Copiii mei au crescut. Au un an şi jumătate acum. Ei mereu caută lucruri noi, provocări noi şi reutilizează fiecare lucru care le cade în mână, în alt mod.
Mereu am căutat să le iau jucării diferite, de la culoare, la formă şi materialul din care sunt confecţionate. Uneori, atât eu, cât şi soţul, am luat jucării pe baza sentimentelor trezite nouă şi nu gândindu-ne la partea lor practică sau educativă. Aveţi idee câte mingii avem în casă? Câte 2 pentru fiecare ieşire în magazinul destinat articolelor sportive, de unde ne luăm încălţăminte întreaga familie. Să vă spun câţi membrii locuim în aceeaşi curte? Nu cred că mai are importanţă. Să mă gândesc câţi bani am băgat în jucării inutile? După un calcul minuţios, a rezultat un buget cât două salarii. Suma cheltuită în aproximativ 1 an.
Am stat apoi cu soţul şi ne-am gândi ce am putea face dacă am avea o sumă de investit. Cum amândoi ne-am dat seama că este mai bine să avem un manager calificat ca superior şi nu să fim noi în vârful ierarhiei, ne-am îndreptat atenţia către o franciză.
De ce franciză?
Stabilitatea economică în România este un lucru către care se tinde încă de la Revoluţia din ’89. O afacere de început, implică multe riscuri, pentru care nu suntem pregătiţi nici financiar, nici educaţional. Un business de familie, implică mamă, tată, unchi, cumnat şi verişor în general. Sentimente şi păreri contradictorii ce nu pot fi gestionate cum trebuie de către un om nepregătit. Situaţiile de criză apar şi dispar, dar afacerea este cea afectată, începând de la personal şi până la cifra de afaceri.
Când decizia unanimă este de a alege o franciză, poţi spune că ai câştigat deja înţelepciune. În primul rând, ai ales cu siguranţă o afacere testată într-un timp suficient încât să ştii că nu înveşteţi prost. Indiferent că este o franciză locală sau una internaţională, ea a demonstrat că a atras atenţia clientului, l-a mulţumit şi fidelizat, în aşa fel încât să revină ori de câte ori doreşte şi să îşi aducă şi prietenii.
Franciza este până la urmă o afacere de cantitate. De la aprovizionare la servicii, ceea ce oferă franciza este o calitate identică a produsului oferit, indiferent de ţară sau de punct de lucru. Clientul nu va ştii că locaţia unde îţi desfăşori tu activitatea este manageriată de un tânăr întreprinzător de nici 30 de ani.
Odată cu investiţia într-o franciză, primeşti şi pachetul de cunoştinţe necesare pentru a menţine calitatea serviciilor la acelaşi standard cu celelalte puncte de lucru. Instruirea în domeniul de activitate ales de tine, este esenţială. Atât tu, cât şi angajaţii tăi, veţi avea parte de o pregătire în prealabil. Se testează constant rezultatele şi se recomandă un barem de calitate/cantitate.
În România, sunt peste 400 de concepte active în franciză. Dacă nu eşti încă sigur de drumul pe care vrei să îl apuci, poţi apela la Franzice.ro. Cu siguranţă vei primii consilierea necesară spre a alege acel business potrivit ţie şi nevoilor tale.
Tot din catalogul francizelor din România am ales şi noi. De această dată am ales cu mintea, dar şi cu sufletul. Am ales o investiţie în franciza Logiscool, în viitorul copiilor noştri, dar şi a celorlalţi copii care sunt interesaţi de dezvoltare prin joacă pe calculator.
În franciza aleasă de noi, „Cea mai importantă sarcină a partenerului de franciză este să investească eforturi semnificative şi implicare în comunitatea locală pentru a atrage cât mai mulţi copii la cursurile Logiscool.”
Urmând trendul tehnologic, „Cererea de abilităţi digitale este imensă şi în continuă creştere în Europa şi în întreaga lume. Fiecare copil ar trebui să aibă posibilitatea de a învăţa bazele programării pe calculator.”
Dacă stau să mă gândesc bine, un post de programator calculator este un loc de muncă curat, îţi ţine mereu mintea alertă iar nivelul de inteligenţă în rândul colegilor de muncă este destul de mare. Cum procesul de tehnologizare în toate domeniile este în plin avânt, posturile de programatori vor fi cu siguranţă căutate. Din acest motiv, ştiu sigur că franciza noastră Logiscool va fi o bună pepinieră pentru acele cereri din viitorul nu prea îndepărtat.
Cu o activitate de numai 3 ani și jumătate, dar răspândită în peste 44 de locaţii, din 7 ţări, Logicscool este un business demonstrat pe un număr de peste 10 mii de copii, cu vârsta cuprinsă între 6 şi 18 ani.
Idei afaceri, dar şi oportunităţi afaceri vor fi mereu cuvintele ce le vom căuta în dorinţa noastră de dezvoltare, atât financiară cât şi intelectuală.
Franzice profitabile sunt toate, atât timp cât transferul de know-how este făcut bine. Una din condiţiile ca o afacere de tip franciză să funcţioneze bine, este şi „Asistența pe parcursul desfășurării activității – pentru dezvoltare de produse și servicii noi, comunicare și marketing, perfecționare de proceduri și mod de lucru.”
Foarte bine face o mică prezentare și Lorand Soares Szasz. Aceasta este scheletul pe care se bazează franciza în general. Dacă se ţine cont şi de Codul deontologic al francizei, succesul este garantat.
După ce am făcut atâta documentare, entuziasmul nostru este la cote maxime şi nerăbdător să stabilească prima întâlnire de consiliere cu reprezentanţii Francize.ro.
Ne reauzim după un an, cu raportul de activitate în faţă 😀
Acest articol a fost scris pentru SuperBlog 2017
[…] Am ales franciza, ca model de business […]