Activități pentru copii cu mărgele din lemn

Copiii văd întâi la părinți, apoi la alții. Dacă ceea ce face sau poartă părintele prezintă interes, copilul copiază comportamentul.

Salutare drag cititor,

Astăzi voi scris despre mărgelele din lemn. Mărgele colorate și în forme foarte interesante. Asta tot făcând legătura cu ghirlandele de sărbători, dar, și cu activitățile practice pentru copii. 🙂

Știu, veți spune că nu toți copiii pot să lucreze cu mărgele, că nu sunt potrivite pentru copii mici. Ei bine, vă contrazic, atât timp cât copilul nu are contraindicații medicale.

Ai mei pici au făcut brățări de la 4 ani, fix pe timpul carantinei. De, ce să facă o mamă acasă? Mărgele și brățări, ca apoi să se joace copiii de-a magazinul cu bijuterii. Și iată-mă apoi după creație cum mergeam la masa improvizată din scaunul taburet de bucătărie să îmi cumpăr brățara pe care am făcut-o cu 10 minute înainte. 😛

Deși nu sunt o mămică ce face activități strict pentru băieți sau pentru fete, am decis ca în acest articol să vă propun 3 serii de mărgele de lemn:

pentru fete
pentru băieți și
pentru mămici.

Dar, bineînțeles că puteți jongla cu combinațiile sau cu seriile de mărgele după bunul plac. În creativitate limita este cerul sau terminarea materialelor cu care lucrezi.

De ce să lucrezi cu mărgele de lemn?

*Pentru că sunt foarte rezistente în comparație cu cele din sticlă sau plastic.
*Sunt vopsite cu culori speciale și rezistente.
*Sunt un material mai prietenos cu mediu în cazul în care ajung la gunoi sau în pământ.
*Faptul că sunt ușoare se știe.

Sperăm totuși să cumpărați unele pe care copiii să nu le piardă repede dintre degete sau să fie tentați să le introducă în nas, gură sau urechi. De preferat ca activitatea de a face brățări să fie supravegheată de către un adult, iar acesta să intervină în caz de folosire nepotrivită.

Totuși, vă spun din experiență că băgatul în gură a mărgelelor de lemn vine după mai multe etape.

Prima este uimirea:
Vai cât de colorate sunt!
Cât de frumoase sunt!
Cât de multe sunt!

Etapa a doua este posesia:
Sunt toate ale mele!

Etapa a III-a este nerăbdarea:
Hai să facem odată brățările!

Etapa a IV-a este plictisirea și aruncarea mărgelelor prin casă, după ce accidental au scăpat 1-2 și au zburat tare simpatic prin cine știe ce colț.

După toate aceste etape, dacă nu au terminat cantitatea de mărgele din lemn de pus pe ață, atunci există riscul de a băga una în gură de curiozitate.

Căutând pe internet un site cu mărgele, am găsit unul ce are o gamă puțin spus mare, mai bine spus completă. Dar, mă voi limita a prezenta cele trei categorii menționate mai sus și anume:


Mărgele pentru fete, mărgele pentru băieți și mărgele pentru mămici.

Voi începe cu setul destinat mămicilor sau viitoarelor mămici.

margele pentru mamici

Acestea sunt mai sensibilizate de imagini precum urme de piciorușe, fluturași sau ursuleți rotunjori. Mărgele din lemn în formă de inimioare sau steluțe pot completa o brățară sau un set de mărgele pentru o viitoare mămică. Dragostea pentru bebeluși și visarea cum că ești în nori este tipică perioadei de sarcină.

Setul dedicat fetițelor cuprinde mărgele din lemn colorate în roz, unicorni și floricele multicolore.

margele fetite

Formele sunt foarte animate și poartă chiar și zâmbete simpatice.

Setul de mărgele din lemn pentru băieți au forme de mașinuțe, papioane sau broaște țestoase.

Bineînțeles că nu se opresc aici, dar nu am încărcat selecția din poză cu tot ce am găsit. Până la urmă băieții pot lucra cu ce mărgele aveți, atât timp cât sunt motivați.

De exemplu copiii mei au plecat de la cumva pedeapsa de a face o brățară unei colege de la grădiniță, pentru că au rupt-o pe cea pe care o avea fetița. Deci colega urma să primească două brățări noi, făcute de băieții mei. Și a primit. 🙂

bratari rebeca

Cum în casă nu aveam mărgele special pentru fetițe de 5 ani, am pus laolaltă ce aveam: steluțe, litere, cifre, inimioare, floricele și cuvinte. Ajutorul meu a fost infim în realizarea brățărilor iar înşiratul mărgelelor a fost o activitate plăcută și rapidă, drept urmare copiii au cerut ei să mai facă brățări pentru restul colegelor și pentru educatoare.

Efectiv nu au fost interesați să își facă pentru ei, deși în alte dăți ei erau primii, apoi eu sau altă colegă. Deci se poate lucra cu orice formă de mărgele, chiar și băiat fiind.

Ceea ce mi se pare minunat este faptul că poți face ghirlande lungi cât să decorezi un perete în camera copiilor sau la grădiniță, la școală sau chiar la un cabinet medical.

Mărgelele sunt universale iar imaginația este imita creativității. Copiii sunt plini de creativitate, deci imaginaţia lor nu are limite. Tu ia-i oferit mărgele copilului tău?

Ordine sau dezordine

Am terminat Facultatea de Filosofie-Jurnalism in cadrul Universitatii Spiru Haret, cu diploma in Pedagogie si Stiintele Comunicarii. Informatiile primite in cadrul cursurilor sunt insuficiente pentru a devenii jurnalist. Poate nici nu era menirea mea aceea. Acum sunt mama de gemeni, mereu intr-o continua auto-educare.

2 comentarii

  1. Mi-a placut articolul, multumesc pentru recomandari 😉

    1. Ordine sau dezordine spune:

      Cu mare placre.
      Te mai astept si pe la alte articole 🙂

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: