu texte felurite.

Faptul că am participat la campania „Thecon Susține Bloggerii” nu înseamnă că mă opresc aici cu lucrul pe partea tehnică a blogului, mai ales că Thecon a dat și o mână de ajutor blogului De la sex la dragoste. Recunosc, cel din urmă are muuuult de lucru. Încă mai am imagini pierdute la mutarea de pe un host pe altul 🙁 Poate îl pun o prioadă în pauză…

Ideea este alta: un start început se continuă. Dar, poți prelua și tu acest start în modernizarea blogului tău. Chiar te provoc, oare ce se schimbă?

Ordine sau dezordine

Am terminat Facultatea de Filosofie-Jurnalism in cadrul Universitatii Spiru Haret, cu diploma in Pedagogie si Stiintele Comunicarii. Informatiile primite in cadrul cursurilor sunt insuficiente pentru a devenii jurnalist. Poate nici nu era menirea mea aceea. Acum sunt mama de gemeni, mereu intr-o continua auto-educare.

2 comentarii

  1. Mulțumesc că mi-ai amintit de ei. Util! Și eu am nevoie de o mână de ajutor!

    1. Ordine sau dezordine spune:

      Apeleaza, ce se poate intampla? Sper sa iti paca rezultatul.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: