Alice crează coronițe decorative în regatul ei de acasă

     Cu toţii ştim că mămicile au super puteri. Fac 2-3 sau chiar 4 lucruri odată. Deh… trebuie să vorbeşti la telefon cu doamna doctor în timp ce îl schimbi pe bebe iar cu piciorul îndepărtezi pe Cuţu Pufi de pampersul căzut pe jos. 😀 Dar cunoaşteţi voi super-talentele mămicilor? Aveţi idee cât de cool sunt? 

     De aproape un an am intrat în comunitatea Mami Cool. Un grup pe Facebook ce reuneşte mămici cu experienţă de 2-3-4 sau mai mulţi copii. Mămici ce au testat diverse servicii medicale sau turistice, mămici ce au încercat diverse grădiniţe de stat sau private sau mămici ce caută o reţetă de mâncare diferită de ce a făcut până acum. Tot în acest grup am găsit mămici talentate, de la care consider că am de învăţat. Aşa am decis să încep seria de interviuri Mami Cool.

Prima care s-a oferit să spargă ghiaţă a fost Mami Cool Alice Andersson.

Alice Andersson-Satisfacția depăşeşte cu mult starea de oboseală şi stres!!!

18817755_10155352239807298_1160297419_o.jpg

– Bună Mami Cool, te rog să te prezinţi.

– Bună, numele meu este Alice Andersson şi sunt mămica unei gărgăriţe de 3 ani şi 9 luni de care sunt foarte mândră.

– Care este super-puterea ta creativă?

– Activitatea mea creativă constă în realizarea de aranjamente florale naturale şi artificiale, dar şi articole decorative pentru casă cum ar fi coroniţe decorative. Toate sunt făcute cu cea mai mare plăcere, acesta fiind modul meu de relaxare dar şi de rotunjire a veniturilor.

– Cum ai descoperit că poţi face diverse lucruri de acasă?

– Cred că este o deprindere cu care m-am născut dacă pot spune aşa. Îmi aduc aminte că în şcoala generală făceam ore de lucru manual iar eu împreună cu 3 colege ne aflam în fruntea echipei. Noi tricotam cel mai cel, noi făceam prăjiturile cele mai arătoase, aveam caietele de lucru manual şi ateliere deosebite. Eheee… ce să mai spun, frumoase vremuri. 🙂 Apoi toată viaţa am fost pasionată de aranjamente de tot felul. În casă îmi place să asortez lucrurile, să le am puse la locul lor. Pun mult suflet în tot ceea ce fac. Cu atât mai mult în ziua de azi când avem acces la atâta informaţie şi materie primă, cu atât mai mult mă mănâncă degeţelele să creez frumos 😛

– De cât timp lucrezi aşa?

– Lucrez aşa de mulţi ani, dar mai serios aş spune de prin 2009.

– Ce pregătire ai? Asta dacă lucrezi şi în altă parte cu carte de muncă.

– Am terminat Facultatea de Comunicare şi Relaţii Publice (SNSPA) cu specializarea – Resurse Umane şi chiar profesez în domeniul acesta, atât cu contract de muncă parţial dar şi ca PFA. În anul 2012 am mai urmat şi un curs autorizat de administrator imobile iar acum ofer servicii de specialitate şi în domeniul acesta.

– De când a apărut bebe, lucrezi mai puţin? Te ajută/încurcă cu ceva prezenţa lui când lucrezi de acasă?

– De când a apărut cea mică pot spune că s-a diminuat considerabil partea de activitate creativă. Am refuzat comenzi din cauză că nu am avut cine să mă ajute puţin, adică să fie lângă cea micuţă cât eu am de lucru. Anul trecut am încercat să revin în forţă dar efortul depus şi-a spus cuvântul. Pe de altă parte, satisfacţia pe care o am când realizez ceva cu mânuţele astea două depăşeşte cu mult starea de oboseală şi stres. 😀 Aşa că undeva în mintea mea se dă o luptă şi învingătoare iese tot dorinţa de a realiza/crea ceva frumos. Aşa că nu mai contează nopţile nedormite, ascunzişul de cea mică ca să nu dea iama în toate materiile prime atunci când văd aprecierea clientului şi cât de mult îi place produsul.

– Lucrezi pe comandă? Dacă da, ai avut o lucrare mai deosebită/ciudată?

– Da, lucrez pe comandă dar fac şi diverse cadouri pentru prietenii mei dragi, pentru că ştiu cât de mult le plac şi le păstrează ca amintiri de suflet. Mereu când realizez ceva nou, atât sora mea cât şi prietena mea doresc câte un exemplar. 😛

– Ce spun familia şi prietenii despre creaţiile tale?

– Familia îmi apreciază foarte mult munca. De fel se mândresc cu orice ocazie, mai ales mama care arată tuturor ceea ce am realizat. <3

– Te-ai promovat până acuma?

– Nu, nu am avut ocazia. Din cauza lipsei de timp, îmi este greu să mă ocup şi de o pagină simplă de Facebook.

– Ai premii câştigate în domeniu?

– Nu am participat la concursuri importante, dar aprecierea clienţilor înseamnă mai mult decât o diplomă.

– Ai participat la festivaluri de profil?

– Nu, nu am avut ocazia, dar este o dorinţă pe care sper să o împlinesc curând.

– Cum te poate găsi viitorul client?

– Cum se întâmplă şi acum prin recomandare în mare parte.

– Aş vrea să ne arăţi câteva poze cu creaţiile tale.

– Sigur, cu mare plăcere. Încep cu coronițele.

Această prezentare necesită JavaScript.

Aici am făcut aranjamente florale.

Această prezentare necesită JavaScript.

Iar aici sunt câteva poze din procesul de producție.

-Foarte frumoase creațiile tale.

-Multumesc.

-Și noi îți mulțumim pentru timpul acordat. Îți urăm spor la treabă și creativitate maximă.

Dacă v-au plăcut și vouă realizările Mămicii Cool Alice Andersson, nu ezitați să o contactați fie printr-un mesaj la acest articol, fie pe pagina ei de Facebook.

Ordine sau dezordine

Am terminat Facultatea de Filosofie-Jurnalism in cadrul Universitatii Spiru Haret, cu diploma in Pedagogie si Stiintele Comunicarii. Informatiile primite in cadrul cursurilor sunt insuficiente pentru a devenii jurnalist. Poate nici nu era menirea mea aceea. Acum sunt mama de gemeni, mereu intr-o continua auto-educare.

One thought on “Alice crează coronițe decorative în regatul ei de acasă

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

Recomand ședințe de sexologie

vin iun. 2 , 2017
         Azi am ieşit cu copiii afară. După obişnuitele mirări şi întrebări cretinoide, am ajuns la magazinul unde lucrează o prietenă. Rapid ni s-a alăturat şi o doamnă cam pe la 40 de ani. După o conversaţie puţin banală, discuţia s-a terminat cu fraza următoare: „Lasă, că […]
%d blogeri au apreciat: