3 Oreisme (prăjituri)

Un curier neanunţat îmi aduce un pachet mare. Mare în ideea că eu în ultima vreme am comandat cărticele pentru copii şi pentru mine. Deci făcând comparație între pachete acesta mi s-a părut interesant de mare. Însă conţinutul a fost de un OREO moderat. Adică am primit aşa:

*O pungă cu OREO CRUMBS DE 300 GR
*O pungă de OREO POWDER DE 300 GR
*O paletă de amestecat
*O mini cărticică cu reţele oreiste (reinterpretări ale diverselor reţete de dulciuri şi băuturi).

Pentru că în online am văzut diverse fotografii cu celebrul Cheese Cake dar şi cu reinterpretări ale acestuia, eu am vrut să fac ceva la scară mai mică. Însă în realitate am avut 3 sortimente de ceva la dimensiuni diferite.

3 prajituri facute cu oreo crant

Asta pentru că eu luasem ingrediente pentru prăjitura “standard”, cea din tava rotundă, cu margine detaşabilă. Dar cum de această dată am vrut să fac mini ceva, cantitatea folosită a fost exact MINI. Deci cu restul de cantitate de cranţ şi de cremă a trebuit să improvizez din mers. Şi asta de două ori căci şi la a doua încercare am rămas cu compoziţie şi cremă. Şi uite aşa am făcut 3 Oreisme deşi “în program” era un model cu 12 bucăţi.

Acum să vă dau şi reţeta folosită:

200 gr brânză proaspătă de vacă
1 borcan de cremă de ciocolată/alune
O foaie de napolitană
100 gr unt
O cutiuţă mică de frişcă lichidă
O pungă de OREO CRUMBS DE 300 GR.

ingrendiente pentru prajitura  cu oreo

Prima dată am bătut frişca. Am avut un incident cu mixerul dar nu intru în detalii ca să nu arăt cât de neîndemânatică sunt. Apoi am amestecat frişca cu brânză, ulterior şi cu ¾ din borcanul cu cremă de ciocolată/alune.

crema de branza cu oreo

Diferenţa de cremă este pentru acele momente când voi vrea ceva dulce la miez de noapte.

Am mers mai departe şi am topit untul, apoi am amestecat cu conţinutul din punga de OREO CRUMBS. Logic că am amestecat cu lingura mea de lemn. Lingura OREO am găsit-o niţel mai la final de reţetă.

Am luat forma de brioşe şi am pus câte o lingură cu vârf de OREO (cu unt) în fiecare formă. Am presat cu fundul unui pahar şi apoi am pus cremă din belşug. Aici a venit primul “UPS”. Mai aveam compoziţie din ambele. Fuga la un dulap şi apucă o altă formă de silicon cu forme. Acesta avea formele atât de mici încât semănau cu acele praline micuţe şi scumpe. Dar na, mă gândeam la forme de floricele, boboci şi steluţe.

prajituri mici oreo

Tura 2 de OREISME (mini, da mini oreisme)

Iau forma şi pun cu linguriţa de acesta dată OREO (cu unt topit). Mă grăbesc să nu se întărească sau să stric cumva compoziţia. Constat că acest conţinut de o linguriţă este mult pentru fiecare formă. În fine. Pun OREO şi presez, apoi crema. Nivelez pe forma de silicon şi dau ambele forme la congelator.

“UPS” 2

Constat că încă mai am niţica cremă şi niţel OREO (cu unt topit). Acum pun resturile împreună într-un castron şi le amestec cu lingura OREO. Aleg un tocător mare pe care pun o foaie de copt şi pun toată compoziţia. Iniţial mă gândeam să îl rulez precum pe salamul de biscuiţi şi apoi să dau la congelator. Dar NU!!!. Io nu sunt aşa. Eu trebuie să mă scarpin câş. Şi uite aşa iau foaia de napolitană, caut formele de fursecuri şi aleg brăduţul. Decupez 42 de forme (glumesc, după 30 nu am mai numărat). Tai rol-ul de compoziţie în vreo 12 feliuţe şi fac “sanviş” cu brăduţul şi compoziţia.

prajitura cu oreo

prajitura brad oreo

Dau brazii la frigider după ce termin şi apoi adun dezordinea din bucătăria. Nu de alta, dar acum trebuia să mă apuc de masa de prânz a copiilor.

Sper că aţi înţeles şi din această aventură cu OREO de ce blog-ul meu se numeşte “Ordine sau dezordine”. Dacă nu, staţi aproape. Cred că mă apuc serios de arătat cât de dezordonată sunt în bucătărie 😛

 

26 Replies to “3 Oreisme (prăjituri)”

  1. Nu am făcut niciodată prăjituri dar acum mi-ai dat curaj.
    Arată foarte bine preparatele tale, am sa încerc și eu.

  2. In general nu consum biscuiti mai deloc, dar am vazut atatea retete cu Oreo ca mai imi vine sa cumpar ca sa vad si eu ce bunatate or fi!

Lasă un răspuns