15 jucării de exterior pentru copii de 5 ani

Salutare,

Când ai jucării zici că acuşi vine vacanța, cu trenul din Franța.

Deși ultimul an și jumătate a fost anormal, haindeți să le oferim totuși copiilor o vacanță normală. O vacanță cu activități afară din casă.

Indiferent că mergem în parc, în curtea casei, a blocului, la bunici sau îi lăsăm în tabără, copiii merită să se bucure de obiecte potrivite vârstei lor și abilităților lor.

Am scris acest articol la provocarea celor de la Jucărești. Aceștia lansează „Summer Camp by Jucaresti”. Invitație la joacă atât pentru cei mici cât și pentru cei mari, dacă găsesc jucariile copilăriei lor. Și eu chiar am găsit.

În acest articol am făcut o enumerare de 15 categorii de jucării, evitând alegerea pentru fetițe sau pentru băieți. Personal cred că este irelevantă. Jucăriile selectate în acest articol sunt pentru activități în picioare, exceptând cele precum jucăriile pe roți sau leagănul.

Nu am ales o ordine anume a jucăriilor prezentate, ci le-am pus în ordinea în care le-am găsit pe site, la categoria de vârstă 4-5 ani. Adică fix vârsta copiilor mei.

Acum haideți în tabăra de joacă cu selecția mea de jucării. La finalul articolului vă rog să îmi spuneți câte dintre cele enumerate au făcut parte din copilăria voastră și ce vârstă aveți acum.

15 jucării pentru o vacanță afară din casă


1.Bucătărie din lemn cu sunete și lumini

 jucarii bucatarie

Potrivită pentru combinații inedite de ingrediente din curte. Pământ, nisip, pietre, frunze, iarbă, flori, crenguţe sau noroi vor fi folosite pentru cele mai năstrușnice preparate. Te încumeți să mănânci sau treci la cratiță cu cel mic?

2.Pat copii

Perfect pentru o trupă de copii. Dacă ai 2 sau ești bunică și te ocupi de 10, acest tip de pat este ușor de folosit. Ba mai mult, îl poți pune afară pentru un pui de somn.

3.Semne de circulație

jucarii semne de circulatie

Fix ce trebuie să învețe urgent un copil ce își va petrece vacanța de vară mai mult pe afară. Acest joc îi va da informații vizuale, dar va necesita o mare atenție și concentrare.

4.Tabla magnetică am selectat-o nu pentru a pune obiecte pe ea, ci pentru desen sau a exersa scrisul și numerele. Să încerce să deseneze cerul în grădină este minunat.

jucarii tabla magnetica

5.Leagăn din lemn

jucarii exterior leagan de lemn


Cred că este locul unde stau cel mai mult copiii în parcul de joacă. Dacă ai cel puțin unul în curte, vei avea cel mai fericit copil. Unii chiar adorm în el. Acesta rezistă până la 25 kg.

6.Popice

jucarii popice

Acest joc mi-a plăcut tare mult în copilărie. Dar setul meu era integral din plastic. Un plastic ușor și nu prea rezistent. Acest set este din lemn și va dăinui cu siguranță peste o generație de copii. Jocul de popice este bun pentru dezvoltarea coordonării ochi-mână şi a concentrării.

7.Darts cu săgeți magnetice

jucarii darts

Un alt joc de coordonare, de îndemânare, atenţie şi precizie cu ţintă textilă. Cu siguranță va trezi multe ambiții acest joc. Până la urmă nu este așa ușor să prinzi niște puncte bune.

8.Banc de lucru portabil

jucarii exterior banc de lucru


Deși s-ar crede că este dedicat băieților, să vedeți cu ce mândrie poartă fetele casca de protecție. Cum își imaginează ele că își construiesc căsuța visurilor sau căsuța păpușilor. Din cele 53 de piese componente în bancul de lucru, doi copii sigur găsesc ce să facă.

9.Costume

jucarii costume


Indiferent că este o petrecere tematică, o zi aniversară, serbarea de la grădi în curtea grădiniței, un costum aduce un plus de bucurie copilăriei.

10.Vesta pentru joc de rol

jucarii vesta pentru joc de rol

Este un obiect ce poate fi folosit precum semnele de circulație, mașină sau pieton. Imaginația nu are limite.

11.Instrumente muzicale pentru copii

jucarii muzicale

O petrecere nu merge fără muzică. Chiar dacă nu este coordonată de cineva, muzica este o plăcere. Poate suna a muzică la început, dar îți poți imagina bucuria din sufletul copilului?

12.Jucării de exterior cu roți

jucarii de exterior cu roti

Trotineta, mașinuța fără pedale sau bicicleta fără pedale sunt în mare vogă întreaga vară. Noi abia ne mai putem ține după copii prin parc la ce viteză prind. Am fost nevoită să îmi cumpăr și eu o bicicletă pentru a le ține ritmul.

13. Cretă

creta colorata jucaresti

Legendara cretă are acum din ce în ce mai multe forme, culori și mărimi. Nu mai este strict obiectul cu care scrii la tablă.

14.Fluier

jucarii exterior fluier

Oo, cât mai fruieram când eram mică. Fix până îmi disperam părinții. Acum, asta fac și copiii mei. Dar tare frumos zâmbesc când aud ce sunete scot.

15 Magneți

jucaresti magneti


Deși nu sunt în realitate jucării, aceste obiecte sunt bune pentru a explora mediul înconjurător.

Curiozitatea micilor copii poate fi ocupată pentru aproximativ 15-20 de minute dacă le dai pe mână magneți. Totul sub supravegherea unui adult, logic. Acest set conține 6 magneți în forme diferite, 3 agrafe de birou și 2 tije metalice.

Dacă dorești recomandări de activități sau jucării pentru în casă, citește acest articol.

Dacă banii nu ar fi o problemă, ce jucării de exterior ar avea copilul tău în această vară și de ce?

Ordine sau dezordine

Am terminat Facultatea de Filosofie-Jurnalism in cadrul Universitatii Spiru Haret, cu diploma in Pedagogie si Stiintele Comunicarii. Informatiile primite in cadrul cursurilor sunt insuficiente pentru a devenii jurnalist. Poate nici nu era menirea mea aceea. Acum sunt mama de gemeni, mereu intr-o continua auto-educare.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

Ce fel de lenjerie de pat preferă copiii?

sâm iun. 26 , 2021
Lumea viselor este tare frumoasă. Deși ideea de a merge la culcare nu este prea plăcută pentru copii, o lenjerie de pat poate transforma patul într-un tărâm de vis. Fie vara cât de frumoasă, de somn tot avem nevoie. Cu mic, cu mare, ajungem în pat. Înghesuiți sau lejer întinși […]
lenjerie pat pentru copii
%d blogeri au apreciat: