Povestea lui Cici, pisica stresată

Acum ceva timp prinsesem drag de o emisiune pe un canal străin. Era vorba de un dresor de pisici. Despre situaţiile ciudate prin care trece el. Despre acea trusă ciudată pe care o purta mereu la el în valiză.

Jackson Galaxy, îmblânzitorul de pisici de la Animal Planet

Niciodată nu am priceput cum putea să îşi dea seama de problemele pisicii după numai câteva clipe sau minute petrecute în prezenţa ei. Era un veritabil psiholog de pisici care reuşea de cele mai multe ori să explice stăpânilor care este motivul pentru care animalul se comportă atât de ciudat/diferit.

Uneori mi se părea simpatic cum încerca el să creeze spaţiul lui Miau 1, Miau 2 sau câte animăluţe erau în casa aceea. Garduri, coşuleţe personale, tăviţă de mâncare, timp special petrecut cu animalul de companie. Toate erau încercate pentru a aduce liniştea în rândul acelei familii.

A trecut timpul şi am uitat de acea emisiune până azi când am văzut pe site-ul pentruanimale.ro un produs special pentru pisici. Probabil dacă îl folosea şi nenea din emisiune era scutit de multe atacuri agresive ale pisicilor supărate sau bolnave.

feliway
Am intrat pe site-ul pentruanimale.ro pentru că m-a rugat sora mea să caut un anume tip de mâncare pentru pisica ei (PERFECT FIT). Dacă la ultima comandă de mâncare pentru pisică ea a preferat să îi dea comandă de la un magazin local din Anglia, loc unde este stabilită de un an, acum a preferat un magazin local pentru a grăbi livrarea şi pentru a ajunge produsele în perfectă stare de utilizare.

Cât timp era în ţara mereu mă luam de ea şi de atenţia specială pe care o acordă pisicii. Nu că eu nu aş avea grijă de pisica mea, dar uneori mi se pare că exagerează. Bobiţe de dinţişori, bobiţe de blană, bobiţe pentru burtică, bobiţe pentru urină.

pisica certata

Nu am înţeles mult timp cum adică pentru urină? Da ce… dorea cumva să nu mai facă pipi deloc pisica?! După vreo 2 ani am înţeles la ce se referea. Dar, spre deosebire de ea, eu nu aveam salariul ei pentru a putea înveşti o mică “avere” după părerea mea. Dar când vedeam cu ce drag o întâmpina pisica când venea acasă, am înţeles că toate eforturile ei financiare sunt justificate.

sor-mea si cici

Ce-i drept sor-mea nu are copii, deci atenţia îi era îndreptată către pisică şi soţ. La fiecare salariu îi lua prinţesei ceva. O hăinuţă, o jucărie, coşuleţ de nani, o scândurică specială pe care să îşi ascută ghiarele, un pliculeţ cu bobiţe şi ceva vitamine, şampon de blăniţă strălucitoare, deparazitare internă şi externă, carnet de sănătate şi vizite la medic. Da. Clar prinţesa era copilul ei.

cici pupata de mami ei
Ehe… şi vine vremea când sor-mea pleacă în Anglia. Se lasă cu smiorcăieli din partea ei, din partea pisicii şi din partea lu bunică-mea că s-a trezit la 78 de ani cu o pisică în casă, ea care nu a suportat toată viaţa ei fir de păr de animal în casă.

pisica suparata

Deşi era bine dotată (bunica) cu mâncare, atât bobiţe PERFECT FIT, Royal Canin dar şi cu pliculeţe precum Sheba, cu tăviţă pentru nevoi, vreo doi saci de 10 kg de nisip, castronel de apă şi lopeţica pentru mizerie… bunica parcă tot nu vroia să se implice în viaţa pisicii.

În curând pisica a ajuns destul de slabă, cu un comportament semi-agresiv, cu căţărat peste tot prin casă şi distrus câteva obiecte. Bunica în continuare disperată că are animal în casă.

După o altă perioadă de timp, mă sună bunica şi mai disperată că pisica este vai de ea, miaună într-una şi nu mai mănâncă nimic, nu mai bea apă şi îi este frică că îi moare copilul lu sor-mea şi aceasta se va supăra tare pe ea. Acela a fost momentul care a declanşat afecţiunea bunicii pentru Cici (a se citi SISI).

Relaţia bunică- pisică a început firav, cu cârnăciori oferiţi la miez de noapte, singurul moment când mânca pisica ceva. Apoi au început să se împrietenească. Nu ştiu dacă de voie sau de nevoie, dar în curând dormeau împreună, bunica vorbea cu pisica şi o strigă pe nume iar pisica chiar dacă se mai căţăra pe o draperie sau servantă nu mai dărâma sau distrugea nimic.

cici suparata
dec 2018- Cici se plimba

Personal, până să văd produsul Feliway Diffuser Anti Stres Pentru Pisici am crezut că pisica surorii mele este chiar bolnavă, nu că ar avea probleme de stres, depresie chiar am spune dacă era om. Deşi aceasta Cici este puţin cam antisocială, cu bunica a început să se înţeleagă bine şi să îi caute prezenţa.

O altă mare problemă a apărut în momentul când mâncarea prinţesei s-a terminat iar bunica a început să îi cumpere ce bobiţe i-a venit ei mai repede prin faţa ochilor şi cele mai ieftine pliculeţe, că de… ea este pensionară şi tre să se încadreze până la pensie.

Uite aşa a început iar agitaţia pisicii, iar păr prin toată casa, iar obiecte distruse. Pisica iar era în stres. Plecată din confortul casei sale, cu stăpâna la mare distanţă, cu mâncare terminată şi prea puţină afecţiune. Aspectul ei fizic iar arată deplorabil până a sunat sor-mea să ne spună ce regim alimentar avea prinţesa ei. Acum a fost rândul bunicii să se şocheze la auzul sumei investite lună de lună în “fundul pisicii”.

“Maică, da nici porc dacă era nu băgai atâţia bani în el, lună de lună, an după an.”

V-am spus eu că sor-mea îşi permitea să crească bine prinţesa. Şi uite aşa am ajuns să căutăm magazine mai convenabile ca preţ şi distanţă de casa bunicii. Sau, magazine online care să dispună de o varietate de produse, atât “alimentare” cât şi de îngrijire corporală şi accesorii.

pentru pisici
Şi uite aşa ajung iar la magazinul pentruanimale.ro unde văzusem produsul Feliway.

variante de feliway

Acesta este o copie sintetică a feromonului facial produs de către pisici. Studiile au demonstrat că oferă o stare de siguranţă pisicilor, ajutându-le în cazul schimbării mediului şi a altor situaţii stresante. Deci, este produsul perfect pentru Cici.

la cici
Ianuaria 2019

Plecând de la acest produs, am căutat şi listoiul de recomandări ale lu sor-mea:

– Royal Canin Gastro Intestinal, Felin Urinary
– Purina ONE Indoor
– Produse BIO antiparazitare

Mai avea ceva de blăniţa şi dinţişori dar vă pun pozele produselor data viitoare. Presimt că nu este ultimul text scris despre Cici.

Personal mi-a plăcut acest magazin online pentru ofertele sale, pentru produsele cadou la achiziţionare anumitor produse, dar şi pentru reducerea de 13. Da, cu ei cifra 13 este cu noroc pentru tine şi animăluţul tău.

1920x450_Aniversare-13-ani_cod8608

Am ținut cont și de recenziile clienților.

recenziile clientilor

Şi… acum după ce am găsit tot ce doreşte mama prinţesei nu rămâne decât să îi dau link-ul cu comanda nefinalizată pentru a-i plătii “consumabilele” stimabilei Cici.

Nu am crezut că un animal de companie poate să sufere atât de mult la despărţirea de o persoană dragă. Nu am crezut că schimbarea alimentaţiei poate avea urmări grave în aspectul şi comportamentul unui animal de companie. Dar mai ales nu am ştiu că putem să ajutăm pisica noastră cu produse precum Feliway Diffuser Anti Stres Pentru Pisici.

Dragilor, dacă aveţi un animăluţ de companie, vă rog să îl trataţi ca pe un membru al familiei. Şi voi simţiţi diferenţa când plecaţi în alt oraş departe de mama sau când tata nu face ciorba aceea grozavă a mamei. Iubiţi-vă animăluţele şi jucaţi-vă cu ele de câte ori aveţi ocazia. Cel puţin pentru voi înseamnă scutire de calmante 😀

Ordine sau dezordine

Am terminat Facultatea de Filosofie-Jurnalism in cadrul Universitatii Spiru Haret, cu diploma in Pedagogie si Stiintele Comunicarii. Informatiile primite in cadrul cursurilor sunt insuficiente pentru a devenii jurnalist. Poate nici nu era menirea mea aceea. Acum sunt mama de gemeni, mereu intr-o continua auto-educare.

17 comentarii

  1. Util pentru cei cu pisici… Eu am câine 😂😂 prin urmare, nu știam nici de emisiunea cu îmblânzitorul de pisici, o știam doar pe cea cu îmblânzitorul de câini 😂

    1. Ordine sau dezordine spune:

      Eu nu o știu pe cea de câini 😂

      1. Fiecare cu ce are😂

  2. Ce interesant, dar la fel, am și eu câine. Dar cei cu pisici au un articol super util!

    1. Ordine sau dezordine spune:

      Sunt sigura ca veti gasi produse bune si pentru catei pe acel site.

  3. Eu am și câine și pisică. Amândoi sunt niște alintați! Deci, mâța mea, o figurantă de norvegiană de pădure, șireată cum sunt pisicile nu m-a iubit niciodată și n-a ratat vreo ocazie să mă zgârie ori să mă muște. Ehh.. până anul ăsta, când am fost plecată o lună. De când m-am întors, Lady a mea mă adoră. Doarme pe mine toată noaptea. Deci, zău că mi-a dus dorul.
    Cum nici eu n-am copii, clar atenția mi se îndreaptă spre ea, îi cumpăr mereu mâncărică bună (și scumpă … normal…).
    Mdaaa, nu-i simplu cu animalele de companie!

    1. Ordine sau dezordine spune:

      Stiu. Vrei s aiti povestesc perioada cand am avut 17 pisici? 😀

      1. Pe buuuneee? 17 pisici? waaawww! Și tu mai aveai loc? 🙂

        1. Ordine sau dezordine spune:

          Aveam, caci nu le mai puteam tine in casa si stateau prin curte sau pe casa ca la expozitie.

  4. Adriana Ivan spune:

    Eu nu am animale de companie. Am un acvariu cu pești, se pune? Stau la bloc și nu îmi permite spațiul, deși copiii ar fi încântați de o pisică sau de un iepure.

    1. Ordine sau dezordine spune:

      Si pestii ie animale de companie 😛
      Gaseti mancare pentru ei la acel magazin. Si decoratiuni pentru acvariu, filtru si alte cele. Dar ai fi surprins sa vezi cate animale incap in apartament.

  5. Pisica in depresie? Psiholog de pisici? Oare pe ce lume am trait pana acum? :)))) Acum, lasand gluma deoparte, cand ai un animal de companie, trebuie sa ai si grija de el, nu se poate altfel. 😀

    1. Ordine sau dezordine spune:

      Am vazut prea multe animale in depresie. Omul face cel mai urat 😛

  6. Foarte util articol. Mulțumesc, o să-mi fie de folos. Am și eu 3 puiuți de pisică, pe care i-am găsit într-un coș de gunoi acum 2 luni. Sunt frumușele, dar și tare neastâmpărate. Dacă pe viitor vor fi stresate de ceva, atunci știu ce le poate calma…Feliway 😉

    1. Ordine sau dezordine spune:

      Cu mare placere. Dacă le vei tine împreună un se vor stresa. Sunt animale sociabile.

      1. Da știu asta. Așa am de gând.

        1. Ordine sau dezordine spune:

          Ma bucur sa aud asta.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

error: Content is protected !!