O gravidă poate să fie și hot și mama

     Perioada sarcinii, văzută de la distanţă, pare mirifică. Toţi te ajută, ţi se oferă locul pe scaun sau nu stai la cozi. Gândeşti, nici nu apuci să pofteşti şi deja ai în faţă cele gândite. Cremuțe parfumate divin, haine pufoase şi multă vorbă bună, le găseşti la tot pasul. Da… în vise sau în filme…

     Mult timp, am trăit cu impresia că perioada sarcinii este un fel de ziua ta, dar prelungită spre 9 luni. Multe cadouri, prăjituri sau ce pofteşte graviduța, filme văzute în familie, vizite în magazine specializate pe perioada sarcinii şi alăptare. Nu puteam să mă înşel mai mult 🙁

     Deşi nu a trecut mai mult de 1 an şi jumătate de când am devenit eu mamă, pot spune sigur că nu am avut timp să mă gândesc la cele enumerate mai sus. De ce? Pentru că sarcina mea gemelară, m-a consumat din toate punctele de vedere. Şi anemia pot spune că a fost ceva mai mică problemă.

     Cea mai mare greşeală a mea, a fost faptul că m-am împrietenit muuuult prea bine cu Laptopul. Şedea atât de natural pe burta mea, încât am avut momente în care îl credeam o extensie a mea. Şi căutam rezultate la analize, şi dimensiuni şi greutate copii la 16 săptămâni, la 17 săptămâni, la N săptămâni. Şi poze explicite şi filmări la variante de naşteri şi meniu bebeluşi.

     Cu alte cuvinte, căutam să mă informez, dar căutam varianta cu ce este mai rău. Plus, o altă mare greşeală făcută, era faptul că eu căutam mereu analize, poze şi dimensiuni pentru sarcina NORMALĂ, nu gemelară. De aici şi panica mea pentru diferenţele de valori.

     Toate astea, până la săptămâna 20 de sarcină. Atunci am cunoscut o doctoriţă sinceră, guralivă şi sufletistă. Dar şi foarte elegantă. Primul sfat al ei, a fost să îmi mult biblioteca şi măsuţa cu mâncare lângă pat. Restul a spus că nu mai este important.

    Nu am renunţat de tot la laptop, dar am înlocuit pe alocuri mâncarea cu cititul. Citeam cărţi de vreo 300-500 de pagini, apoi mai aruncam privirea pe net.

     Pot spune că am avut multe lipsuri vestimentare în perioada mea de sarcină. Pe lângă 2 pijamale lălâi şi două perechi de pantaloni pentru graviduțe, nu am avut nimic specific. Ce-i drept, după luna a V-a, au început internările mai dese şi multe perioade de stat în pat, fără a putea să mişc un deget.

     Nici când am ajuns la 33 de săptămâni nu arătam a graviduță cu gemeni. Or fi fost de vină alea 4 luni în care am mâncat numai murături şi am băut zeamă de varză 😛 . Deşi constituţia mea nu era deloc atletică, ci spre supraponderală, per total în sarcină am avut 13 kg adunate. Deci aş putea să spun că o parte din haine, îmi veneau şi pe timpul sarcinii.

     Acum, dacă privesc în urmă şi dacă aş fi fost puţin mai calmă, probabil puteam să îmi fac o garderobă interesantă, chiar hot, de la hotmama.ro. Acolo găseşti pe lângă haine de gravidă şi haine de alăptare. Mereu am fost curioasă cum este un sutien de alăptare, ce are el diferit de unul normal (da, eu nu am alăptat bebeluşii pentru că nu au avut forţa necesară, stând o perioadă la terapie intensivă).

hotmama

     Produsele fiind combinate, adică haine practice cu haine elegante, mi-ar place sa il vad promovat pe site-ul mujer.ro.   Ar fi un partener media foarte bun. Şi graviduțele pot fi la înălţimea fotomodelelor renumite, purtând rochiile sau vestimentaţia elegantă ce li se potriveşte atât ca dimensiune, dar şi ca material.

     M-am şi gândit la o mămică deosebită, care poate să promoveze acest magazin foarte bine. Trecând prin perioada de sarcină de numai 3 ori, Cristina Lincu, este persoana ideală să vorbească despre ţinutele ce sunt practice şi utile de purtat în sarcină. Această bloggeriță, uneori face şi economie. În cartea ei povesteşte că i s-a refuzat şpaga la parcare pe motiv că are mulţi copii. Sunt şi ei buni la ceva uneori nu? 😛

hot mama

     O altă bloggeriță cu sinceritate în exprimare este şi Cornelia Crina Popa. În al ei blog nimicurifantezii,  îţi spune pe şleau tot ce consideră că este bun de împărtăşit cu alţii. Cu siguranţă va găsi ea o metodă să ajungă la cât mai mult graviduțe aceste haine frumoase şi practice, pentru că fiecare viitoare mamă, este şi hot.

     Tot din sfera blogosferica, am decis să o implic şi pe Bianca Alexandra Bâzâiac, posesoarea blogului Tulips & Sparkles.  De ce? Pentru ca textele ei legate de promovarea unor produse, mi se par potrivite pentru categoria de Organizare evenimente de pe site-ul Hotmama.ro. Pentru cine nu a inteles, vă spun ăa  numai o bloggeriță poate promova ața frumos evenimente precum Baby Shower, Ședință foto sau Botez.

     De aş putea da timpul înapoi, cu siguranţă aş fi luat cel puţin o pijama de la ei. Faptul că folosesc numai materiale naturale, este de apreciat.

     Dragilor, eu vă las acum, căci trebuie să îmi iau viitoarea fină de mânuţă să o ghidez către site-ul hotmama.ro. Sper să mă asculte, doar voi fi „părintele ei spiritual”.

Acest text a fost scris pentru SuperBlog 2017 hotmama

Ordine sau dezordine

Am terminat Facultatea de Filosofie-Jurnalism in cadrul Universitatii Spiru Haret, cu diploma in Pedagogie si Stiintele Comunicarii. Informatiile primite in cadrul cursurilor sunt insuficiente pentru a devenii jurnalist. Poate nici nu era menirea mea aceea. Acum sunt mama de gemeni, mereu intr-o continua auto-educare.

4 comentarii

 1. […] O gravidă poate să fie și hot și mama […]

 2. Multumesc frumos pentruu mentionare 🙂

  1. Ordine sau dezordine spune:

   Cu placere.

  2. Ordine sau dezordine spune:

   Cu mare placere

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

error: Content is protected !!