Ai peste 45 de ani? Ești perfect pentru personal îngrijire bătrâni în Gemania

Munca în străinătate nu este niciodată ușoară. Mai ales dacă nu pleci cu un contract legal, cu o consultanță și sprijin constant pe toată perioada desfășurării contractului de muncă.

Țara care pare că a dat milităria jos din pod și încă o menține acolo, este Germania. A se înțelege că are reguli stricte de organizare, funcționare și comportare în societare.

Unchiul meu a plecat la muncă în Germania la o vârstă când România îl vedea ca și pensionat.

A găsit acolo o organizare metodică de la care nu se făceau abateri. Ba mai mult, devenind parte din acea organizare a descoperit cât de mult poate să economisească. De la bani, la aparatură electrocasnică. De la cumpărături alimentare, la ieșitul în oraș.

Cel puțin în localitățile unde a lucrat el nu se concepea să fie cineva pe stradă după ora X. Exclus total copiii și mai ales fetele. Pe aceştia îi vedeai afară din casă după orele de curs, de vineri până duminică. Asta cu ani buni înainte de pandemie.

Cu toate acestea unchiul meu nu a plecat cu un contract de consultanță la muncă în Germania. Dar A PLECAT CU CONTRACT LEGAL, în domeniul construcțiilor. Deși a locuit numai în camere tip container, nu s-a plâns de confort.

Însă nu toți românii care pleacă la muncă în Germania sunt bărbați, sau nu toți lucrează în domeniul construcțiilor. Nu știu dacă spun corect, dar sute de oameni pleacă ca și personal îngrijire bătrâni.

Germania aș spune că este țara ideală unde să te duci ca îngrijitor bătrâni la domiciliu. Asta și pentru că văd o medie de vârstă mult înaintată. Deci, cumva, Germania are grijă de poporul său. Oferă cele necesare pentru îngrijirea bătrânilor săi.

Cadrul legal și salarizarea împreuna cu sistemul de sănătate au contribuit de au ajuns mulți dintre bătrânii Germaniei lejer, la peste 85 de ani. Din păcate nu pot spune același lucru pentru România.

Mulți compatrioți au plecat în străinătate pe baza lui „am auzit” sau „mi-a spus mie cineva”. O altă parte au plecat cu contract, dar unul aproape inexistent și fără susținere în momentul când apăreau situații neprevăzute în Germania.

Prea puțini români au contract legal și consultanță constantă pentru îngrijire bătrâni în Germania

Să vă povestesc puțin din trecutul meu pentru a înţelege ideea de consultanță pe toată durata contractului de muncă.

Acum vreo 8 ani am lucrat pentru prima și ultima dată prin contract de cesiune forță de muncă. Nu mai știu cum se numeşte firma respectivă, dar ea încă mai există pe piață. Pe scurt acea firmă căuta oameni pentru diferite domenii și funcții. Atunci era UCFIN. Eu am semnat contractul cu firma, iar salarizarea și contractul pe funcţie cu UCFIN. Asta însemna că situațiile neprevăzute trebuia să le spun prima dată de firmă, ea urmând să soluționeze pricina. Nu are ros să spun că nu au făcut nimic concret în cel aproape 1 an de angajare. Apoi am fost preluată în angajații direct ai UCFIN și un 20% s-a schimbat. Deci tot un contract prost am avut.

Ceea ce vreau să spun este faptul că sunt multe firme care fac intermedieri de personal. Ei îi caută, le prezintă câteva variante de contract și apoi „îi expediază” către punctul de lucru. Apoi, Dumnezeu cu mila. Sau cum reușește împricinatul să se descurce.

Ar fi de prisos să spun că plecatul în Germania fără să cunoști limba este ca și cum te duci la datul cu capul de un perete străin. Uneori nu este suficient să cunoști meserie dacă nu poți și comunica cu angajatorul străin sau cu colegii.

Cam aceeași situație este și în domeniul îngrijirilor de bătrâni la domiciliu. Nu cred că are relevanță vârsta ta, dar în mai toate contractele se cere un minim de limbă germană. Însă este dispusă vreo agenţie românească să înlesnească această deprindere importantă?

Euro Personal Service este în acest moment singura firmă pe care o știu ce oferă cursuri de limba germană și face angajări îngrijire bătrâni Germania.

servicii pentru ingrijire batrani germania

Cu o vechime pe 10 ani pe piața muncii germane, Euro Personal Service oferă printre altele:

*Asigurări sociale și de sănătate direct în Germania pentru personalul pe care îl recrutează. Ceea ce mi se pare minunat. Nu ști când ai un accident sau ți se agravează o afecțiune.
*Călătorie organizată pe cheltuiala companiei și combinată cu preferințele angajaților. Deci scapi de grija căutării variantei celei mai ieftine sau mai rapide de a ajunge la destinație.
*Cazare și masă gratuite, ceea ce face ca salariul tău să fie în mare parte pentru restul necesităților tale acolo, sau chiar de păstrat pentru întoarcerea în țară.
*Serviciu non-stop – Euro Personal Service vă stă la dispoziție în orice momen.

Ceea ce este de apreciat la Euro Personal Service este faptul că nu are autorizatie pe o anumită regiune a Germaniei, ci pe diferite regiuni. Asta dă de înțeles faptul că au arătat calitate în oamenii pe care i-au trimis și le sunt permise serviciile în mai multe regiuni germane.

ingrijire batrâni

Nu este ușor să lucrezi în domeniu îngrijirilor la domiciliu. Asta nu înseamnă numai schimbat de haine, spălat la fund și tăiat unghii. Uneori înseamnă și ascultat povești din tinerețe, ofuri, vise, coșmare și frici.

Pentru acel om pe care îl îngrijești poți devenii contactul lui cu exteriorul. Poate deveni dependent de tine. Sau poate să îți dea mari bătăi de cap.

Poți avea un pacient cu demență, irascibilitate sau complicații severe ale bolilor sale. Sau, poți fi pus în situația de ai fi psiholog.

batrîni

Dacă îți dorești un astfel de job de îngrijitor bătrâni la domiciliu în Germania nu ezita să contactezi Euro Personal Service. Salariu minim variază între 1350-1550 € net pe lună iar contractele se pot face pe o perioadă de 1-12 luni.

firma ingrijire batrani
info aici

Cine știe, poate acolo ești considerat chiar tânăr pe la 45-50 de ani, având în vedere că vârsta pacienților germani este și de 91-96 de ani.

Ordine sau dezordine

Am terminat Facultatea de Filosofie-Jurnalism in cadrul Universitatii Spiru Haret, cu diploma in Pedagogie si Stiintele Comunicarii. Informatiile primite in cadrul cursurilor sunt insuficiente pentru a devenii jurnalist. Poate nici nu era menirea mea aceea. Acum sunt mama de gemeni, mereu intr-o continua auto-educare.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

De unde mai luăm carnea pe careo punem pe grătar?

mie mai 5 , 2021
Carmangeriile au existat înainte de a deveni banal mersul la Supermarket. A nu se confunda carmangeria cu măcelăria. Ce-i drept, asta am făcut și eu în primă fază, apoi m-am folosit și internet și am căutat în Dictionarroman.ro explicația: CARMANGERÍE, carmangerii=s.f. 1. (Înv.) Măcelărie (1). 2. Restaurant în care se prepară şi se servesc specialităţi din carne. – Carmangiu + suf. -erie. Deci […]
carne de la carmangeria Moldovan
%d blogeri au apreciat: