cartea povesti cu barbati insurati

Am căutat explicații în cartea ,,Povești cu bărbați însurați,,

Mereu am fost curioasă să aflu dacă bărbaţii îşi povestesc relaţiile sau mai bine spus căsătoriile. Când am găsit  cartea „Poveşti cu bărbaţi însuraţi” am crezut că am găsit o mină de aur. Ceea ce am citit mi-a „întrecut” orice aşteptare.
NOTĂ PENTRU MINE: Nu mai avea aşteptări!!!


Acum să vă spun cum am parcurs această carte. Am început să citesc din ea pe data de 15 ianuarie 2018. Da, 2018 😀 şi am terminat-o pe 23.02.2019. Cam mult nu? Se pun cele peste 30 de cărţi citite între timp? 😀 😀 😀 : D 😀

barbati insurati

Acum să vă şi spun câte ceva despre carte. Este în format aproape de cărămidă, atât ca lungime cât şi grosime. A… nu aşa trebuie? 😀 Bine, mă las de soţii şi o fac ca la carte 😛

Javier Mossen, evreu nepracticant, căsătorit, tatăl a doi copii mici. Acesta este personajul principal. Sau cel puţin pe alocuri când nu i se ia centrul atenţiei de către alţi soţi povestitori.

Vreau să mă întorc la copilăria mea, la adolescenţă mea, la tinereţea mea şi să desfac multe lucruri şi să fac atâtea altele pe care atunci nu le-am putut face.”

 

504 pagini (cărămidă v-am spus eu) care mi-au dat bătăi de cap. Undeva pe la finalul cărţii Javier spune „să te culci c-o femeie în vârstă nu înseamnă să călătoreşti în timp, ci să treci în altă dimensiune a timpului sau dincolo de timp, dacă mă împlineşte, poate.”

Deşi am dat două paragrafe drăguţe din carte, cele 15 capitole sunt de multe ori un amestec de prezent cu trecut dubios. Un amestec de bărbat ce îşi iubeşte soţia şi totuşi o minte cu neruşinare spre satisfacţia poftelor lui carnale.

Javier Mossen este tipul acela de bărbat care pofteşte rău la formele apetisante ale femeilor cu personalitate de amazoane, tinere şi desfrânate în pat. Cu toate acestea, cele 15 capitole sunt un fel de biografie a evreului Javier, a neajunsurilor materiale şi spirituale, dar în acelaşi timp şi o critică adusă recesiunii şi întâmplărilor la care ia parte sau este ascultător.

Cartea se vrea a fi o colecţie de poveşti despre bărbaţi ce au avut cel puţin o întâmplare demnă de povestit despre ei şi o femeie. În realitate, totul este deprimant şi demn de milă.

Nu am învăţat nimic nou din carte, dar am reţinut vreo două metafore interesante.
NU RECOMAND cartea decât dacă vreţi să vă omorâţi vreo pasiune ciudată la adresa unui posibil iubit/iubită inaccesibil/ă.

Cartea este scrisă de Marcelo Birmajen. În România face parte din portofoliul RAO din anul 2012.

Cartea se poate cumpăra de la  Cărturești                                

     Librăria Delfin

Curios ce am mai citit? 😀 Vezi aici alte recenzii

Ordine sau dezordine

Am terminat Facultatea de Filosofie-Jurnalism in cadrul Universitatii Spiru Haret, cu diploma in Pedagogie si Stiintele Comunicarii. Informatiile primite in cadrul cursurilor sunt insuficiente pentru a devenii jurnalist. Poate nici nu era menirea mea aceea. Acum sunt mama de gemeni, mereu intr-o continua auto-educare.

2 comentarii

  1. Foarte bine ca ai menționat, ca nu ma bag sa o citesc!!

    1. Ordine sau dezordine spune:

      Sper sa iti pot recomanda una mai placuta pe viitor.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.