Am băgat-o pe mânecă

     Vorbesc serios. Unii dintre voi aţi auzit de uşa mea… Sau mai bine zis de fosta mea uşă. Nu mi-a rezistat. A fost a doua şi ultima noastră confruntare.

     Era singurul dinozaur-ușa care mai există în casa mea. Mai am un dinozaur-vitrina, dar acesta încă mai rezistă pe poziţii. De ce spun dinozaur? Pentru că este moştenire de la străbunica. Bunica are 78 de ani, iar eu am 31 de ani. Deci este sau nu dinozaur?

     Acum, fără uşă, situaţia nu este roz deloc. A început sezonul ploilor, frigul îşi face simţită prezenţa, iar nişte geamuri şi uşi neetanșate, pot face „atingeri” neplăcute sănătăţii.

Partea cea mai urât în poveste, nu este faptul că am spart uşa, ci viteza cu care copiii îmi ies din cameră şi dau iama în bucătărie la dulapul cu soluţii. Cif, Domestos, Sanytol sau Clor, sunt numai câteva dintre ele. Nu vreau să îmi imaginez ce se poate întâmpla dacă reuşesc să pună mânuţele pe ele. Trebuie să caut neapărat o soluţie. Rezolvarea poate fi adusă numai de un împrumut urgent. Bani pe care nu am de unde să îi iau.

     Până adun eu din  comenzile Avon suma de 271 de euro (atât mă costă o uşă de tip termopan şi un gemuleţ micuţ 🙁 ), ajung copiii la şcoală şi încep să citească pe etichetele produselor.

     Am mai încercat şi varianta cu servicii casnice la persoane mai înstărite. Dar acestea locuiesc departe şi au ditamai căsoiul. După ce fac şmotru o vilă întreagă, abia ajung la timp să iau copiii de la creşă şi cad lată (Nu am voie până nu ajunge soţul acasă de la muncă: P. Asta în situaţia în care nu cade el primul)

Au trecut câteva zile… 🙁

 

credit

Azi, 25 octombrie 2017, s-au împlinit 5 zile de când a cedat uşa (cu ajutorul meu ce este drept: P) Zbughi-gonzaleșii sunt fermi pe poziţie, trăgând de scaun, masă sau ce încerc eu să mai pun în dreptul decedatei uşi. Nu mai pot rezista aşa. Furtuna de azi-noapte m-a convins să acţionez. Trebuie să împrumut rapid niște bani. Dacă se poate, aș vrea un credit fără adeverință, pentru că sunt în concediu de creştere copii, iar angajatorul nu mai are treabă cu mine acum.

     Într-un moment de respiro, când copiii molfăie de zor la o linguriţă de silicon plină cu miere (fiecare cu linguriţa lui), eu caut pe Google cele mai bune credite. Văd fel de fel de oferte, dobânzi, DAE- naie, etc… Zăpăcită de cap, mai mult de smiorcăiala copiilor (s-a terminat mierea de pe linguriţă şi ei vor ACUM iam-iam), dau o căutare rapidă după „credit dobândă 0” și BUM. Telefonul meu este pe jos şi un zbughi-gonzales mă trage de bluză că vrea iam-iam ACUM. Deci… pauză până vine soţul.

Vine Măria Să, Soţul Mult Aşteptat

     Nu mai contează starea lui de spirit (se consideră jertfă pe altarul viitoarei uşi de termopan), îi „predau” zbughi-gonzaleșii şi mă refugiez în baie (singurul loc unde încă nu pot să intre copiii), cu telefonul în mână. Mă aşez oarecum comod, şi caut credit online urgent. Mai urgent decât faptul că îmi trebuia uşa de acum 5 zile, ce poate să fie?

creditDupă ce am zap-at online-ul, m-am oprit la Telecredit.ro. Are produse exclusiv online, pe un site responsive. Deşi poţi solicita până la 2000 de lei, această sumă este disponibilă abia la un al treilea împrumut. Cel mai bun produs de la ei, care are şi randamentul maxim pentru mine, este numit  credit dobanda 0.

Deşi pot alege intervalul între 10 şi 30 de zile pentru care doresc împrumutul, prefer siguranţa şi voi alege perioada maximă. Din suma necesară pentru achiziţionarea uşii şi gemuleţului termopan, 500 de lei vor fi cu dobândă zero, dacă îi voi restituii în maxim 30 de zile. Diferenţa până la 1220, îi voi pune din activitatea de Reprezentant Avon şi din servicii. Asta dacă reuşesc să mă înţeleg cu clienţii şi cu doamnele ce vor curăţenie. Să lucrezi direct cu oamenii este tare greu. Mai ales dacă sunt clienţi, şi vor neapărat ceva anume. La ochi critic suntem toţi buni, dar la „şmotru” sau lucrul cu normele şi cantităţi precise… nu.

     O soluţie pentru economisit ar fi să tai raţia de ţigări a soţului, sucul consumat de mine şi conservele scumpe pentru căţei (Pot rezista o lună cu mâncare de cartofi şi oase de 3 lei kilu din piaţă 😀  ).

     Ceea ce mi-a plăcut la telecredit.ro, este faptul că „Transferul banilor se face în aceeași zi, în urma aprobării împrumutului și a confirmării clientului”, aka eu: P. Ar fi culmea să nu confirm. Vreau uşă, iar dacă pentru asta tre să slăbesc 3 kile fără suc iar soţul să nu fumeze, cu atât mai bine. Vom avea o uşă nouă, frumoasă şi rezistentă, ce va ţine la distanţă copiii de dulapul din bucătărie plin cu diverse substanţe. Dar cel mai important lucru, este sănătatea noastră. Cine ştie, poate chiar renunţăm la vicii… Naaaaa,… numai cum, pentru că ne trebuie uşă. După ce achităm împrumutul, dăm iar iama în mâncare rapidă şi filme văzute târziu în noapte cu floricele şi seminţe: D

     Până una-alta, pun soţul să facă solicitarea de credit, pentru eu nu pot aplica. „Din păcate, mamele aflate în postnatal nu se încadrează în condiţiile minime obligatorii, veniturile nefiind obţinute din partea unui angajator, ci din partea Statului.” După calculele mele, în 2-3 zile plătim avansul la uşă şi mai avem numai DOUĂ SĂPTĂMÂNI până la livrarea comenzii… Dar vom avea o uşă nouă, ce va fi plătită într-un procent de 40,98 % (atât reprezintă 500 de lei din suma necesară nouă) cu un credit cu dobândă zero.                                                                         credit

Acest text a fost scris pentru SuperBlog 2017
Poze din arhiva personală.
Logo şi fotografi din arhiva Telecredit.ro

 

Ordine sau dezordine

Am terminat Facultatea de Filosofie-Jurnalism in cadrul Universitatii Spiru Haret, cu diploma in Pedagogie si Stiintele Comunicarii. Informatiile primite in cadrul cursurilor sunt insuficiente pentru a devenii jurnalist. Poate nici nu era menirea mea aceea. Acum sunt mama de gemeni, mereu intr-o continua auto-educare.

One thought on “Am băgat-o pe mânecă

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

Este societatea pregătită pentru gemeni/tripleti?

joi oct. 26 , 2017
     Familia este „celula” societăţii, sau cel puţin asta spune societatea. Scopul familiei este să facă şi să crească copii. 1, 2 sau câţi face fiecare. Dacă aceşti copii vin pe rând, la distanţă de 1-2 ani sau mai mulţi, societatea îţi permite să te mişti, să mergi în […]
%d blogeri au apreciat: