Recomand jucăriile magnetice de construcție

     Ai copii, ai multe jucării, dar şi gaură în portofel. Câţi dintre voi aţi observat cât de repede piere interesul celor mici pentru jucării? Ce facem noi? Cumpărăm altele, deşi ne împiedicăm prin casă de cele vechi. Bine, nu sunt vechi, au undeva la… o lună 🙁

     Maşinuţe de 5 feluri, 3 căţei de pus, cercuri, mingii cu duiumul şi o duzină de raţe amestecare. A… şi acestea nu sunt toate.

    Piese magnetice Cea mai recentă achiziţie a fost jocul cu piese magnetice. Un prospect, unităţi foarte colorate cu dimensiunile potrivite în aşa fel încât să nu fie înghiţite de către cei mici, au adus ceva zarvă în casă. Picii vor să vadă ce gust au piesele. Soţul îşi stoarce creierii să vadă câte combinaţii poate să facă cu toate piesele iar eu încerc să surprind în fotografii acţiunile fiecăruia în parte.

     Este în zadar să spun că am reuşit să facem vreo construcţie la nivelul covorului fără să fie atacată cu strigăte vesele de către copii.

     A trecut mai bine de o săptămână de când aven noul joc şi încă nu reuşim să păstrăm construcţiile intacte mai mult de câteva clipe. Ba chiar şi-au „perfecţionat” strigătele de demolare. Mai avem însă o problemă: nu sunt piese suficiente 🙁 Copiii se mulţumesc câteva clipe cu cât pot să prindă cu ambele mânuţe, dar SOŢUL rămâne cu privirea aceea tristă şi ridică în aer un triunghi roz şi un pătrat verde. A fost prădat de comoară. Ce să-i faci, nu a avut jucării când a fost mic. De fapt, nici nu avea de unde să le ia. Acest tip de jucării a apărut recent la noi în ţară.

     Prima dată am făcut cunoştinţă cu ele la Centrul Ludotech. Când am întrebat cât ar costa şi de unde se pot cumpăra, ni s-a spus că au fost primite din America. Puţin bosumflaţi, nu am dat uitării acest joc şi am „răscolit” internetul în lung şi în lat.

     La momentul acela, se găsea un singur magazin online care să vândă acest tip de joc iar preţul era cu multe condimente.

     În toamna anului trecut, am fost la Târgul de copii unde au apărut ca prin farmec câteva „ciupercuţe” cu jucării magnetice. Pe semne au observat şi alţii ce jucării bune şi interesante sunt, aşa că au început să le comercializeze şi ei. Preţurile… încă la categoria condimente picante ce îmi pică greu la stomacul portofelului meu. Nu ştiu cum staţi voi cu bănuţii, aşa că voi continua să mă raportez la veniturile mele. Cam impropriu spus venituri, mai ales când ele „pleacă” pe jucării şi rate şi facturi şi mâncare şi muuuuuuuuuuuuuult neprevăzut. Să îi spun generic BUGET.

     Un magazin cu preţuri mai acăţari este SMART ONE.  De pe site-ul lor am aflat că acest joc cu piese magnetice este foarte apreciat în America şi Marea Britanie.

     Este supranumit ”JUCĂRIA CREIERULUI” pentru că ajută la dezvoltarea cognitivă a copiilor prin folosirea, dezvoltarea şi îmbunătățirea a cel puțin 8 ​tipuri esențiale de inteligență și deprinderi. Pot enumera următoarele deprinderi ca fiind principalele activate de acest joc: Creativitatea şi Imaginația, Gândirea științifică, Dezvoltă Inteligența Matematică, Stimulează curiozitatea și capacitatea de concentrare, Îmbunătățește Gândirea Logică, Inteligența Rațională și Spațială, Dezvoltă Manualitatea şi nu în ultimul rând Dezvoltă aptitudini operaționale și sociale.

     De asemenea, Jocul Magnetic de Construcție este folosit tot mai mult în terapia pediatrică a copiilor cu Autism, ADHD, întârziere în dezvoltare sau tulburări de integrare senzorială.

     Jocul Magnetic de Construcţie face parte din categoria de jucării STEM. Dar ce este STEM? Acesta este un acronim pentru Science, Technology, Engineering, Maths. Jocul magnetic face parte din STEM alături de jocurile Marble Runs şi Jucăriile Snap Circuit.

Smart one

 

 

 

 

 

 

 

Vă las mai jos o mică galerie cu ceea ce am reuşit să surprind în poze în decurs de o săptămână. Pentru cei 3 copii, da şi SOŢUL intră în acesta categorie: D, aceste piese au trezit interes şi au fost analizate vizual, palpabil, gustativ şi rezistenţă.

Pentru cei care sunt interesați să cumpere acest joc, am reușit să obțin o mică reducere de 20 de lei pentru voi. Folositi codul ordine sau dezordine 20. Deși este vorba de numai 20 de lei, puteți considera scăzută taxa de transport. 😀 

Ordine sau dezordine

Am terminat Facultatea de Filosofie-Jurnalism in cadrul Universitatii Spiru Haret, cu diploma in Pedagogie si Stiintele Comunicarii. Informatiile primite in cadrul cursurilor sunt insuficiente pentru a devenii jurnalist. Poate nici nu era menirea mea aceea. Acum sunt mama de gemeni, mereu intr-o continua auto-educare.

24 thoughts on “Recomand jucăriile magnetice de construcție

 1. Sunt foarte faine, eu le am pe lista de mult timp, astept sa mai creasca un mic micul P. si apoi sa vezi ce ne vom juca cu ele..toti cei 3 membri ai familiei :)))

 2. Sunt foarte faine şi sunt şi pe lista noastră de cumpărături. Şi noi am văzut lada cu piese la Ludotech şi ne gândim să achiziţionăm nişte seturi, dar aştept să mai crească Vlad.

 3. Sunt geniale, ai mei le adora, folosim mai mult pentru a crea diverse forme geometrice, cele cu bete magnetice, sunt utile si la scoala

  1. Am vazut seturi cu litere din alfabet 🙂
   Iar imaginatia nu are limita la creat ceva frumos.
   Ai mei cauta prin casa toate obiectele de care se pot prinde piesele.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

15 lucruri neştiute despre mine

mie feb. 14 , 2018
Îmi plac provocările şi unicornii. Eu am crescut cu desene şi poveşti despre unicorni roz, dar provocarea primită de mine a venit de la Unicornul Albastru. Unul special aş spune. Chiar vă invit să îi vizitaţi site-ul.   1.Nu îmi este frică de şoareci sau şobolani. Când eram mică, făceam […]
%d blogeri au apreciat: