gazduire web

Alegerea domeniului web este un ușoară. Ce urmează după?

Mutarea pe domeniu este un pas mare. Totuși, este bine să îți alegi furnizorul de domeniu cu aceeași înțelepciune cu care alegi un distribuitor de utilități.

Așa cum la gaze, apă, energie electrică sau ce factură lunar mai plătești tu, ai un contract cu termene și condiții, trebuie să ști că aceeași situație se va aplica și în cazul domeniului online.

Știu că este greu să te muți pe domeniu propriu când ai stat atât de bine în casa gratuită a blogului tău. Dar, cum și din casa părinţilor pleci la studii sau te căsătorești, tot așa ar fi bine să te muți pe domeniu.

Cum îți alegi domeniul?

Simplu, ai mai multe variante:

1 mergi pe partea logică și analizezi unde anume dorești să fie mai accesat conținutul tău, în țară sau în străinătate? În acest fel poți alege terminații de țări, orașe, zone geografice precum .RO, .UK, etc.

2 te duci pe direcția domeniilor nișate, precum sănătate, IT, modă, precum .BIO, .CLINIC, .DENTAL

3 și variantele de tip .ORG sunt căutate

4 ca să nu mai lungesc lista, poți căuta un furnizor ce îți poate pune la dispoziție o listă alfabetică cu numele domeniilor pe care le comercializează

cautare domenii

Varianta 4 cred că este cea mai comodă, în aceste fel te duci fix pe litera interesată și poate scutești suficient de mult timp pentru a trece la capitolul „termene și condiții”.

Ce trebuie să ști înainte de mutarea pe domeniu?

1.Vei pierde traficul, practic o iei de la zero.
2.Vei avea nevoie de timp pentru acomodarea cu noile funcţii ale blogului/site-ului
3.Vei putea să imporți module gratuite sau cu plată
4.Este recomandat să îți faci des copii de siguranță
5.Mutarea pe domeniu este GRATUITĂ

După ce ai citit și înțeles informațiile de mai sus, acum ești liber la gândit.

Partea cu alesul domeniului cred că este printre cele mai frumoase. Este ca botezarea copilului pe care ulterior o să îl hrănești și o să îl educi în spiritul tău.

Însă, înainte de a te arunca cu capul înainte pentru a bate palma cu furnizorul domeniului tău fă puțină cercetare. Observă-i site-ul. Vezi ce recenzii are.

recenzii site

Recunoști vreun client important? Site-ul este dedicat numai produselor de vânzare? Are rubrică de blog? Dacă are, sunt relevante articolele? Este vreunul cu informații să spunem gratuite ca acesta?

Te îndrum către cele scrise mai sus pentru că este foarte important. Uneori vei avea nevoie de un ajutor și un articol bine scris te poate salva. Dacă îl găsești și pe site-ul unui furnizor de domenii, cred că ți-ai găsit colaboratorul pentru blogul/site-ul tău.

Dar dacă dorești mai mult decât un furnizor de domeniu, atunci înseamnă că ai nevoie de un pachet de servicii. Uneori, dacă îți iei găzduirea blogului la un astfel de furnizor, „riști” să primești domeniul GRATUIT.

În funcție de nevoile tale îți poți alege domeniul, pachetul de găzduire și eventual alte servicii suplimentare de la un singur furnizor. Ulterior vei avea fie o plată recurentă lunară, fie una anuală, dacă rezonezi cu acel furnizor.

Cine știe, poate vei avea mai multe domenii la aceeași găzduire. Dar, pentru acestea vei fi nevoit să aloci mult mai mult timp iar blogurile/site-urile tale vor deveni și locul tău de muncă.

Ordine sau dezordine

Am terminat Facultatea de Filosofie-Jurnalism in cadrul Universitatii Spiru Haret, cu diploma in Pedagogie si Stiintele Comunicarii. Informatiile primite in cadrul cursurilor sunt insuficiente pentru a devenii jurnalist. Poate nici nu era menirea mea aceea. Acum sunt mama de gemeni, mereu intr-o continua auto-educare.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.