site aliexpress

AliExpress intră și mai adânc în piața românească prin programul de afiliere 2Performent

Salutate, astăzi am citit un e-mail de tip notificate ce mi-a pus muuuuuuuuuuult întrebări.

-mail despre AliExpress

Deși pare o bucurie, notificarea vine la pachet cu multe (încă nu toate) informațiile necesare pentru o bună înțelegere a programului de afiliere. Platforma gazdă este de această dată 2Performent. Platformă cu tradiție în țară, cât și în afară.

Am citit cu atenție informațiile oferite de 2Performent în e-mail, dar și în platformă la solicitarea de afiliere. La scurt timp am primit răspuns, cum că am fost acceptată în campania de promovare AliExpress. Asta în condițiile în care primii 200(TOP) de afiliați sunt acceptați automat, restul pot aplica dar sunt analizați riguros de către Advertiser.

Imediat după acceptarea în program am primit și câteva informații, în plus față de cele oferite de platforma 2Performent. Una foarte importantă, de care știam prin intermediul aplicației CashClub este cea de mai jos.

Lista magazinelor fără comision. Sunt 70 de astfel de magazine, printre care și cele ale brandului Xiaomi.

magazine aliexpress fara comision

Lista completă aici : https://docs.google.com/spreadsheets/d/1h-NNlzbUnyIBiwEwBRJF33igxRqwqU_l6zEqlbbD8Xs/edit#gid=0 – .

O altă notificare importantă este cea legată de cupoane. Personal am folosit două, dar știu grupuri de mămici ce s-au ajutat reciproc până au reușit să obțină o sumă spre 100 de lei de folosit pe o singură comandă.

lista coduri pentru aliexpress

Nu am urmărit procedura făcută de ele, dar, cumva, prin intermediu comunităților se pot obține și astfel de cupoane. Informaţia primită de la AliExpress este următoarea:
Cupoane internaționale de reducere – vă rugăm să verificați disponibilitatea pentru fiecare piață! – https://docs.google.com/spreadsheets/d/1ri3xAQqSiFSYreV_Kjt6japy_kgwuJKr04AR4s9WVO4/edit?usp=sharing

Ceea ce este de apreciat este faptul că ei, Ali, cum îi alintă mulți clienți, doresc „Să construim parteneriate de lungă durată bazate pe încredere și valoare adăugată reciprocă pentru ambele părți.” Ceea ce cred că își dorește orice afiliat atașat oricărui advertiser.

Dacă până în primăvară știam de prezența lui Ali pe aplicația CashClub unde am generat vreo 2 comisioane, ulterior am aflat și de prezența în George al lui BCR.

aliexpress in cashclub

Asta cu BCR descoperind întâmplător la actualizarea datelor de pe cardul de pensie al mamei.

aliexpress in aplicatia george

Deci, dacă dorește cineva să promoveze advertiserul numit AliExpress are 2 variante: CashClub și 2Performent.

Însă, fiecare variantă oferă anumite limitări, precum și parteneriatul cu Ali are niște limitări. Dar precum a spus un coleg de „suferință” în afiliere:

„… Amazon acordă cookie life doar pentru produsele adăugate în primele 24h, asta nu înseamnă că nu merită. Din ce am văzut în diferite surse AliExpress are conversion rate aproximativ 10÷, ceea ce îl face mult peste media magazinelor, un inconvenient real sunt comisioanele mici, aveţi grijă să nu promovaţi produse foarte ieftine pentru ca şi comisioanele o să fie pe măsură. Însă programul fără doar şi poate are potențial, acum ceva timp am făcut un mic research cu similarweb şi AliExpress se află în top 50 magazine online în majoritatea ţărilor din EU. ” Sursa -Razvan Ionuţ Pepelea

Dacă vrei însă să te limitezi la cumpărăturile tale personale, poți profita de opțiunea de cashback oferită de BCR prin intermediul aplicației George.

Personal nu îmi amintesc când am devenit client AliExpress. Cred că am creat vreo 6-7 conturi. Dar, unele produse au meritat comanda. Produse precum formele de silicon pentru săpun home made, husele suport de pus pe scaune cu spătar înalt, pentru bebeluși, o bluză, șoricei pentru calculator, memorii, piese magnetice pentru copii. Voi revenii cu poze legate de comenzile mele pe Ali. Până una-alta, tu ești client sau afiliat AliExpress?

Ordine sau dezordine

Am terminat Facultatea de Filosofie-Jurnalism in cadrul Universitatii Spiru Haret, cu diploma in Pedagogie si Stiintele Comunicarii. Informatiile primite in cadrul cursurilor sunt insuficiente pentru a devenii jurnalist. Poate nici nu era menirea mea aceea. Acum sunt mama de gemeni, mereu intr-o continua auto-educare.

7 comentarii

 1. Pana acum nu am comandat de la ei, dar suna tentant.

  1. Ordine sau dezordine spune:

   Nu pot spune ca recomand, dar nici nu pot spune ca nu recomand. Cert este ca trebuie sa stai bine cu rabdarea, pana ajung coletele.

 2. Eu nu am comandat inca de la ei, mi se pare foarte riscant si nu am rabdare sa astept asa mult.

  1. Ordine sau dezordine spune:

   Nu ma pot exprima in materie de riscant. Fiecare isi seteaza propriile limite.
   Eu, pentru comenzile care nu mi-au fost lovrate am cerut returnare fonduri. Din momentul acceptarii solicitarii mele am primit fondurile in 24 de ore.
   Cred ca o buna analiza a site-ului d eunde cumperi si a produselor, prin comparatie, te feresti de discrepante.

 3. Ramona spune:

  Oau, interesant! Habar n-aveam, verific si eu 2performant 🙂

  1. Ordine sau dezordine spune:

   Bafta. Nu merge Pe 2P incearca pe CashClub.

  2. Ordine sau dezordine spune:

   Spor 😛

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

error: Content is protected !!