comunitatea cu ce ne jucam azi

Am descoperit pe Facebook comunitatea „Cu ce ne jucăm azi?”

Salutare mămici, bunici și mătușici, 🙂

Astăzi vă prezint un grup de Facebook unde se întâmplă niște chestii. 😛 Unele drăguțe, precum ghicitoarea de dimineață, altele tare serioase, precum live-ul de joi cu specialistul.

Grupul cu pricina se numește „Cu ce ne jucăm azi?”

Eu cunoscu grupul din ianuarie, anul acesta. Specific acest lucru pentru că el există de mai mult timp și a avut altă administrare. În luna ianuarie a fost preluat de Simona Ghișoiu, moment din care a început o perioadă de tranzit către educația părinților și copiilor. Acel „ne jucăm” din numele grupului este și real, dar și cu formă figurată, căci aici, în grup, părinții învață. 😀

Dar pentru mai multe informații o invit pe Simona să își prezinte grupul.

simona ghisoiu, cu ce ne jucam azi

Sunt Simona, soție și mamă a doi copii.

Iubesc copiii mult. Mi se pare fantastic modul în care orice lucru, cât de mărunt, îi poate ajuta sau afecta. Plecând de la acest aspect, ca fiind cel mai important atu în educarea celor mici, am pornit inițial un magazin online în care vindem jucării pentru facilitarea educației prin joacă.

La scurt timp după deschiderea magazinului, am avut oportunitatea de a avea un grup al nostru, dedicat obiectivului cu care pornisem deja la drum.

Grupul numără în prezent puțin peste 7000 de membrii, iar în el aducem, pe lângă recomandări de jocuri și jucării, opinii ale specialiștilor din mai multe domenii de interes pentru copii. Aceste opinii fie iau forma unor postări scrise, video sau live-uri săptămânale.

În grup am abordat deja subiecte ca: autismul virtual, vocația, aspectele psihologice ale infertilității, somnul bebelușului și al copilului până la vârsta de 5 ani sau diversificarea. Cele mai multe dintre ele fiind abordate împreună cu psihologi. Menționez nu în ultimul rând colaborarea pe partea de parenting cu Alexandra Stoica.

Grupul „Cu ce ne jucăm azi?” este un grup de Facebook în tranzit către o comunitate. Este locul unde se abordează zilnic mai multe subiecte de interes pentru părinți și copii, nu doar idei de joacă și jucării, așa cum ar putea să sugereze numele.

Eu, Simona, ca administrator al acestui grup, mi-am propus să îl diferențiez de celelalte grupuri de pe Facebook prin colaborări cu diverși specialiști. Deși am intrat în administrarea lui de puțin timp, mai precis în luna ianuarie 2022, când avea 6000 de membrii, am concretizat deja până în martie 2022 câteva colaborări reușite. Scopul acestor colaborări fiind ca fiecare domeniu de interes să fie acoperit de câte un specialist în domeniului respectiv.

Îmi place și susțin cititul

Este minunat că prin intermediul grupului este încurajat cititul pentru copii prin prezentarea de cărți tematice pentru copii, încă de la vârste fragede.

Ca experiența cititului să fie completă, în fiecare zi de luni, o serie de cărți sunt și urmează să mai fie prezentare chiar de autorii lor.

Ce poate fi mai frumos decât să ai ocazia să cunoști pe cel care stă în spatele poveștii atât de îndrăgite de copilul tău, ba chiar să ai ocazia să îl pui în legătură pe cel mic cu cel care a creat chiar personajul atât de îndrăgit de el?! Poate cel mic are vreo nelămurire cu privire la vreo acțiune a vreunui personaj, sau poate chiar tu, iar astfel ai ocazia să te lămurească fix cel care a dat naștere întregii acțiuni.

Kinetoterapie pentru toate vârstele

Miercurea este despre kinetoterapie. Acest subiect este abordat cu mare pasiune și prin mijloace diverse de un kinetoterapeut cu o experiență vastă, cu multiple studii și certificări.

Aceasta este ziua în care punem gând rău abdomenului care s-a modificat considerabil după o naștere, două sau trei, posturii incorecte, platfusului și multor alte situații pe care le putem remedia prin kinetoterapie și pilates.

Da, kinetoterapeutul invitat să susțină rubrica este și instructor de pilates. Nu v-am spus că are multiple certificări?

Urmează joi, ziua în care se fac live-uri, prin intermediul cărora luăm la puricat teme de interes cu, ați ghicit, specialiști din diverse domenii. Subiectele care urmează să fie abordate sunt de la business până la autism, infertilitate, educație financiară, dar și altele.

Sâmbăta este zi de relaxare așa că veți primi recomandări de filme, potrivite și copiilor, de la un cinefil.

Iar Duminică este despre învăţarea prin joacă a fizicii și chimiei, cu ajutorul unor experimente realizate, filmate și explicate pe înțelesul tuturor, de către Fizichim.


Fizichim este un proiect pro bono care își propune să fie un meditator online al acestor materii. Înteresant, nu?

Pe grup găsești și răspunsurile scrise ale psihologilor la dilemele actuale ale părinților. Mai apar experienţe din viața de mămică a membrelor, câteva exerciții sportive amuzante destinate copiilor, pentru facilitarea introducerii sportului în rutina celor mici, dar și sfaturi de îngrijire a părului care poate avea de suferit după ce stă prins mult timp în „cocul mămicesc”.

No, acum după ce a scris atât Simona, mai completez și eu cu ce am mai văzut:
*dimineața avem ghicitori, mici și simpatice
*recomandările de filme se fac menționându-se vârsta potrivită a copilului, asta după ce am întrebat eu acest aspect legat de un anumit film care mi se părea nepotrivit unei categorii de vârstă.
*scriitoarea Claudia Groza prezintă poveștile scrise de ea, dar, poate lucra la cerere și povești personalizate, sau, puteți participa la cursul ei de scriere creativă
*pe grup se anunță și oferte speciale pentru membrii grupului
*în rubrica „FIȘIERE” sunt momentan două documente: alfabetul de pictat și un ghid de prevenție, dar, se anunță altele pe drum
*de vei căuta după #, vei găsi câte 18 postări cu #jocuridelogica, #jocuridesocietate, #jocurideconstructie, câte 4 postări cu #jucariidelemn, #jucariimontessori, #jucariipentruneuroni, #jucariifarabaterii.

Acum ține de tine dacă rezonezi sau nu cu grupul, dar cred că nu pierzi nimic. Ba s-ar putea să câștigi multă informație sau chiar premii la concursuri. Iar Simona este o tipă mișto, chiar dacă nu arată ea pe grup. Vrea să pară mai serioasă și chiar îi iese 😀

simona ghisoiu serioasa

Ordine sau dezordine

Am terminat Facultatea de Filosofie-Jurnalism in cadrul Universitatii Spiru Haret, cu diploma in Pedagogie si Stiintele Comunicarii. Informatiile primite in cadrul cursurilor sunt insuficiente pentru a devenii jurnalist. Poate nici nu era menirea mea aceea. Acum sunt mama de gemeni, mereu intr-o continua auto-educare.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: